Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- 25

• 40 507
  • 774
  •   1
Отговори
# 45
  • В сърцето на любимия човек
krasimilo - при хидротубацията се вкарва физиологичен разтвор и лекарят гледа с ехограф как преминава течността, след което пише епикриза. Цветната снимка мисля, че се прави с разтвор на йод и след това получаваш рентгенова снимка.

А как се решава коя процедура да се избере?  Rolling Eyes
От прочетеното по темата, останах с впечатление, че боли, когато има проблем (запушване, срастване и т.н.) - вярно ли е?  Confused

Лекарят решава. В Щерев правят хидротубации, въпреки, че от около година имат апаратура за цветни снимки. Аз съм с относително нисък праг на болка и въпреки, че тръбите ми са пропускливи (поне такова е заключението в епикризата ми) ме боля колкото при болезнен цикъл. 15 минути по-късно бях ОК и се прибрах. Носи си превръзки, може да ти зацапа малко. Успех   bouquet

# 46
# 47
Алая, благодаря ти за инфото   bouquet

# 48
Запис и от мен,да ни е много късметлииска темичката!

# 49
В Клиника Надежда правят само цветна снимка. За хидротубация не съм чувала.
Да, има болка при цветната снимка и то доста голяма. Но е за минутка - две.

Лекарят решава. В Щерев правят хидротубации, въпреки, че от около година имат апаратура за цветни снимки. Аз съм с относително нисък праг на болка и въпреки, че тръбите ми са пропускливи (поне такова е заключението в епикризата ми) ме боля колкото при болезнен цикъл. 15 минути по-късно бях ОК и се прибрах. Носи си превръзки, може да ти зацапа малко. Успех   bouquet

Благодаря за отговорите!   bouquet

пънче-мънче, засега само се информирам. Предполагам, че ще започнем с хормонални изследвания и СГ и ако нищо не излезе от тях - ще правим и ЦС.  search

# 50
  • В сърцето на любимия човек
Независимо от хормоналните изследвания и спермограмата, едва ли ще ти се размине ЦС, това е важно изследване. Без проверка за проходимост на фалопиевите тръби не може да се пристъпи нито към ин-витро/ИКСИ, нито към инсеминация. Съветвам те да не я отлагаш във времето.

# 51
  • Перник
Запис и от мен  Simple Smile Късмет на всички  Hug

# 52
neji_s, а ти как си? Всичко наред ли е вече?

# 53
Запис и от мен, момичета, много успехи за всички нас!

# 54
  • Пловдив
Хайде да се цопна и аз в новата късметлийска темичка, да си посъбера от прашеца вълшебен, сега след трансфера имам нужда от него  Praynig

# 55
Момичета много съм притеснена Sad
Ето ги резултатите от хормоните, които ми назначи Персенска:

Prolactin   626.23   mIU/L   (70.8   - 566.5)   H   

TSH   2.6   mIU/L   (0.34 -   5.60)   

fT4   10.21   pmol/L   (7.86-   14.41)

Tg-Ab (TAT)   2.0   U/mL   (0   - 4.0)

TPO - Ab (MAT)   67.3   U/mL   (0   - 9.0)   H   

Пролактина ми е малко завишен.
Но МАТ ми е доста Sad
Не знам какво значи това.
Вчера сутринта си правих изследванията.
Явно се притесних много и вечерта ми дойде цикъла Sad
Подрани ми с 6 дни.
Дали това има връзка с резултатите от изследванията?

# 56
  • гр. София
Пролактинът трябва да е около 200. Правен ли е в спокойствие (демек да поседиш 15 минути седнала пред лабораторията преди да ти вземат кръв), не трябва да е правен секс и не трябва да са пипани гърдите?
За ТСХ трябва да посетиш ендокринолог. За започване на опит трябва да е под 2!

# 57
Пролактинът трябва да е около 200. Правен ли е в спокойствие (демек да поседиш 15 минути седнала пред лабораторията преди да ти вземат кръв), не трябва да е правен секс и не трябва да са пипани гърдите?
За ТСХ трябва да посетиш ендокринолог. За започване на опит трябва да е под 2!
Ами не ми казаха, че трябва да поседя 15 мин, и направо ми взеха кръв.
Правихме секс вечерта.
И за това не знаех Sad
на 07.06.2014г. съм на преглед, ще се побъркам до тогава.  Rolling Eyes

# 58
  • гр. София
Гери, направи си пак пролактина при тези условия и запиши час и за ендокринолог.  Peace
Д-р Начев е в клиниката на 31-ви този месец. Отиди да му покажеш хормоните на ЩЖ. Ще ти предпише лечение и до месец ще си смъкнала ТСХ.  Peace

# 59
Гери, направи си пак пролактина при тези условия и запиши час и за ендокринолог.  Peace
Д-р Начев е в клиниката на 31-ви този месец. Отиди да му покажеш хормоните на ЩЖ. Ще ти предпише лечение и до месец ще си смъкнала ТСХ.  Peace

Мисля да изчакам да ги погледне Персенска и да ме насочи ако трябва към ендокринолог Sad

Общи условия

Активация на акаунт