"Лято, слънце, плаж, море, Декемврийче в коремчето расте" Тема 4

• 25 019
  • 720
  •   1
Отговори
# 90
Момичета да се отчета и аз,днес ми мина морфологията при доц.Балев, всичко е наред и ще си имаме сини гащииии  newsm44 newsm44 newsm44
Браво, сега и термин, ако кажеш да те запиша - ще е супер! Hug

03.12  Варна,първа бременност 27 години :*

# 91
Against, и аз знам, че няма ограничения за второ дете за помощта. Само мисля, че като си изкарала 1 бакалавър нямаш право на втори държавна поръчка, само платен. Но не съм много сигурна. Аз миналата година завърших и пропуснах една година, докато натрупам трудов стаж при нормално осигуряване и да почнем с опитите и сега мисля да записвам магистратура, дано да ме приемат държавна. И мисля и аз да кандидатствам за помощта. Simple Smile
И на мен ми казаха, че нямаш право на второ висше държавна поръчка. Интересно ми е как стои въпроса, когато първото висше е от частен университет?  newsm78 Опитах се да питам в един университет, но девойките бяха доста... незапознати.

# 92
Ако първото висше е платена форма на обучение, няма никакъв проблем да се запише същата образователна степен, но държавна поръчка. Аз имах този проблем, защото бях карала едно висше държавна и за да мога да запиша второ същата степен, не трябваше да се дипломирам от първото.

# 93
Ако първото висше е платена форма на обучение, няма никакъв проблем да се запише същата образователна степен, но държавна поръчка. Аз имах този проблем, защото бях карала едно висше държавна и за да мога да запиша второ същата степен, не трябваше да се дипломирам от първото.
Благодаря за бързия отговор!   bouquet

# 94
darkangel-Ели, благодаря за добавянето на първа страничка!   bouquet

Salvadore, честити сини гащи!  Hug

Този път много бързо ми расте корема, сега съм така, както преди бях в края на 4 месец.
И аз съм така Embarassed Днес щерката се похвали на госпожата си, че "мама има бебе в корема" като ходих да я взимам от градина. Жената ме погледна и каза "О, поздравления! В кой месец сте?" Аз казвам 4ти (въпреки че другата седмица влизам в 4тия), а тя повдигна вежди и каза с учудване "О!" Grinning Май очакваше да чуе поне 5ти-6ти Laughing

Иначе съм качила само 2 кг. от преди да забременея. Ако може така по 2 на триместър, ще е най-добре Mr. Green Вие как сте с килограмите?

# 95
На мен все още не ми личи, когато съм с дрехи Simple Smile Не съм качила кг, но това е от факта, че нищо не ми се яде и постоянно ми се повдига. Все пак е по-добре от първия път - тогава дори бях поотслабнала от гадене. Sick
За казването в работа - казала съм само на пряката ми шефка (като съм я помолила, все още да не казва на никой); Две колежки също знаят, защото ме попитаха, тъй като ми беше лошо и станаха свидетели как тичам до тоалетната. И беше тъпо да отричам... Ще го обявя след 2 седмици - да се запиша на ЖК и всичко да е ок с ФМ.

Хубав и усмихнат ден на всички!

# 96
Добро утро, момичета!
Salvatore, да ти е честит момъка!
И аз не съм качила килограми и изобщо не ми личи, корема ми се надува само като се наям с череши, а в четвъртък влизам в 15-та гс. Миналата седмица казах на баба ми и първо вместо да се зарадва се смръщи и реши, че я лъжа  Confused

# 97
 Hug Прекрасна нова тема   bouquet

Моят преглед при новия лекар мина, очарована съм от отношението му- рядко позитивен, обясняващ и съпричастен лекар. Ако има дами от Хасково, които се чудят при кой лекар да отидат, препоръчвам го с две ръце, въпреки ужасното чакане пред кабинета му. Гледахме бебока, брояхме пръстчета, мерихме го- 40 минути ме преглежда. Всичко изглежда отлично, върви седмица напред, явно ми е била ранна овулацията. Имаме първоначална прогноза за момче  Flutter
Сутринта си пуснах БХС-то, най-накрая, в 13 седмица и 3 дни- направо последния влак. 47 лева ми струва всичко, за справка, че коментирахме в предната тема... Sunglasses

