"Песен за огън и лед" - 9

• 40 331
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Може да направи тур-обиколка на гърба Дрогон, да, но все пак и трябват ресурси на място, не мисля че може да има доверие, нито на Егон,, нито на Доран... Въобще без армия ми се вижда неразумно да отиде сама.
Също, не мисля, че с Тирион ще се плеснат и прегърнат... след предателството на Джора, Денерис ще е доста предпазлива. На този етап ми е може би най-интересно как ще мине срещата и с Мокоро Simple Smile
Едната сватба ще е на Санса, според мен  newsm78

# 496
  • Варна
На мен ми е интересно как ще мине срещата между Тирион и Мокоро Laughing, предполагам, че първо ще се видят двамата и ще опитат да подчинят Визерион и Регал. Може и да успеят. Crazy (След това очаквам Мокоро да предаде богу дух (вероятно изгорен от един от драконите Mr. Green)

Последните думи на Доран в Пира ме навеждат на мисълта, че той също няма да има доверие на Денерис, заради смъртта на Куентин. Освен това той губи мотивация да я подкрепя, много по-изгодно му е да подкрепи Егон (да го ожени за Ариан) иначе не може да направи съюз с Дани чрез сватба. (Тристан е сгоден и твърде малък)

Въпреки сладките думи на Петир той няма полза да губи най-силната си пионка като я ожени под името Алайн (бракът и би трябвало да е недействителен ако се ожени под чуждо име, а евентуалните й деца копелета). Дали ще побърза да я обяви за Санса?
Мисля, че тя ще се обърне срещу него веднага щом разбере кой е държал кинжала на гърлото на баща й при ареста му. И отмъщението ще бъде страшно.

# 497
Мда за това, че именно Санса ще разкаже играта на Петир сме единодушни  Grinning

# 498
  • Варна
Толкова единодушни и сигурни, че чак е съмнително. Laughing

Като разгледаме описаното в книгите става ясно, че всички събития са резултат от противостоянието Варис - Кутрето. Това са единствените играчи. И това, което прави впечатление е, че досега Кутрето винаги печели и постига целите си, а на Варис му се налага да импровизира. Поне в досега описаното..
Време е малко късмета на Кутрето да изневери..

П.П. Всъщност то не е точно противостояние, защото не са врагове, просто двамата имат противоположни цели. А какво ще стане ако се обединят?  Shocked

# 499
Амииии, newsm78
тия двамата, ако се обединят, тежко им на Другите  Joy Joy Joy

# 500
Всъщност то не е точно противостояние, защото не са врагове, просто двамата имат противоположни цели.
Не мисля, че знаем целите на Варис.

# 501
  • Варна
Всъщност то не е точно противостояние, защото не са врагове, просто двамата имат противоположни цели.

Дългосрочните, не.
Но Варис не иска война след смъртта на Робърт, Кутрето я провокира. Варис не иска да обезглавят Нед, подозирам, че Кутрето е дал идеята на Джоф (или поне само той не протестира тогава).
На Кутрето му е изгодно да управлява Церсей, Варис унищожава всички от които произтича властта й.

П.П. Гледам, че броя на публикациите ми се увеличава, да не би да се отброяват вече във всички подфоруми? newsm78

# 502

А на Кутрето знаем ли главната цел?

# 503
  • Варна
А на Кутрето знаем ли главната цел?

Благоденствието на Кутрето. Власт.

Чела съм  теории, че е в заговор с ЖБ или, че е потомък на Рейн, който да си отмъсти на Ланистър, но аз лично не вярвам в тях.

# 504
  • срещу двата комина :)))
на мен също са ми много интересни мотивите на Кутрето, става ми все по-странен този герой  Laughing

# 505
  • Варна
на мен също са ми много интересни мотивите на Кутрето, става ми все по-странен този герой  Laughing

Защо странен? Всъщност това са най-логичните мотиви.
Комплекс за малоценност избиващ в свръхжелание за власт.

Абсолютно изглежда като човек, който "играе сам" за разлика от Варис. Егоцентричен, прагматичен, хитър, безскрупулен.

# 506
Здравейте!
Моля,да ме простите ,но да попитам книгата в оргинал т.е. на английски,без значение коя част,дали мога да я намеря в Бг.?
Благодаря Hug

# 507
  • Варна
Коя от всичките?
Има ги онлайн. Може да си ги поръчаш и  от Амазон , да речем.
Иначе по книжарниците, не знам.

# 508
  • срещу двата комина :)))
Здравейте!
Моля,да ме простите ,но да попитам книгата в оргинал т.е. на английски,без значение коя част,дали мога да я намеря в Бг.?
Благодаря Hug

има ги всички , горе-долу във всяка книжарница  Peace

# 509
  • Варна
Здравейте!
Благодаря Hug

има ги всички , горе-долу във всяка книжарница  Peace

Брях! Това в София ли? Shocked

Общи условия

Активация на акаунт