"Песен за огън и лед" - 9

• 40 297
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Цитат
И аз имам своите призраци, Бран. Брат, когото обичах, брат, когото мразех, жена, която желаех. През дърветата все още ги виждам, но никоя моя дума не може да ги достигне. Миналото остава минало. Можем да се учим от него, но не можем да го променим.

Според мен това значи , че е мъртва.

# 526
Да, и според мен това значи, че е мъртва. Което ме подсети за един от последните епизоди на сериала. Вероятно темата е обсъждана, ако е така- аз ще се върна назад да чета. Та в един от последните епизоди майстер Емон разправяше някакви истории за миналото и спомена за жена, която е обичал безумно. Четеше явна топлина и любов в слепите му очи, докато говореше за нея. Обсъждали ли сте коя може да е и дали няма да се окаже една от причините Емон да избере пътя, който е избрал?

# 527
  • Варна
Не, не сме обсъждали. Но едва ли бихме могли да отгатнем, няма събития описани от Мартин по времето, когато Егон  е бил млад (да речем от 13-18 годишен). Знаем обаче, че е бил в Цитаделата на Староград от 9 до 19 годишен, така че вероятно е някоя девойка от Староград. Thinking
Някоя Хайтауър. Mr. Green

# 528
Да, няма как да знаем, защото с нищо не разполагаме, освен с репликите от сериала. Или е някоя, която е срещнал в Староград или е някоя, сестра,  полусестра, леля, братовчедка и т.н. Може и той да е бил влюбен в Шийра Simple Smile.

# 529
Как ги помните кой, кога и какво е казал  Crazy

# 530
  • Варна
Да, няма как да знаем, защото с нищо не разполагаме, освен с репликите от сериала. Или е някоя, която е срещнал в Староград или е някоя, сестра,  полусестра, леля, братовчедка и т.н. Може и той да е бил влюбен в Шийра Simple Smile.

Мне, едва ли я е виждал. Доста дърта трябва да е била за него.

# 531
Аз мислех, че са набори горе долу.
Хвърлих един поглед на историята на Емон. На 19 е приключил обучението си, служил е при неизвестен лорд, бил в повикан на Драконов камък, там прекарва известно време, докато не му предлагат короната и той избира Вала.
Интересното тук е, че докато е служил на Вала, Регар често си комуникирал с него. Това не го знаех. За съжаление всички са мъртви и пак не знаем никакви подробности  Sad.

Можем да сменим темата, ако някой се сети за по- интересен момент, явно тук нищо няма да изникне.

# 532
  • Варна
Аз мислех, че са набори горе долу.
Хвърлих един поглед на историята на Емон. На 19 е приключил обучението си, служил е при неизвестен лорд, бил в повикан на Драконов камък, там прекарва известно време, докато не му предлагат короната и той избира Вала.
Интересното тук е, че докато е служил на Вала, Регар често си комуникирал с него. Това не го знаех. За съжаление всички са мъртви и пак не знаем никакви подробности  Sad.

Можем да сменим темата, ако някой се сети за по- интересен момент, явно тук нищо няма да изникне.

Шийра е сестра на дядото на Емон. Може и да нямат кой знае каква голяма разлика, минимум 10 години, но подозирам, че са повече. При въстанието на Блекфир тя е била вече зряла жена, а той бебе. Thinking П.П. даже още не е бил роден, родил се е 2 години след въстанието.

Как така служил на неизвестен лорд? Аз знам, че е бил майстер в Летен замък при брат си Дерон, ще проверя тоя лорд.

# 533
# 534
  • Варна

Да, намерих го в книгите.  Peace

Цитат
Преди осемдесет години, там някъде — каза Стария мечок. — И не, аз все още не съм бил роден, макар че дотогава Емон вече изковал половин дузина брънки за майстерската си верига. Ерис се оженил за родната си сестра, според обичая на Таргариените, и царувал десет или дванайсет години.  Емон положил клетвите си и напуснал Цитаделата, за да служи в двора на някакъв дребен лорд… докато царственият му чичо не умрял без потомство. Железният трон преминал у последния от четиримата синове на крал Дерон. Това бил Мекар, бащата на Емон. Новият крал привикал всичките си синове в двора и щял да включи Емон в кралския съвет, но той отказал, като заявил, че това ще е узурпиране на мястото, което по право принадлежи на Великия майстер. Предпочел да служи в крепостта на най-големия си брат, друг Дерон. Е, той също умрял, като оставил за наследница дъщеря, някакво полуумно момиче. Хванал срамна болест от една курва, доколкото знам. Следващият брат бил Ерион.

Може да разберем повече в следващите части за Дънк и Ег.

# 535
  • UK
Те повечето са я чели по повече от веднъж и са гледали филма, аз тепърва започвам втори сезон.

Сериалът плътно по книгите ли се движи, че се осланяте на него за информация? Дж. Мартин ли го пише?

# 536
  • Варна
Те повечето са я чели по повече от веднъж и са гледали филма, аз тепърва започвам втори сезон.

Сериалът плътно по книгите ли се движи, че се осланяте на него за информация? Дж. Мартин ли го пише?

Само първи сезон е по книгите.
Останалата част доста се различава. Мартин помага в писането на сценария, според него има неща, които е мислил да напише по един начин, но после е решил друго, а сериала понякога използва тези "алтернативни реалности".

Има обаче и доста изсмукани от пръстите неща, решение на сценаристите, което мен лично ме дразни, но за нечелите книгите не е проблем. Laughing

# 537
  • UK
Мерси, ще знам значи какво да (не) очаквам. Simple Smile

# 538
А  кога щеше да излиза следващата история за Дънк и Ег? Преди 6-та ли беше планирана или веднага след 6-та? Много са ми интересни и там събитията Simple Smile.

# 539
  • Варна
А  кога щеше да излиза следващата история за Дънк и Ег? Преди 6-та ли беше планирана или веднага след 6-та? Много са ми интересни и там събитията Simple Smile.

За след 6-та. Confused
Но кога ще излезе 6та, не е ясно.. Нещо ми нашепва, че ще е в края на тази или първите месеци на другата година - преди 5 сезон на сериала. Praynig

Тъкмо се зачетох в една теория според която Нед и Робърт са били влюбени един в друг. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт