Клуб "полицейска съпруга" - 5

• 77 686
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ей, момичета, защо се умълчахте?
FRANCESKA, на теб благодаря за подкрепата Hug Далече си. Ако беше в София можеше да се видим food010
Момичета, на вас ще кажа, че не съм чак толкова лоша Simple Smile. Хайде да се организираме за четвъртък. Има ли желаещи? Питайте вашите момчета от колко и къде.
На всички желая спорен ден. И не се предавайте, ей.  newsm10

# 601
  • София
Привет полицейски съпруги.
Хайде да напиша някоя и друга добра дума, пък и вие се разпишете Simple Smile
Днес е Световен ден на добротата. Мисля си, само един ден ли трябва да сме добри, или всеки ден.  newsm78 
Колко хубав би бил света, ако всеки се стреми ежедневно да направи по една добрина. Усмивка, подадена ръка, дружеско рамо, добра дума. Нищо не струват, а колко много значат...

Желая ви хубави есенни дни. Радвайте им се, че са на привършване. Така казва Емо Чолаков.

Как се чувствате  в петък, 13-ти?  Simple Smile

# 602
  • В полите на Пирин планина
Как се чувствате  в петък, 13-ти?  Simple Smile

Не ми влияят тези фатални дати, а и времето е чудесно  bouquet

# 603
Здравейте,момичета!Днес имам следното питане - в групата на ММ,двама от колегите им се пенсионираха и сега вместо да дават дежурство през три дни както си беше, работят през два дена,мъжа ми казва че с този график ще преминат допустимите часове за извънреден труд,някой знае ли дали им се полага компенсация или допълнително възнаграждение или ще си работят за слава в следващите 3 месеца,щото до тогава нямало да им слагат нови хора?

# 604
Ще си работят за слава, ММ цяла година вече кара така  Cry

# 605
Напротив - за наднормения труд / който е работните дни в месеца*8 часа / се полага или компенсация / т.е. повече почивни дни / или доплащане. Също може да се компенсира под формата на допълнителен платен отпуск: http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=94817

# 606
  • София
Напротив - за наднормения труд / който е работните дни в месеца*8 часа / се полага или компенсация / т.е. повече почивни дни / или доплащане. Също може да се компенсира под формата на допълнителен платен отпуск: http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=94817

Теорията е едно, а практиката друго ...

# 607
На ММ г начисляват реално. Миналата година, заради командировките по турската граница има над 300 часа компенсирани в почивка, изплатени като извънреден труд и още 9 дни платен отпуск.  Thinking

# 608
На ММ г начисляват реално. Миналата година, заради командировките по турската граница има над 300 часа компенсирани в почивка, изплатени като извънреден труд и още 9 дни платен отпуск.  Thinking
Нали вече извънредния труд можел да бъде само до определени часове?Знам ли и аз?Лошото е,че е почти постоянно на работа и ми обърква и моя график Rolling Eyes

# 609
На мен го кажи, не мога да планирам никога нищичко....Малък пример - миналата година на 31-ви декември излизаше от трета нощна и уж 3 дни ще почива. Планове и т.н. и хоп -извънредна, 4-та нощна на Нова Година... Както всеки друг празник - рожден ден, Бъдни вечер, Коледа и т.н., аз прекарах сама на дивана. Децата са мънички, бяха на 2 години, лягаха си в 20 часа, с тях (три броя) не мога да ида на гости, а и да си каня гости сама без него, не върви.....

п.п. Хванах се и му сметнах смените за декември. Рождения ми ден, Бъдни вечер, Коледа и Нова Година - сама на дивана...Реве ми се вече....

Последна редакция: пн, 16 ное 2015, 08:08 от Змимка

# 610
Нали вече извънредния труд можел да бъде само до определени часове?Знам ли и аз?Лошото е,че е почти постоянно на работа и ми обърква и моя график Rolling Eyes

Той винаги е имал лимит, затова са и компенсациите, по принцип.
Но, честно казано не знам като не достигат хора как се процедира, визирам ситуацията на Змимка. Явно - никак  ooooh!

