"Лято, слънце, плаж, море, Декемврийче в коремчето расте" Тема 4

• 25 019
  • 720
  •   1
Отговори
# 660
  • гр. София
Да, моето на 14 ден беше 303, а на 16 ден близо 900.
А само като чух и Фраксито за какво го дават и ми се изправи косата как не разбират грам.  ooooh!
В Щерев смених 2-ма лекари и 2-мата не предложиха нищо.

# 661
Кукумицина, аз също съм при д-р Арабаджи и нямам търпение да дойде сряда, когато ми е следващия преглед, за да си задам хилядите въпроси, които имах и които възникнаха след постъпването ми в болницата. Тук в Майчин дом нищо не обясняват. Само ги гоня да ми кажат резултатите от изследванията, а те си прехвърлят топката един на друг и съм в тотално и пълно неведение какво се случва! Крайно разочарована съм.
Относно раждането в Щерев, четох, че има стаи с 3 легла, както и такива с 1, като разбира се, цената е различна. Мисля в сряда да разпитам подробно, трябва да си направя списък  Laughing Но там поне са любезни и отговарят.
Добре дошли на новите момичета и честито на всички разбрали цвета на гащите.

# 662
Привет!
Стиснати палчета на Фрезия и Десик! Praynig
Добре дошли на сега присъединилите се мами! Hug
На момичетата, които питат за Щерев - аз родих там 2010 г. сина ми и съм изключително доволна! Още беше само старото крило и стаите бяха по две. Даже и аз предпочитах, а и сега, да не съм съвсем сама. Раждането и тогава беше толкова, а цената за здравноосигурени е записана като ' пакет комфорт лукс' и е 1900 лв ако правилно помня. Аз сега съм си платила пакет за проследяване на бременността там и док ми каза, че ще ми направят 100 лв отстъпка за раждането. Но честно да Ви кажа всяка стотинка си заслужава! Клиниката е частна и си плащам. В държавните болници, където трябва по конституция да родя напълно безплатно и си плащам осигуровките и данъците, не мога да се пречупя да дам пари... Не съм лигла и глезла и не плащам заради цветните чаршафи, а защото знам, че съм в сигурни ръце и на хората действителни им пука за теб, а не само за парите, които им оставяш. Д-р Коновалова е страхотен лекар и човек - винаги се отзовава и се вълнува с пациентите си, изключително грижовна и съвестна!  Heart Eyes Беше с мен от вечерта, в която постъпих, събра целият екип и остана при мен цялата нощ, въпреки че всички казаха, че няма да родя същата вечер. Разреши и на съпруга ми да остане и ни настаниха в стая. Идваше на всеки час да ме наглежда... И благодарение на грижите на нея и екипа имам живо и здраво момченце, защото тоновете паднаха изведнъж и ако до мен постоянно не беше сестрата и не реагираха навреме.... И сега ми идва да се разплача... Изключителен екип и отношение има в Щерев! Без да се замислям и за момент пак там отидох и пак там ще родя, само всичко да в наред!
Която и от Вас да реши да ражда там няма да сбърка! Peace

# 663
Синева, много мил разказ! Прекрасно е, че всичко е било с положителен край. И аз само от обстановката и отношението там се чувствам спокойна. А нали това е важното в крайна сметка? Излишни нерви и притеснения никому не са нужни.
Стискайте ми палци утре да ме изпишат.  Simple Smile

# 664
Момичета  Hug ви всички!

Днес ми е последния ден от 4-тия месец, дето се казва, не остана Grinning
С килограмите съм +1/1,5, обаче мм вчера ми донесе торта/цяла/, а днес ми сготви спагети, и ако продължава така ще стана като баба ви Меца. Не че ми бута в устата насила де, ама... Rolling Eyes

За раждането още не съм решила къде, но имам уговорка с шефката на частната клиника, в която ходя за всичко, тя да ме насочи и да се обади на когото трябва.
По принцип покрай работата си получавам информация за пострадали от лекарска грешка пациенти и мога да кажа, че почти срещу всяка болница се водят дела, и с основание, и без основание. Аз самата бих се доверила на М Дом или Шейново, в никакъв случай Токуда, обаче където и да е, винаги може да мине добре или не чак толкова.

Имам адски киселини, кажете какво да правя. А в по-топли дни краката ми отичаха като мекици, а преди никога не съм имала проблеми.

