"Песен за огън и лед" - 9

• 40 252
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
  • Русе
Отдавна не съм чел темата. Как сте всички?

Подсетих се, като видях някаква „новина“ от чичо Мартин, че в следващата книга щяло да има:
- още сватби;
- някакви съществени предателства;
- среща между Тирион и Денерис, като и двамата ще имат голяма роля в книгата, но през повечето време ще са разделно (не е ясно дали преди или след срещата си);
- Тирион решил да живее, но дали ще оживее не се знае;
- Дани най-сетне възприема същината си на Таргариен и решава да се върне във Вестерос (след още 8 книги);
- дотраките ще се върнат в сюжета „с трясък“;
- на Вала ставали някакви големи събития;
- книгата ще бъде преименувана на „Сватбата на четиристотинте смърти“ (шегичка Laughing).

Отделно от други лица, агенти, издатели, директори в НВО и пр.:
- яката се подготвя почвата за осма книга;
- шеста книга със сигурност няма да се появи тази година (сори, Хексе);
- карали Мартин да бърза, ама той не щял;
- това от някакви уж „анализатори“: шеста книга можело да се забави до 2017 г., тъй като явно ще е най-голямата досега и дори може да бъде разделена (дано е някакво тролене; а  разделянето се очаква, Мартин още първа книга е разделил, та тази ли няма).

# 556
  • Варна
Обсъждахме ги тези новини от Мартин. За мен лично е добър знак, че е започнал все пак да коментира сюжета на книгата - значи наближава. Но.... 2017... е прекалено... Sad
Не искам голяма книга, да я публикува половината и толкоз! Crossing Arms

Иначе ние тук си чоплим наличните текстове и коментираме всякакви налудничави теории.. Tired

# 557
  • Русе
Че защо, я виж каква хубава и предвидима тенденция ще се оформи: по точно 6 години на книга от 4-та насам. Така поне ще си знаем, че седма я чакаме през 2023, а финала - 2029 г. Laughing Laughing Laughing

Не че не се надявам и аз, ала не виждам как би издал каквото и да било преди късната 2015. Създал си е твърда тенденция от едно 5 години на книга. Иска ми се да върне стегнатия формат от първите 3 книги, съответно по макс. 2 години чакане, ала тогава сума ти народ ще изреве, че режат любимите му сюжетни линии за кракени, пясъчни змии, кални принцове, черни китове, снежни огньове, слънчеви гущери, месоядни еднорози и какво ли още не. Всеки ще загуби по нещо.

Аз бих бил изключително доволен на половин книга (демек една нормална) на 2-3 години, вместо по един тулуп на 5+, че наистина почва да дотяга. Това за осма книга просто идва нанагорно. И няма гаранция, че няма да станат и 9 в този дух.

# 558
  • Варна
Мъчително е.. Laughing

Но пък съм оптимист за шеста, сериала ще го подбута да работи.
Надявам се.
На моята любимка Санса за 15 години е написал 3 глави. Затова тази линия ми е най-интересна, много информация явно ще изскочи оттам. И не пуска никакви спойлерни за нея.
Баламосва ни с "Приключенията на Аря".
Между другото е казал, че за случващото се с Аря в Браавос може да се издаде отделна книга. Crazy

# 559
  • sf
И накрая Мартин ще полудее и ще забрави къде са му ръкописите  Mr. Green

# 560
E ей затова се отказах едно време да чета фентъзи, много ме дразнят с тия безкрайни книги  Crossing Arms

# 561
Като чуеш сватба във Вестерос и направо да ти настръхнат космите на гърба. Може да има бунт на сватбата на Санса с Хари. Ама пък кой да дойде да я спасява точно пък нея?
Черната риба си мисля, че по- рано ще стигне в Долината и първоначално ще е оплетен в мрежите на Петир и ще му трябва малко време да осъзнае за какво иде реч. Дали той ще е спасителя и ще има ли такъв въобще?

# 562
  • Варна
И накрая Мартин ще полудее и ще забрави къде са му ръкописите  Mr. Green

A, бой, де. Laughing

Като чуеш сватба във Вестерос и направо да ти настръхнат космите на гърба. Може да има бунт на сватбата на Санса с Хари. Ама пък кой да дойде да я спасява точно пък нея?
Черната риба си мисля, че по- рано ще стигне в Долината и първоначално ще е оплетен в мрежите на Петир и ще му трябва малко време да осъзнае за какво иде реч. Дали той ще е спасителя и ще има ли такъв въобще?

