Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- 25

• 39 520
  • 774
  •   1
Отговори
# 660
Kukkanen, с упойка или без упойка ще е ЦС?

# 661
Без, с обезболяващи свещички. Процедурите, предхождащи ЦС, принципно не са ли еднакви?  Rolling Eyes

# 662
  • В сърцето на любимия човек
Ако си с упойка трябва да си там по-рано и да не си яла и пила вода, заради упойката.
Щом си със свещички слагаш едната вечерта като си лягаш (свещичките се слагат ректално), една сутринта след като минеш през банята и една като отидеш в клиниката. На мен ми се наложи да чакам 2-3 часа, защото лекаря го нямаше и междувременно ми казаха да сложа още една защото действието било около час и половина - два.
Като ти дойде реда те извикват, събличаш се като за преглед и лягаш на масата. Ще ти сложат спекулум и ще дезинфекцират с тампон. Цялата процедура трае минута - две. Ако много те боли - казваш, но те ще те инструктират.
По принцип, ако няма проблеми, не би трябвало да боли. При мен едната тръба не пропусна и не беше особено приятно, но в момента, в който свършиха - болката спря.
Резултата се вижда веднага на един екран и лекаря ще ти каже, ако види нещо нередно.
Носи си превръзка, защото може да ти зацапа леко.
Цялата процедура от влизането през вратата до излизането е 5-10 мин.
Успех   bouquet

# 663
Момичета, хубава тема сте подхванали за докторите в клиниката и отношението и към нас. Сигурно не сме малко хората които сме попадали на изнервен лекар в клиниката, разсеян и раздразнителен. Но това не трябва да го помним, изнервяме се допълнително, гадно е знам да срешнеш безчуствения поглед, да ти отговарят с да и не .........ама да стигнем до финал и няма да се сещаме за тези неща.
Успех на всички момичета  bouquet
 Точно така,затова не ги взимам толкова навътре нещата

# 664
пънче-мънче, благодаря за информацията! Hug
Момичето, което ми записа часа и ми каза кои свещички да си купя, каза да сложа 3 бр. през около 10 часа - да си ги сметна, така че да са една вечер, една сутрин и една там.
А правят ли се изследвания преди процедурата, защото имам съмнение за започващи гъбички, преди да ми дойде и се притеснявам да не се проявят, като ми свърши.  Sad

И наистина ли е забранен секса преди ЦС?

# 665
Ако имаш съмнение за гъбички - пускай веднага микробиология.

Да - забранен е "натюр", за да се избегнат евентуални инфекции, иначе с презерватив може.

# 666
Здравейте момичета да споделя с вас моята"среща" с др.Райков.Пациентка бях на др.Стаменов(бях защото сега съм бременна в 28 г.с с близнаци Laughing)при второто проследяване на бременноста док.Стаменов видя,че ембрионите са три а не два Shocked,но имаше въпросителна за единия по отношение сърдечна дейност и ми назначи час след седмица.И отивайки попадам на др.Райков док го няма,Райков гледа, гледа и дъвчейки дъвка ми казва"ембрионите са ДВА #Crazy ако има трети ,аз имам две момичета и ако е момче аз ще го взема"шегичка аз,ще ми паднат очите,но доктор е все пак.След три дни започва кървене шок, ужас спешното в Бургас и там  ембрионите са ТРИ #Crazy.звънене в клиниката пътуване до София среща с др.Стаменов и емрионите наистина са Три, отчетена ГРЕШКА на др Райков и редукция на единия ембрион, като цяло много тревога плач и страх заради  едно НЕДОГЛЕЖДАНЕ дали са два или три ембриона.Сега сме добре което е по важно и сме решили живот и здраве едното бебе да се казва Георги на док Hug

# 667
  • София
Kukkanen как се казват свещичките които трябва да слагаш преди ХСГ и на мен ми предстои същото в близките 10 дена. Rolling Eyes

# 668
пънче-мънче , МБ не се ли прави в чист ден? Мисля да направя като ми свърши, но се чудя дали ще мога да си запиша час при Райков преди ЦС... оф, не знам как да постъпя - идеи?  Confused

desislavastoycheva, Профенид. Ти кога си, моят час е на 26.06.  Hug

# 669
kukkanen - обади се и си запази час за понеделник (примерно), ако ти е чист ден, за 2-3 дни би трябвало да ти излезе резултата от микробиологията. Кажи на регистратура, че имаш съмнение за гъбички, а ти предстои ХСГ.

# 670

пънче-мънче , така ще направя, благодаря!  Hug  bouquet

# 671
  • София
кukkanen аз на 26.06 ще пускам микробиология и после след резултата.Благодаря ти за отговора! Wink

# 672
  • София
Здравейте момичета да споделя с вас моята"среща" с др.Райков.Пациентка бях на др.Стаменов(бях защото сега съм бременна в 28 г.с с близнаци Laughing)при второто проследяване на бременноста док.Стаменов видя,че ембрионите са три а не два Shocked,но имаше въпросителна за единия по отношение сърдечна дейност и ми назначи час след седмица.И отивайки попадам на др.Райков док го няма,Райков гледа, гледа и дъвчейки дъвка ми казва"ембрионите са ДВА #Crazy ако има трети ,аз имам две момичета и ако е момче аз ще го взема"шегичка аз,ще ми паднат очите,но доктор е все пак.След три дни започва кървене шок, ужас спешното в Бургас и там  ембрионите са ТРИ #Crazy.звънене в клиниката пътуване до София среща с др.Стаменов и емрионите наистина са Три, отчетена ГРЕШКА на др Райков и редукция на единия ембрион, като цяло много тревога плач и страх заради  едно НЕДОГЛЕЖДАНЕ дали са два или три ембриона.Сега сме добре което е по важно и сме решили живот и здраве едното бебе да се казва Георги на док Hug

Тези грешки колко сълзи , тревоги и треперени ни струват? Защо се случва така?
Ноооооо няма начин трябва да търпим и да се молим и върваме, че скоро ще гушим малки сладки бебоци.

# 673
Момичета има ли някакъв график с отпуските, че имам заповед от фонда, август ще съм в отпуска и се надявам да направя една стимулация?

# 674
от 1-ви до 20-ти август ще почиват всички, освен дежурните в родилното.

Общи условия

Активация на акаунт