"Песен за огън и лед" - 9

• 40 239
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
От вчера ме е яд Sad Стигнах със сериала до сватбата на Черната риба и Фрей. С книгата съм по-назад.

# 616
Черната риба никога не се е женил и от историята, която ни е известна, никога не е имал и намерение да го направи. Нито в книгата, нито в сериала.

# 617
Явно обърках чичото и братът на Кейтлийн.

# 618
  • Варна
Здравейте и от мен,

отдавна следя темата и искам да благодаря на всички за разясненията, определено ми помогнахте да вникна по-добре в книгите и в историята като цяло.
Аз се запалих както повечето, от първия сезон на серила, след което изчетох и книгите и да си призная след това сериала ми се вижда малко постен, но към днескашна дата е може би една от най-добрите продукции на пазара. Лично ме дразнят разминаванията между книги и сериал, но да кажем че това си е мой проблем Simple Smile.
Последното което ми направи впечатление като разминаване (знам че има отделна тема за сериала, но предпочитам да коментирам тук, поради по-дълбоките познания по материята от участниците ) е в четвърти сезон 7-ма серия, около 25-та минута, когато Денерис казва на Джора, че то е бил в Златната Дружина и съответно той потвърждава, а нямам спомен в книгата да е така, не намерих и инфо в уикито. Да не би да подготвят почвата за по-нататък през сезоните, когато Дружината ще се появи и явно историята за Егон ще бъде представена в сериала.

Последна редакция: пт, 04 юли 2014, 11:38 от Voice_

# 619
Бил е наемник, но в коя дружина точно не се споменава.
Пък и нали Джора после отива при Бен Плум, не при златната дружина. По скоро са камъни в неговата градина това, ревност и т.н

# 620
  • Варна
Много интересно интервю на Мартин. За съжаление не разбирам френски (знам, знам, че отговаря на английски Laughing) и доста неща не можах да схвана.
Разбрах само, че още не е наясно със съдбата на всички персонажи (само на основните, за второстепенните тепърва щял да отсъжда кой ще живее и кой ще умре), т.е. все още може фабулата  да търпи промени, макар да знае как ще завърши книгата. За Тирелите умува май нещо.. newsm78

Който схване нещо повече, моля да сподели.  bouquet

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=L8QgICDoy4U

П.П,  Казва, че му оставали още две книги, т.е. май остава на варианта 7.

# 621
Да, потвърди, че му остават още две книги.
Също и че е когато е подписал договора е било за трилогия.

Каза още, че го интересува мотивацията на героите защо Серсей е такава, какво ще направи Дани с властта си над драконите, как това ще я промени.
Изрично каза, че знае от 10 години кой от главните ще умре и кой ще оцелее.  Whistling

Дали за Тирели, дали за Дорнци се чуди ще поживеем, пък ще прочетем.  Thinking

Най-важното, за мен, го каза по в началото, как за него предвидимостта е скучна и се опитва да бяга всячески от нея...
Демек който разчита на романс Дж+ Д може да го забрави  Mr. Green

# 622
  • Варна

Демек който разчита на романс Дж+ Д може да го забрави  Mr. Green

Дано.  Laughing  Peace

Изобщо не ги смятам за подходящи един за друг двамата Rolling Eyes

# 623
Това Денерис + Джон ли значи?
Аз вече не си ги представям и да се срещнат, какво остава пък тривиална любовна история да се развихри. Като в сериала с Игрит - за малко си помислих, че гледам грешен филм- някоя любовна драма.

# 624
Ааа, аз съм от феновете на такава комбинация  Laughing

Най-важното, за мен, го каза по в началото, как за него предвидимостта е скучна и се опитва да бяга всячески от нея...

Но ако това е така, да не вземе да избяга и от идеята, че Р и Л са родители на Джон  Tired Щото то какво остава, за да е изненадващо, извънземни... Crazy

# 625
Това не виждам как може да го промени, освен да го представи като дете на Брандън и Ашара, примерно но пак ще е доста изсмукано newsm78
НО пък може повече да не ни занимава с израстването на Джон... че заради Бузичко, Джон ми е от най-антипатичните линии.
Мелисандра да го поема и толкова, и без това доста POV станаха около Вала.

# 626
  • sf
Аз му измислих финал на Мартин. Мирцела се качва на Железния трон и с елементи на хорър-трилар се разбира,че тя е по-луда  и от Джофри , и от Лудия крал и кралството е обречено на терор  hahaha

# 627
  • Варна
Аз му измислих финал на Мартин. Мирцела се качва на Железния трон и с елементи на хорър-трилар се разбира,че тя е по-луда  и от Джофри , и от Лудия крал и кралството е обречено на терор  hahaha
Няма как да се качи Мирцела. Освен ако не се ожени за Егон, да речем, но е супер малко вероятно. Ланистърите не са в изгодна позиция в момента.

# 628
  • sf
Е точно пък при Мартин това "няма начин" не върви  Joy

# 629
  • Варна
Е точно пък при Мартин това "няма начин" не върви  Joy

Може да е непредсказуем, но е много логичен.

Мирцела няма никакви позиции да седне на ЖТ, евентуално ако се ожени за Тристан и с Ариана се случи нещо може да управлява Дорн. Разбира се нищо не е невъзможно, но Мартин задължително трябва да го направи логично, както всичко досега.

Общи условия

Активация на акаунт