А, и да ви се оплача, бясна съм! Пряката ми шефка да вземе да каже на изпълнителния директор за бебето. И то във връзка с това, че искали да ми увеличат заплатата, та тя се почувствала длъжна да каже за положението, много загрижена да не се мине фирмата, и че ще трябва да плащат заплата и на човек по заместване  #Cussing out Като че ли от джоба си ги дава. А ми беше обещала да си трае докато не ми проличи.  #2gunfire

# 665
Варна, как сте??? Всички ли сте добре, момичета Sad

# 666
Galla- правих доста щателно пручване на шезлонгите понеже тази зима ми се роди племенник и  ние решихме, че това ще е нашият подарък, та от половин година ги гледам вече Simple Smile. Двата модела, които ми харесаха е този на Tiny Love и един на Fisher Price - http://www.toytownbg.com/uploads/products_pic/product_pic1_15575.jpg
Избрах на Фишър защото го има на нашият пазар, а и го дават да издържа до повече кг. Не помня точно колко. Но смятам , че на Тайни е по- добър, защото има съвсем легнало положение и като се смъкне облегалката става като зимен кош за количка- има и вибрация и става и на люлка. Намерих начин да го купя от чужбина и съм доволна.

against - тези люлки изглеждат много полезни, но не заемат ли много място? Другото което ме притеснява е, че бебето като почне да шава и да се върти не е ли по- голям шанса от преобръщане?

Аз засега съм се настроила, че ще купя пособия, които заемат минимално малко място и няма да прекалявам в броя им, но както ще покажат сметките ще видим накрая  Laughing.

Лека нощ на всички  smile3524

# 667
Шезлонгът беше едно от най-полезните ни и използвани пособия с дъщерята и този път не смятам да го пропускам като покупка  Wink Започнах да я слагам долу горе като започна да будува повече и не й се лежи в кошарата Simple Smile Местех си я из цялата къща с мен, а понеже работата ми беше свързана със седене на компютъра, най- ми беше удобно да я сложа на пода до мен и докато пиша да си я люлея с крак Mr. Green Страшна работа е, хем за забава става - то светлини, то музика, то цветове Crazy, хем за приспиване с вибрацията и полюшването  Wink Нямаше пълно легнало положение, но е спала в него и не е имала никакви проблеми с гръбнака или стойката.. дори започна да се изправя рано рано и проходи самичка на 10 месеца Wink Имахме шезлонг на Фишър Прайс, и този път смятам на тях да се доверя, въпреки че още не съм гледала модели и цени. Има време Wink

За килограмите бях писала, аз съм +3 до момента. От тях половината със сигурност са в циците Tired Няма как, ще се дебелее, неизбежно е Laughing Опитвам поне да избягвам т.нар. джънк фудс, въпреки че съм голям фен на пиците и там ще ми е много трудно Crazy  Аз друго се сетих - с първата бременност като ходех на консултации, сестрата ми мереше обиколката на корема и всеки път се радвах с колко е пораснал Heart Eyes Вас сега мерят ли ви или е някаква отживелица вече? Питам, защото нали тоя път съм в чужбинско и тук всичко е по различен начин - мерят ми само кръвно и килограми.. Thinking

И да ви питам - падат ли ви коситеConfused Моята напоследък почна да пада ужасно, цяло снопче събирам от канала като се къпя Sad Мисля тия дни да ходя да се подстрижа.. за какво ми е дълга като явно не стигат до нея нужните й витамини ooooh! Дали има нещо, което може да се пие срещу тоя косопад, някой чувал ли е за решение?

# 668
добро утро момичета! Аз реших да раждам в Шейново, понеже АГ които ми води бременноста от Шейново и две мои приятелки раждали при него с неговия екип и са много-много доволни. Обаче несъм здравно осигурена и ще плащам доста... ама каво да направиш.... Sad
Момичета от Варна, как сте? Всичо ли е наред с вас?  Confused

# 669
И аз да питам - момичета от Варна и региона, как сте, добре ли сте, всичко ли е наред? Много притеснено и гадно ми стана сутринта като гледах новините Cry

# 670
Кукумицина, аз също съм при д-р Арабаджи и нямам търпение да дойде сряда, когато ми е следващия преглед, за да си задам хилядите въпроси, които имах и които възникнаха след постъпването ми в болницата. Тук в Майчин дом нищо не обясняват. Само ги гоня да ми кажат резултатите от изследванията, а те си прехвърлят топката един на друг и съм в тотално и пълно неведение какво се случва! Крайно разочарована съм.
Относно раждането в Щерев, четох, че има стаи с 3 легла, както и такива с 1, като разбира се, цената е различна. Мисля в сряда да разпитам подробно, трябва да си направя списък  Laughing Но там поне са любезни и отговарят.
Добре дошли на новите момичета и честито на всички разбрали цвета на гащите.

Еха, супер, току виж и двете се окажем там декември по едно и също време  Peace А ти защо сега постъпи в Майчин дом? (Аз съм при Арабаджи в понеделника - и аз нямам търпение, имам въпроси и т.н.)