Освен това няма да е сватба, а сватби. Crazy
Как така, кой щял да спасява Санса? При това изобилие от кандидати - Бриен, Джайм, ББЗ, Черната риба, може да се появи и някой неизвестен лоялист на Старк (ако я познаят). Аз смяртам, че при нея до сватба с Хари няма да се стигне, евентуално само до годеж. Thinking

Другите сватби са интригуващи също. Мислите ли, че Мардж пак ще се ожени? Mr. Green

# 563
Дано да няма нови неизвестни , че вече ми е трудно с тези. Санса има повече основание да вярва на Петир, отколкото на Бриен и Джейми. От къде на къде да тръгва с тях - че Джейми е Ланистър. Независимо колко се промени ще си носи кръста, а Бриен е някаква странна непозната. А ББЗ кой е?
Черната риба може и да успее да направи нещо, но докъде ще стигне? И аз мисля, че до сватба няма да се стигне, най- много влизайки в залата, преди да изрекат клетвите си, сечът да започне.

Мардж я виждам малко да се забавят нещата при нея, но да се омъжи за Томен - не ми се вярва. Стига вече сме я женили. И малко ще е банално ако сватбите продължат да са пагубни за популацията на Вестерос. Все една щастлива трябва да има.

# 564
Братството Без Знамена Simple Smile

А дали лейди КС ще се срещне с някое от децата си. По-скоро не. Най-много с Джон Сноу ако стане и той като нея Simple Smile

# 565
Според мен Джон ще го съживи червената жрица подобно на дружинката в пещерата където се биха с планината.
Някакви идеи за онзи рог който прави драконите подвластни ? Аз си мисля че по-скоро е прословутия рог с който може да се бутне вала  Rolling Eyes

# 566
  • Варна
Според мен Джон ще го съживи червената жрица подобно на дружинката в пещерата където се биха с планината.
Някакви идеи за онзи рог който прави драконите подвластни ? Аз си мисля че по-скоро е прословутия рог с който може да се бутне вала  Rolling Eyes

Няма логика Рогът на Зимата да е във Валирия.  newsm78

Дано да няма нови неизвестни , че вече ми е трудно с тези. Санса има повече основание да вярва на Петир, отколкото на Бриен и Джейми. От къде на къде да тръгва с тях - че Джейми е Ланистър. Независимо колко се промени ще си носи кръста, а Бриен е някаква странна непозната.
Санса изобщо не вярва на Петир, ще духне оттам при първа възможност. Привързана е към него, колкото към Джофри. Само чака сгоден случай. Mr. Green

Мардж я виждам малко да се забавят нещата при нея, но да се омъжи за Томен - не ми се вярва. Стига вече сме я женили. И малко ще е банално ако сватбите продължат да са пагубни за популацията на Вестерос. Все една щастлива трябва да има.

Томен не го слагам в сметката. Той е бита карта, ако изобщо оцелее след влизането на Варис в КЧ, чака я друга сватба Мардж или смърт. Тирелите вече не са нищо повече от тлъста хапка ако загубят верността на Тарли и Редвин.

# 567
Никъде не пише, че Джон е умрял, че да има нужда от съживяване.

И според мен говорим за различни рогове и то не са един и два. Кой знае колко ще се окажат накрая.

Санса не е привързана към Петир, но не е и към Бриен и Джейми. По- добре е за нея да не вярва на никой, дори на Бриен. Все пак за момента тя е самотен рицар- жена на кон и обикаля най- опасните места във Вестерос. Възможността да вземе Санса със себе си и да я заведе жива и здрава при лейди КС,  клони към нулата.

За Мардж съм съгласна - или смърт или брак с някой друг. Струва ми се обаче, че първо Церсей трябва да умре, ако тя е младата кралица от предсказанието. Но покрай последните новини от Марин, това може и да е Денерис, ако най- накрая се дотътри до КЧ на гърба на Дрогон. Армията си няма как да я придвижи толкова бързо, но може да подготви почвата за пристигането й.

# 568
  • Варна
Мардж не е младата кралица. Peace Вероятно е Денерис.

+1, че Джон не е мъртъв.

Санса не е привързана към Петир, но не е и към Бриен и Джейми. По- добре е за нея да не вярва на никой, дори на Бриен. Все пак за момента тя е самотен рицар- жена на кон и обикаля най- опасните места във Вестерос. Възможността да вземе Санса със себе си и да я заведе жива и здрава при лейди КС,  клони към нулата.

При лейди КС също не е безопасно. Там са разбойници в пълния смисъл на думата, няма какво Санса да прави там.
За момента не виждам безопасно място за нея. Не виждам къде би я завел и Черната риба. някъде в свободните градове, може би.  Thinking

# 569
Аз пак да ви върна пак назад. Станис заради писмото на Нед ли е решил, че е истинския крал? А Ренли пък защо реши да претендира?

Общи условия

Активация на акаунт