Преди и ММ беше в подобна ситуация ...без що-годе строен график и много неплатен извънреден труд - случвало ми се е да тръгнем за някъде и да ме зареже насред пътя да се оправям сама, а той да поеме на работа  Whistling

# 611
Любов, любов, но и ти си човек. И защо "без него не върви"? А върви ли да си кукаш сама по празници?
След като графикът му е такъв - намери начин да почиваш и без него, а най-добре понякога - и без децата. Иначе това "реве ми се" ще избие нанякъде - или болест, или любовник, или вечно ще си кисела. Най-добронамерено го казвам, той самият трябва да се усети, че работата пречи на семейството.
Имам си причини да съм анонимна, но от 16 години съм полицейска съпруга и въпреки, че мъжът ми е бил предимно редовна смяна - съм събрала достатъчно материал, за да пиша така.
Май извънредният труд има таван по принцип, и без това няма пари.

# 612
  • София
Мили полицейски съпруги, разбирам ви много добре. Прегръщам ви, макар и виртуално Hug И при нас съпругите на военнослужещите положението не е по-различно. Така ще бъде, щом сме се врекли да споделим живота си с тези мъже. Нека да са ни живи и здрави. Да, кой ще ни компенсира за това, че се местим от гарнизон в гарнизон? Кой ще ни компенсира за това, че когато раждаме децата си, нашите мъже служат на Родината и нас ни посрещат приятели и роднини? Кой ще ни компенсира, че сами гледаме и възпитаваме децата си, че на празници сме сами? Кой ще ни компенсира за това, че сутрин, когато ги изпращаме на дежурство, не знаем на другата сутрин дали ще ги посрещнем? Кой ще ни компенсира за това, че в самотните, безсънни нощи се молим от техни жени, да не осъмнем техни вдовици?
КОЙ? Управляващите ни добре да си направят сметката и да не си играят с огъня. Никакво отстъпление пред '' обещанията'' на лъжливото правителство. Борба до пълна победа!
Колкото и да е трудно, никога не съм съжалявала за своя избор. Напротив! Гордея се, че съм военна съпруга!Ние клетва не сме се клели, но цял живот служим като военни или полицейски съпруги! Ние сме от друго тесто - жилави! Познавам толкова много предимно военни съпруги, устояли на всякакви изпитания! Дръжте се!

Не четете отровните приказки на тази или този анонимна ( анонимен ) Гнус ме е дори да изпиша ника. Агент провокатор!!! 100%. Появи се и при нас, но много бързо я ( го ) наритахме и наказахме с презрение. Просто не коментирахме написаното. Направете и вие това. При нас подви опашка и изчезна, но ето, че дойде тук да плюе отровата си. Мръсна гад. Плащат ли ти за това?
Спирам да се занимавам с това нищожество. Самият ник говори много.Думите въздържал се и анонимен не са думи от речника на честните и смели хора. Заплюйте тази твар. Ако можех само да го пипна това недоразумение...

Тази вечер ви поздравявам с една песен, която винаги пеем, когато се събираме с наши приятелски военни семейства. Дръжте се момичета и се гордейте с мъжете си. Ако ги обичате силно, не е чак толкова трудно. Аз съм ви жив пример Simple Smile Прегръщам ви още веднаж Hug

Последна редакция: пн, 16 ное 2015, 20:56 от Flo 51

# 613
 Joy анонимен, анонимна ..... шомраааааааааааааа
Сподели, моля, за тези 16 години при теб накъде изби- киселото или любовника?

Тъй, мацки, сериозните и не анонимните, на моят мъж им дават дни компенсация.

# 614
Joy анонимен, анонимна ..... шомраааааааааааааа
Сподели, моля, за тези 16 години при теб накъде изби- киселото или любовника?

Тъй, мацки, сериозните и не анонимните, на моят мъж им дават дни компенсация.

Laughing

Тъй я - все някъде ще избие ... Crazy

Аз честно казано се приспособих към заетостта на съпруга, пък и децата поотраснаха. Добре, че моята заетост е чиновническа, а и шефът е разбран, та излизам от работа при нужда. Не, че някой ще ми свърши работата - пак мен си чака.  Mr. Green
Заради пустите командировки се принудих да взема да шофирам / след 18 години висяща книжка "на трупчета" /. Дет' се вика ето това е единственото положително нещо за мен от командировките на турската граница  Wink

Иначе има и доза истина, че доста семейства пострадаха, заради честото отсъствие на половинките. А на някои им изнася да са далеч от семейните задължения ...

Общи условия

Активация на акаунт