Хубав ден на всички   bouquet

# 98
Благодаря за помощта и информацията Габи и Ven4e333. Това, че не съм държавна поръчка, означава ли и че нямам право на помощта? Не съм много сигурна, но имам позната, която учеше в някакъв колеж и взе такава помощ. Ще се поровя по темите, които Венчето ми е посочила и ако открия нещо любопитно ще ви пиша.
Да се отчета, вчера обявих пред 3-4 колежки и пред шефа, че чакам второ бебе и чудно реакцията от всички беше добра. Шефа през цялото време ми се хилеше, а аз се гърчех отстрани докато му казвах Simple Smile Голям смях. Само му казах...Дръж се за стола по-здраво, че трябва да ти кажа нещо Simple Smile С първото ми дете доста поработвах от нас и се върнах и по-рано от майчинство. Този път изобщо не ме пита дали искам или не искам....директно си ми каза, че ще си работя и от нас.
Относно килограмите, качила съм 1.5 кг горе долу...ама не знам да ви кажа, струва ми се че е задържана течност от цялото това издуване. А коремчето тук от седмица и нещо ми личи вече целодневно (преди беше просто издуто все едно от преяждане и то вечер). С първата бременност имах доста голям корем и то още от самото начало, дано сега да не е така!

# 99
Salvadore, честити сини гащи!   Hug
Елиас, и на тебе Hug
Аз нз колко съм качила, утре съм на втора ЖК и ще видим. Нямам търпение, толкова ми е притеснено, какво ще правя до утре не знам!

Аз започнах да казвам малко по малко, на голяма част от хората ще кажа след като мине утре прегледа и на 10-ти БХС, да се уверя, че всичко ще е наред.

На шефката не съм казала, изчаквам да видя ще мога ли да се закача някъде на постоянно, че съм по заместване (в държавна институция).. ooooh!

# 100
  • Варна
against, мисля че за да вземеш помощта и важно само да си редовно обучение, без значение в какъв тип ВУЗ. Simple Smile

Salvadore, честити сини и гащи! Искам да те питам, лесно ли успя да си запазиш час при доц. Балев, на място ли ходи за час или по телефона? Колко дни предварително го запази и колко ти струваше прегледът? Защото и аз съм се насочила за късна морфология след 3-4 седмици при него. Мерси предварително за отговора. Simple Smile

# 101
Честито на всички с хубави резултати.
Аз съм утре на БХС стискайте палчета
Що се отнася до килограмите аз съм - 3 кг, обикновено се тегля сутрин на гладно, за да е по-точно. Като бях на първа ЖК ме теглиха но с дрехи, обувки и т.н и ме изкараха с +2кг повече отколкото като се тегля вкъщи. Така че смятам качването на кг да си го следя аз сама и да си записвам
Хубав ден, мами

# 102
И аз си следя килограмите, че и кръвното сама. На първата ЖК лекарката ми каза само на кои изследвания държи (даже подчерта, че иска да направя ФМ при д-р Мазнейкова или д-р Марков и при никой друг), да не пия витамини, да не ям много и че трябва да кача най много 12 кг, иначе ще ме сложи на диета.  Даже не ме гледа на ехограф, че било гледано скоро да не го тормозим. При вас така ли протича ЖК, очаквах малко повече честно казано.

# 103
Моята първа ЖК беше края на април и ми направиха изследвания и ми мериха теглото и кръвното. Не ме гледаше лекаря на ехограф, а бях ходила преди това само за потвърждение в частния му кабинет. Бях много учудена как ме записват на ЖК след като не бяхме чули, видели сърчице. След това ходих 2 пъти по спешност да ме гледа, последно бях на 12 май и сега ме вика след БХС. Слава на Бога всичко е наред. Иначе на мен ми каза, че било нормално да кача 15-16кг.

# 104
здр, момичета от мн време не съм писала и чела.
днес бях на изследвания, защото съм с положителен австралийски антиген и докторката ме прати на гастроентеролог. оттам всички чернодробни показатели и ехограф.
При ехографката нещата са 6, дори се заигра с корема, показва ми бебето, ръце, крака, пръсти, сърце, гръбнака и лицето - да знаете този път май прилича повече на мен  Wink Mr. Green
Какво да ви кажа... след вички проблеми, които имах тези дни на работа и болките в корема като го видях да подскача и размахва ръце все едно целия свят ми се усмихна. Не мога да ви опиша колко съм щастлива  Heart Eyes
Дори ми каза, 4е има вероятност да е мом4е - имам снимка откъм дупето - мн смешна  Laughing

мимче, само твоя пост видях, аз съм качила мах 2 кг, но коремът ми върви около 1 и половина преди мен  Crazy

хубав ден на всички
покъсно ще ви чета и ще се включа по-адекватно  Hug

Общи условия

Активация на акаунт