"Песен за огън и лед" - 9

• 40 465
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Егон II също е потомък на Първите и Таргариен. Какво се е случило с него след Танца на драконите? Thinking

# 271
Хайтауърите от самото начало ги подозирам, че играят някаква дългосрочна странна игра по изкореняване на Таргариенската магия чрез Майстерите и Вярата. Дали е в услуга на Горските чеда?

Егон ІІ умира половин година след сестра си.
Дъщеря му няма деца от брака си с Егон ІІІ, с оцелелия му син не е много ясно какво е станало и защо не го е наследил, вероятно е починал.

# 272
  • Варна
Хайтауърите от самото начало ги подозирам, че играят някаква дългосрочна странна игра по изкореняване на Таргариенската магия чрез Майстерите и Вярата. Дали е в услуга на Горските чеда?

Вярата защо я намесваш?  newsm78 Те не са срещу Таргариен или магията?

Виж , защо Цитаделата е точно в Староград е интересно.

# 273
  • Варна
На доста любопитна информация попаднах:

Скрит текст:
Хайтауър от Староград са сред най-старите и горди от Големите домове на Вестерос и проследяват родословната си линия чак до Първите хора. Някогашни крале, те са властвали над Староград и околностите му още от Зората на дните и вместо да се противопоставят на андалите, са ги посрещнали гостоприемно, а по-късно прегънали коляно пред Кралете на Предела и се отказали от короните си, като запазили всички свои древни привилегии. Въпреки че са могъщи и неизмеримо богати, владетелите на Високата кула (Хайтауър) традиционно предпочитат търговията пред битките и рядко играят съществена роля във войните на Вестерос. Ролята на рода Хайтауър е съществена в основаването на Цитаделата и те до ден днешен продължават да я подкрепят. Умни и проницателни, те винаги са били големи покровители на ученията и Вярата. Казват, че някои от тях били изкусни в алхимията, некромантиката и други магически изкуства.

Гербът на дома Хайтауър е стъпаловидна бяла кула, увенчана с пламък, на пушливо-сиво поле. Девизът им е: „Ние осветяваме Пътя“.

# 274
Преди Белор Блажения, седалището на Върховния Септон на Вестерос е било в Староград, в Звездната Септа. Точно там Егон завоевателя приема Вярата на 7-те и там го обявяват за крал.

Хайтауър са патрони и на Цитаделата и на Вярата.

Ролята на рода Хайтауър е съществена в основаването на Цитаделата и те до ден днешен продължават да я подкрепят. Умни и проницателни, те винаги са били големи покровители на ученията и Вярата. Казват, че някои от тях били изкусни в алхимията, некромантиката и други магически изкуства.

Гербът на дома Хайтауър е стъпаловидна бяла кула, увенчана с пламък, на пушливо-сиво поле. Девизът им е: „Ние осветяваме Пътя”.

Последна редакция: ср, 11 юни 2014, 15:29 от Бумър

# 275
  • Варна
Преди Белор Блажения, седалището на Върховния Септон на Вестерос е било в Староград, в Звездната Септа. Точно там Егон завоевателя приема Вярата на 7-те и там го обявяват за крал.

Добре с това съм съгласна. Имах предвид защо смяташ, че чрез Вярата действат против магията? Вярата не е взимала отношение към никакви магии.
А иначе е ясно , че Хайтауър се опитват да демонстрират нещо, а де факто май е точно обратното. Имам предвид болднатато в текста.

# 276
Преди малко прочетох една теория, но я изгубих, че според някой, мечката, с която е бил Тормунд, не е истинска мечка, а че говори за някой от дома Мормон. Възможно ли е според вас?

# 277
  • Варна
Преди малко прочетох една теория, но я изгубих, че според някой, мечката, с която е бил Тормунд, не е истинска мечка, а че говори за някой от дома Мормон. Възможно ли е според вас?

Според мен това са лакърдии. То май някъде Тормунд си признаваше, че няма такова нещо. Thinking

А не, за убийството на великана си признава.. Laughing

Ха-ха смяташ , че някоя Мормон му е отрязала наполовина "колеца"? Joy И какво е правела в колибата на дивачката? Стария Мормон едва ли би пуснал някоя дъщеря зад Вала.newsm78

# 278

Според мен това са лакърдии. То май някъде Тормунд си признаваше, че няма такова нещо. Thinking

А не, за убийството на великана си признава.. Laughing

Ха-ха смяташ , че някоя Мормон му е отрязала наполовина "колеца"? Joy И какво е правела в колибата на дивачката? Стария Мормон едва ли би пуснал някоя дъщеря зад Вала.newsm78

Все още нямам изградена теория, просто го прочетох някъде и ми стана интересно.

# 279
  • Варна
Откъде ги намирате тези тематични аватари?

# 280

Аз също подозирам, че Тормунд навестява Мечия остров, все пак не е невъзможно. Неговите приказки за мечки са подобни на приказките на Алисан Мормонт.

Мисля, че Бенджен е на Вала, защото знае нещо, което ние не трябва да знаем на този етап.

Защо отвлякоха Тирек според вас? Варис ли го отвлече или Кутрето?
Бенджен и Тирек са две от големите загадки.

# 281
Откъде ги намирате тези тематични аватари?

Аз моя го намерих от Google Images. Просто задавам тема и точните размери.

# 282

Добре с това съм съгласна. Имах предвид защо смяташ, че чрез Вярата действат против магията? Вярата не е взимала отношение към никакви магии.
А иначе е ясно , че Хайтауър се опитват да демонстрират нещо, а де факто май е точно обратното. Имам предвид болднатато в текста.

Вярата е винаги против магията, точно превеждам момента в който човек който се обяви за пророк насочи тълпата да избият драконите в Драконова яма...
Не са ли именно андалите, които изсичат всички останали на юг дървета на Чедата?

Свободния народ имат ли лодки?
На теория Тормунд спокойно може да иде до Мечия остров с неголяма гемия.

пп Тирек не е ли в момента Наследникът на Скалата?
Този, който го е отвлякъл държи сериозен коз.

ппп не е Тирек, Мартин син на Кеван е наследник

# 283
  • Варна

Защо отвлякоха Тирек според вас? Варис ли го отвлече или Кутрето?
Бенджен и Тирек са две от големите загадки.

Бавачката на жена му. Laughing

Не знам, даже подозирам, че няма да чуем повече за него.
Не виждам как би послужил на Кутрето или на Варис.

# 284
  • Варна

Вярата е винаги против магията, точно превеждам момента в който човек който се обяви за пророк насочи тълпата да избият драконите в Драконова яма...
Не са ли именно андалите, които изсичат всички останали на юг дървета на Чедата?

Това, което съм чела досега не ме е навеждало на тази мисъл. Андалите изсичат дърветата, но не защото са против магията, а защото смятат, че дърветата ги шпионират.

Свободния народ имат ли лодки?
На теория Тормунд спокойно може да иде до Мечия остров с неголяма гемия.

Може и да имат. Би могъл Тормунд да отиде до Мечия остров. Смятате, че незаконните деца са негови ли? Laughing

Общи условия

Активация на акаунт