Ven4e333 , пак си по-добре (относно работата). На мене последният ми ден се състоеше в писмени обяснения. Нямаха търпение да ме изгонят, но това е манталитета на неграмотния шеф. Аз и без това не смятам да се връщам там...

Мимченце, при мене косата си пада постоянно много по време на баня, а и след това... та за това не мога да преценя дали сега е повече от обикновено. Една колежка твърди, че й опадала цялата коса по време на бременност, но се надявам никоя от нас да не я застига тази съдба...

Мухичке, знам, че в Шейново са добри специалисти, ама базата им е стара, може да те сложат в стая с циганки, защото те всичките ходят там. Така, че не знам доколко хигиената им е на висота.

И аз се чудя какво става с Варненките...... Дано всичко е наред. Praynig Гледам новини в момента.

Иначе утре почвам 5ти месец! Колко бързо минава времето!

# 671
Много вероятно да имат проблеми с тока и затова да няма включване от варненки.

Много сте напред момичета. Аз утре почвам 4-ти.

# 672
  • на брега на морето
Здравейте! Grinning
Мимченце, тук мереха корема предния път но почваха някъде от 5ти -6ти месец, не си спомням. 1те 3 месеца ако нямаш оплаквания вообще не те викат на преглед тук. В 12та дето ми пуснаха изследвания(кръв и урина) и ме изтеглиха/кръвно. Сега съм на видеозон в чак в 18та и отделно акушерка пак в 18 г.с. Този видеозон е последният до раждането, ако няма някакви проблеми. После преглед при акушерка без видеозон ,мисля беше пак след месец, и така на месеца по веднъж. Чак последния месец ме викаха по-редовно, тогава слушаха и бебето със слушалка.
Както се шегувах предния път, тук бременните са оставени в Божиите ръце. Laughing И ако нямаш оплаквания, няма и за какво да им звъниш, да ходиш да те гледат. Носиш си бебето и така. Simple Smile
За кенгуруто, аз имам такова на ергобейби. Доволна съм, щото става бързо. Слагаш бебето вътре, щрак закопчалките и излизаш. Тези слингове на мен винаги са ми изглеждали "абстрактни" за връзване и несигурни. Crazy Но аз не съм го носила в кенгуруто често, особено в 1те месеци, а 1те 2 месеца вообще не съм го носила в кенгуру. Не ми се е налагало, и обикновено за кратко съм го носила, щото винаги е бил тежък и пак си ми натежаваше. Crazy После купихме и 2ро кенгуру за мм, на бейбибьорн, щото това на ерго не му ставаше нещо(той е широкоплещест), на мен пък неговото кенгуру не ми беше удобно. Laughing Мисълта ми е на кой както му е удобно. Peace Simple Smile А относно опасното, то и в кошницата за кола пише да не стои дълго бебето. Въпросът е да не го държи цял ден човек в една поза, ама то е логично.Simple Smile Hug

# 673
Момичета, вие по г.с. влизате в пети, нали? Че иначе в 16 седмица се почва календарния четвърти месец, а по г.с. в 14 седмица.
И аз се надявам момичетата от Варна да са добре!  Praynig
G-style люлката си има коланче, а отгоре си има и табла за играчки и за храна, която се вдига (но тя също държи детето). Малкия не е падал от люлката въпреки че не всеки път съм го връзвала, а съм затваряла само таблата. Сега съм я дала на моята етърва да я ползва - и те не ми се е оплакала да е падал малкия Simple Smile Иначе заема място, но не е чак толкова много и имай впредвид, че има опция да се сгъва и то лесно. Не знам, на мен ми беше нещо като автоматичен шезлонг Simple Smile
А за слинга беше споменала някоя мама. Той до колко голямо дете се ползва? Само легнало положение ли има? Извинявам се, но не съм виждала някоя позната да го е ползвала, а и аз не съм се заглеждала та съм малко невежа точно по този въпрос.

# 674
И да ви питам - падат ли ви косите?   Моята напоследък почна да пада ужасно, цяло снопче събирам от канала като се къпя  Мисля тия дни да ходя да се подстрижа.. за какво ми е дълга като явно не стигат до нея нужните й витамини  Дали има нещо, което може да се пие срещу тоя косопад, някой чувал ли е за решение?

И аз забелязах, че започна да ми капе засилено косата, въпреки че съм подстригана вече сравнително късо (до раменете). Пренебрегнах суеверието, да не се подстригвам че може пишлето да отрежем, все пак в 21-ви век не може да се ходи като Покахонтас (лично мое мнение) и с нацъфтели краища. Мисля да започна витамини за бременни.
А за килограмите, въпреки продължаващото ежедневно повръщане съм +2-2.5 кг. Но и не се храня чак толкова здравословно- ям хлебни изделия, пица и сладки неща.  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт