"Песен за огън и лед" - 9

• 40 307
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
  • срещу двата комина :)))
Здравейте!
Моля,да ме простите ,но да попитам книгата в оргинал т.е. на английски,без значение коя част,дали мога да я намеря в Бг.?
Благодаря Hug

има ги всички , горе-долу във всяка книжарница  Peace

Брях! Това в София ли? Shocked

да, да ... виждала съм ги във всички големи - Сиела, Хеликон ... даже първо си купих 5тата на английски, че не ми се чакаше да я преведат, което се оказа голяяяма грешка  Joy

# 511
БР също е голям играч, едва ли влиза само в сънищата на Бран. Манията на Манс за рога на Джорамун според мен е подклаждана от него. Джон от години има натрапчиви сънища за криптите в Зимен Хребет, но не вдява, че трябва да иде да види какво има там.

Хауланд Рийд е прекарал зимата преди фалшивата пролет при чадата на Острова на Лицата. Цялата зима. Това май са няколко месеца, година....И си е тръгнал точно преди турнира в Харенхол...Интересно.

# 512
Мда Джон не е от най-умните  Joy

# 513
  • Варна
БР също е голям играч, едва ли влиза само в сънищата на Бран. Манията на Манс за рога на Джорамун според мен е подклаждана от него. Джон от години има натрапчиви сънища за криптите в Зимен Хребет, но не вдява, че трябва да иде да види какво има там.

Хауланд Рийд е прекарал зимата преди фалшивата пролет при чадата на Острова на Лицата. Цялата зима. Това май са няколко месеца, година....И си е тръгнал точно преди турнира в Харенхол...Интересно.

И БР си има игра, но.... На кого му пука за Севера? Laughing Mr. Green

П.П. На Острова на ликовете беше онзи орден свързан с Горските чеда, нали? Дето явно и онази дребна бабка му е член.

# 514
БР го броим само в северната нишка, но си мисля, ако Егон е Блекфир, дали няма да вземе някакво участие и в събитията на юг, да се опъне на Варис и Илирио? Като знаем с какво настървение се е борил точно срещу Блекфирите. Логично би било да удари едно рамо на Денерис срещу двамата конспиратори, ако блекфирската теория се окаже вярна.
Докато пиша това даже ми хрумва, че Куайте като нищо може да е негов човек или негово превъплъщение. Като че ли отклонява Денерис от Илирио, кара я да си следва някакъв неин си път, предупреждава я за Егон...

"Колко очи имa лорд Блъдрейвън?"
"Хилядa, и още едно."

# 515
  • Варна
Не съм се сетила, но да, възможно е БР да има влияние върху Куайте, странен е този персонаж и се появява и там където е невъзможно, т.е. не е съвсем човек.

БР може и да е простил на Блекфирите, там си е имал лична история, която от позицията на изминалите години може и да е преосмислил. Все пак и той е едно от "великите копелета". Пък и от това, което каза за братята си на Бран изглежда, че сякаш съжалява за миналото.
Егон взе смелото си решение под въздействието на Тирион, значи е податлив на внушения. Май зависи на кого ще попадне в ръчичките като се свърже със лордовете на 7К.

# 516

Докато пиша това даже ми хрумва, че Куайте като нищо може да е негов човек или негово превъплъщение. Като че ли отклонява Денерис от Илирио, кара я да си следва някакъв неин си път, предупреждава я за Егон...

"Колко очи имa лорд Блъдрейвън?"
"Хилядa, и още едно."

Това много ми харесва като идея. Мислех си, че Куайте е Шийра, но по-скоро като противник на БР. Ако целта им е обединена ще е много по-яко. Тя явно има свещ и по този начин комуникира с Денерис.

От Севера могат да се изсипят едни ужасиии, докато се усетят че Бродниците са по-страшни от валонкара, то ще свърши.  Grinning
Дори си мисля, че натрапчивите сънища и паранои на Серсей са изпратени от БР. Просто искаше да прати Тирион в Есос по някакъв начин.

Тирион каза истината на Егон, хлапето се уплаши с основание. Как да и се изправи пред нея със "Здрасти, како. Ти си мойта леля." Видяхме какво стана с Куентин. А и като знам вкуса на Денерис, като нищо ще се влюби безпаметно във Виктарион.  Mr. Green

И да ви кажа докъде ме е докарал Мартин:
Шофирам си значи, в радиото пускат ABBA "Gimme, gimme":
Agneta: Give me a man after midnight, help me through the darkness, chase the shadows away"
Моя милост заприглася "For the night is dark and full of terrors."  Mr. Green
ABBA са Р'хлористи, да знаете. Предупредени сте.  Grinning

# 517
  • Варна

От Севера могат да се изсипят едни ужасиии, докато се усетят че Бродниците са по-страшни от валонкара, то ще свърши.  Grinning

Mмммм, аз вярвам в пророческите сънища на Денерис, бродниците да стигнат най-много до Тризъбеца, там ще е основната битка.

П.П. Смятам, че Дани щеше да е благоразположена към сина на брат си. Тирион излъга, т.е. може да не е излъгал и да е убеден в правотата си, но той не познава Денерис.

Последна редакция: пт, 27 юни 2014, 21:49 от Хексе

# 518
Да, Тирион го подлъга, но според мен му направи услуга, улучвайки голяма част от истината.
От една страна той си помисли, че Егон се е хванал на въдицата, а от друга, сам е изненадан колко му пука за него.

# 519
  • Варна

ABBA са Р'хлористи, да знаете. Предупредени сте.  Grinning

Или чичо е фен на АББА. Laughing

Да, Тирион го подлъга, но според мен му направи услуга, улучвайки голяма част от истината.
От една страна той си помисли, че Егон се е хванал на въдицата, а от друга, сам е изненадан колко му пука за него.

Еми нали може да са рода. Laughing

Сега се сещам, че преди винаги когато питаха Мартин с кой от героите си си приличат, той все казваше Тирион. Сега четох няколко скорошни интервюта и е започнал да се оприличава със Сам Тарли. Защо ли си е сменил мнението?

# 520
Чичо се сравни със Сам, защото е страхлив и любознателен като него. Но определено има чувството за хумор на Тирион.
Не съм съгласна, че Варис няма полза Церсей да управлява. Напротив, дестабилизацията до която довеждат грешните решения на Церсей отслабва вярата на народа в короната ( т.е. управляващите Баратеон-Ланистър) и което е одобре дошло за Егон. Варис уби най- умните управници в съвета- Кеван и Пицел, кой друг ревностно би защитавал интересите на Ланистър?!
Не съм и съгласна, че БР има такова голямо влияние. Не е ли ограничен откъм дърветата? Да може да има въздействие, където има язови дървета? Дали БР е виждал бъдещето преди да стигне отвъд Вала? И за какво му е да се занимава с Церсей? По- вероятно ми се струва Шийра да е  Куайте - полагала е много специални грижи за красотата си и това може да й е изиграло лоша шега в един момент и да е погрозняла рязко. Като сметнем и много години и влечението й към окултното и произхода й... струва ми се възможно.

# 521
  • Варна

Не съм съгласна, че Варис няма полза Церсей да управлява. Напротив, дестабилизацията до която довеждат грешните решения на Церсей отслабва вярата на народа в короната ( т.е. управляващите Баратеон-Ланистър) и което е одобре дошло за Егон. Варис уби най- умните управници в съвета- Кеван и Пицел, кой друг ревностно би защитавал интересите на Ланистър?!

Не знам дали Варис има полза да не управлява Церсей. Уби умните глави около нея, тези на които би разчитала. Иначе май никой не се съмнява, че тя ще се самоунищожи. Кутрето само се изненада, че толкова бързо. Laughing

Тя прави обаче и глупости, които с времето може да се превърнат в огромен проблем за следващия крал - въоръжаването на Вярата.

Не съм и съгласна, че БР има такова голямо влияние. Не е ли ограничен откъм дърветата? Да може да има въздействие, където има язови дървета? Дали БР е виждал бъдещето преди да стигне отвъд Вала? И за какво му е да се занимава с Церсей? По- вероятно ми се струва Шийра да е  Куайте - полагала е много специални грижи за красотата си и това може да й е изиграло лоша шега в един момент и да е погрозняла рязко. Като сметнем и много години и влечението й към окултното и произхода й... струва ми се възможно.

Почти всички Таргариени имат пророчески сънища - дори Дерон Пияницата.
БР се е занимавал с магии и преди да стане дърво, тъй че нищо чудно силите му да не се разпростират само дотам докъдето има язови дървета.
Но и аз вярвам, че ще се занимава само със Севера.  Peace

П.П. Шийра, според мен е отдавна мъртва.

# 522
Или е баба Нан Joy

# 523
  • Варна

Ако беше там БР щеше да намери начин да се свърже с нея. Laughing
Мисля, че той споменава, че Шийра е  мъртва пред Бран.

# 524
Ееее  то на Север WiFi ти е най малкия проблем с всички язови дървета и гарвани и странни неща. Не че вярвам на тази теория и според мен Шийра е мъртва. Не се сещам къде се споменава, че е такаш но не виждал ролята й в ` съвремието`. БР освен присъствието му на Севера, за да се докопа до Бран, най много и до Староград да отскача. Не ми се вярва да има интереси другаде.

Общи условия

Активация на акаунт