"Песен за огън и лед" - 9

• 40 293
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
И аз мисля, че  ще е преди 5-ти сезон. И ако може веднага след това и повестите за Дънк  Heart Eyes

Е не, някои теории са просто безумни. Не вярвам да има толкова изтрещели хора да го вярват това.

# 541
  • Варна
И аз мисля, че  ще е преди 5-ти сезон. И ако може веднага след това и повестите за Дънк  Heart Eyes

Е не, някои теории са просто безумни. Не вярвам да има толкова изтрещели хора да го вярват това.

То не е невероятно, но да речем слабо вероятно. Laughing Цялата теория се базира на това, че Нед си мисли, че Робърт е бил красив като "девича мечта", и оттам нататък всяка дума се анализира. Joy

А какво ще кажеш за теорията, че сир Моргарт (от рицарите наети от Петир в Долината) е Старшия брат под прикритие?  Laughing Това само на база, че описанието на външния вид съвпада.

# 542
Петир какъвто е внимателен едва ли би взел непроверен човек....

Аз не мога да се откъсна мислено от криптите и какво е видял Малкия Уолдър. Биг Уолдър го уби, но защо? Предизвика ли го другия? Какво са правили в криптите? Защо Биг Уолдър е преместил трупа? Това е гениално murder mystery. Или Големия Уолдър се е възползвал да елиминира евентуален наследник, но и двамата са толкова безумно назад в линията, че е неправдеподобно...
Мнения?

# 543
  • Варна
Петир какъвто е внимателен едва ли би взел непроверен човек....

Да, но е взел сир Шадрич, за когото знаем, че търси Санса с надежда да заработи наградата.

Петир казва: В тези времена всеки меч е добре дошъл. Небрежност?

По-късно ще взема отношение по въпроса за "призрака", че трябва да излизам.  Peace

# 544
  • Варна

Аз не мога да се откъсна мислено от криптите и какво е видял Малкия Уолдър. Биг Уолдър го уби, но защо? Предизвика ли го другия? Какво са правили в криптите? Защо Биг Уолдър е преместил трупа? Това е гениално murder mystery. Или Големия Уолдър се е възползвал да елиминира евентуален наследник, но и двамата са толкова безумно назад в линията, че е неправдеподобно...
Мнения?

Тъъъъй.. Laughing

Убийството на Малкия Уолдър, най-вероятно не е предизвикано от "призрака", а  е извършено от някой друг, който е искал да го припише на призрака. Основната разлика с другите убийства е, че е използвано хладно оръжие.
Според мен не го е убил Големия Уолдър, не мрази братовчед си, просто не мисля, че е способен на хладнокръвно убийство. Единствения пункт по който мога да се съмнявам, че убиец е Големия, е това, че той потомък на.... а познайте.... Блакууд  Wink. Т.е. роднина на КГ. Ако той е убиеца, предполагам свърхестествена намеса.

Лично според мен убиецът е Мандърли ( най-вероятно не лично, разбира се, Големия спомена за хора от Бял пристан). Виман има доста силен мотив да иска смъртта на Малкия - дъщеря му Вила е сгодена за него, а той го видя що за стока е.

Относно останалите убийства, подозирам отново Мандърли - убитите са само хора на Фрей (с изкл. на Жълтия Дик, който е на Рамзи).
Другия заподозрян е Мелисандра и нейните сенки. Peace

А вашите теории?

Дези, къде се споменава, че трупът е местен от Големия?

Последна редакция: пн, 30 юни 2014, 20:37 от Хексе

# 545
Е, убийствата ги извършваха Манс и жените му, те май си го казаха, без този Уолдър. На мен тези моменти доста ми се губят, а този "призрак" в Зимен хребет доста се обсъжда. И други податки ли има за него или просто се използва само за евентуалния убиец на Малкия Уолдър?

А какво ще кажеш за теорията, че сир Моргарт (от рицарите наети от Петир в Долината) е Старшия брат под прикритие?  Laughing Това само на база, че описанието на външния вид съвпада.
Какъв е този Старши брат? newsm78

# 546
  • Варна
Е, убийствата ги извършваха Манс и жените му, те май си го казаха, без този Уолдър. На мен тези моменти доста ми се губят, а този "призрак" в Зимен хребет доста се обсъжда. И други податки ли има за него или просто се използва само за евентуалния убиец на Малкия Уолдър?

Какъв е този Старши брат? newsm78

Манс и дивачките отрекоха убийствата. Което, разбира се може да не е истина. В две от главите на Теон има описани убийствата в Зимен Хребет, като на едната заглавието е "Призрак в Зимен хребет".

Сташия брат е настоятеля на Тихия остров, където беше Бриен с Подрик и Хюл и където се предполага, че е Хрътката.
Старшия брат е бивш рицар, сражавал се на Тризъбеца на страната на Таргариен, а сега е монах известен с дарбата си да лекува. Има доста теории за него, например, че е бивш член на КГ на Ерис, но са доста неубедителни.

