Прием в МГ Варна след 4-ти клас

• 54 385
  • 194
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Според експертката по математика не би трябвало да е задължително. Но ще почакаме,ще видим !

# 151
 lorenca е цитирала извадка от проекта за изменение и допълнение на наредбата за организацията на дейностите. Когато новият вариант на наредбата бъде обнародван в ДВ, МГ и ПМГ ще имат възможност да внесат промени в начина на балообразуване.

# 152
http://mgberon.com/%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-4-%D1%82%D0%B8-%D0%B … 0%BB%D0%B0%D1%81/

Не знам дали е позволено да дам линк към групата във фейсбук, която е за прием в МГ Варна. Затова моля, ако правилата го забраняват, този пост да бъде изтрит.

Групата: https://www.facebook.com/groups/1249532818468171/

Последна редакция: нд, 15 яну 2017, 20:48 от Kоse

# 153
Здравейте! Чета новите правила за балообразуването в МГ Варна и нещо не разбирам добре....Този коефициент се умножава по броя точки...т.е. ако на кенгуруто например изкара 100 точки по коефициент 180 прави 18000...това сериозно ли е?
"Чл. 8. Точките, които участват в класирането, съгласно чл.7, ал.1, т.3, се получават, като резултатът на ученика от всяко състезание се умножи със съответен коефициент."
Някой може ли с пример да ми обясни как се изчислява?

# 154
Здравейте! Чета новите правила за балообразуването в МГ Варна и нещо не разбирам добре....Този коефициент се умножава по броя точки...т.е. ако на кенгуруто например изкара 100 точки по коефициент 180 прави 18000...това сериозно ли е?
"Чл. 8. Точките, които участват в класирането, съгласно чл.7, ал.1, т.3, се получават, като резултатът на ученика от всяко състезание се умножи със съответен коефициент."
Някой може ли с пример да ми обясни как се изчислява?

Коефициентът не е 180, а 180/Rmax, където Rmax за всички състезания по ал.1 е максималният брой точки, който може да бъде постигнат според регламента на съответното състезание.

# 155
Може ли още по-просто да ми го обясните? Дайте пример, моля!

Последна редакция: чт, 02 мар 2017, 13:49 от MollyBy

# 156
Aко вземем НОМ където макс резултат е 21т , а множителят е 315
и детето има 15т
се получава бал 15*315/21=225,
 така е за всички състезания и се взимат двата най-високи бала

# 157
Ясно, сега разбрах! Благодаря! Явно и родителите е нужно да са математици за да кандидатстват децата им Wink Мисля че по-лесно щеше да е ако бяха написали, например: за НОМ резултата се умножава по 15, за кенгуруто се умножава по 1,8...и т.н. но....

п.п. Бях чела че тези коефициенти са преравняване на резултатите от състезанията, но явно не е така, а имат различна тежест!

# 158
Може би е обсъждано, но не намерих информация за това и искам да попитам някой знае ли какво точно означава точка 2 от условията за прием след 4-ти клас. Или по точно ще трябва да си търсим официален документ за резултатите от състезанията ли? И в тая връзка как ще става, изобщо не ми е ясно. Ако някой ме просветли ще съм много благодарна.

В класирането за прием участват ученици, които са:

1подали заявление до директора на МГ „Д-р Петър Берон“ – Варна, в което са посочили своето желание;
2представили копия на документите за резултатите от състезанията и/или олимпиадата;
3представили копие на удостоверение за завършен начален етап;
4представили копие от документ с резултата от Националното външно оценяване по математика.

# 159
http://www.bulgarian-kangaroo.eu/
Има вече резултати и за 4 кл.

# 160
това е прясно от сайта на МГ Варна, кога се появява и дадения срок за заявки не са за коментиране! не им завиждам на родителите на четвъртокласниците...

"Математическото състезание „Питагор“ във Варна ще се проведе на 14 май 2017г. от 9:00ч. в МГ „Д-р Петър Берон“.

Заявките за участие ще се подават чрез училищата, в които се обучават учениците от 4 клас в срок до 3 май 2017г.

28/04/2017"

# 161
  • Варна
Ами то не е за завиждане. Това записване чрез училищата е голяма глупост. Никое училище няма интерес да загуби деца. Естествено никога няма информация в училище и непрекъснато се налага да питаме, напомняме, и дори наготово да внасяме информация за да не пропуснем някое състезание. А трябва да е обратно. Трябва да се работи с добрите ученици, трябва да се гордеят с добрите резултати на децата и да ги поощряват, а не да гледат на тях само като бройка за да си запълнят делегираните бюджети.

# 162
  • Варна
Може би е обсъждано, но не намерих информация за това и искам да попитам някой знае ли какво точно означава точка 2 от условията за прием след 4-ти клас. Или по точно ще трябва да си търсим официален документ за резултатите от състезанията ли? И в тая връзка как ще става, изобщо не ми е ясно. Ако някой ме просветли ще съм много благодарна.

Питах в МГ и от там ми отговориха - бележките за състезанията, които са се провели в МГ, ще издава МГ в периода 19-22 юни 2017г., т.е. заедно с подаването на останалите документи за кандидатстване.

# 163

Питах в МГ и от там ми отговориха - бележките за състезанията, които са се провели в МГ, ще издава МГ в периода 19-22 юни 2017г., т.е. заедно с подаването на останалите документи за кандидатстване.

Е, това поне е добре, няма да се лутаме и да търсим от къде да вадим въпросните бележки.

# 164
А за прием в други училища кой ще издава удостоверения МГ или РУО. Под други училища визирам пак МГта в други градове или СУ с матем паралелки

Общи условия

Активация на акаунт