# 547
Благодаря.

Ето цитата на отричането им:
Цитат
— Пипни ме — каза й. — Убий ме. — Имаше повече отчаяние, отколкото упоритост в гласа му. — Хайде. Убийте ме, както направихте с другите. С Жълтия Дик и другите. Вие бяхте.

Холи се засмя.

— Как може да сме ние? Ние сме жени. Цици и писанки. Тук сме да ни чукат, не да се плашат от нас.
На мен ми се струва, че влагат ирония, т. е. че са те. За Малкия Уолдър след това вече са сериозни. В уикито също е написано, че те са отговорни за убийствата.

# 548
  • Варна
За това не споря, по-рано обсъждахме, че най-вероятно са те, но отричат.

Различното убийство е на Малкия, Дези пита за него и предполага, че е дело на Големия, но аз не вярвам. Тук изтъкна някои доводи - местене на тялото. Но аз не ги намирам в книгите.

# 549
Хексе, заради Декстър се сетих. Много любим сериал.  Grinning
Когато Хостийн внесе тялото, трупът беше замръзнал. Замръзналите трупове не кървят. Предполагам, че Хостийн веднага е реагирал, не е чакал някъде докато замръзне, а веднага го е грабнал и донесъл. Такаа. По Хостийн няма кръв, което е нормално. До кръста е в сняг. Явно нормален сняг, не кървав и Уолдър не е намерен на е мястото на местопрстъплението.
Хостийн казва "Синът на брат ми. Заклан като прасе и натикан в пряспа под снега." И той си мисли, че тялото е преместено.
Там където е убит ще има много кръв. Много. Никой не е намерил голяма локва, замръзнала или не. Къде е?

Върху Големия Уолдър има ...blood spatter, изпръскан е с кръв. "His chest and arms and cloak were spattered with blood."
После  Мартин отново ни казва, че ръкавиците му са подгизнали от кръвта на братовчед му. "The boy's gloves were caked with his cousin's blood." Подгизнали и замръзнали, кръвта е съсирена и на парчета, като кал която се втвърдява.
От какво да подгизнат, освен ако е присъствал на убийството и го е преместил. И може би убил?
Гърдите и ръцете му са изпръскани. Това едва ли е резултат от секундарен трансфер.

Малкия Уолдър е бил заклан-  дрехите на Големия Уолдър са изпръскани с кръв. И никой не зацепва! На ударени ли се правят, Рууз е умен! Мисля че той тогава се изплаши.

Биг Уолдър казва, че го е намерил до старата цитадела, онази с нападалите гаргойли...
Да беше казал "пред входа на криптите" щеше да е по-кратко! Той и малкия Уолдър знаят къде са криптите. Не ги споменава обаче. Защо? За да не намерят въпросната локва?

Друго обяснение може да е, че Големия Уолдър е станал свидетел на убийството и лъже, за да си спаси кожата, друго обяснение не виждам. Но ако е бил свидетел на нещо, щяха да убият и него, и той е Фрей все пак.
Мандърли е абсолютно заподозрян като инициатор, малкия беше сгоден за внучката му. Мандърли не го е убил лично, но защо има кръв по големия Уолдър? И ръкавиците са подгизнали!
Всичко посочва че той е убиеца. След толкова сезона Декстър и CSI Miami няма начин да не забележа.  Grinning
Много ми е интересно!

# 550
  • Варна
Хм, не съм обърнала внимание на кръвта. Ще трябва да чета главата пак.  Laughing

Големия едва ли ще е достатъчно силен да мести сам трупа, пък и дори да убие.. Thinking

# 551
Аз ги четох тия глави вчера, разбрах само, че Манс и жените са взели мечовето от криптите, но за какво им е да убиват, след като само ще всеят паника и подозрение и ще си направят пътя навън по труден.

И аз залагам на Мандърли.

# 552
  • Варна
Мечове взеха и Мийра, Джойен и Бран.

Интересното е, че мечовете в криптите пазят духовете да не излизат оттам, т.е. с взимането на мечовете  има пуснати духове. Ако съществуват духове. Rolling Eyes

# 553
А кръвта какво прави върху Големия Уолдър? Да се правим, че я няма ли?

Другите също мразят желязо. Кой знае кой Крал на зимата ще стане от гроба.  Misc Ghost

# 554
Мечове взеха и Мийра, Джойен и Бран.

Интересното е, че мечовете в криптите пазят духовете да не излизат оттам, т.е. с взимането на мечовете  има пуснати духове. Ако съществуват духове. Rolling Eyes

Виж това съм го забравил, може и да беше препратка, те нали там му се криха.

Общи условия

Активация на акаунт