Сърбящи венци

• 6 804
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, синът ми е на 3 месеца и започна много да си пъха целите ръце в устата, кисел е, има моменти в които реве, че е гладен, пъхам му бибата в устата, а той започва да пищи. Педиатъра ми каза, че са започнали да го сърбят венците. Това нормални симптоми ли са за сърбящи венци, не е ли още малък.

# 1
  • Пловдив
Да, нормални симптоми са.Венците започват да се подготвят, може да минат няколко месеца до първото зъбче.Запаси се с лигавници, подходящи играчки за гризане и търпение.Детето ще слюноотделя обилно, може да се закашля от слюнката, не се притеснявай.Не е малък, при синът ми започнаха същите симптоми на същата възраст, първият зъб излезе след 4 месеца.

# 2
да, има обилно слюноотделяне, не съм му давала играчки за чесане, той не може още сам да ги хваща

# 3
И при моя син започнаха същите симптоми, когато беше на 3 месеца. Първият му зъб изби след като навърши 8 месеца. Не можеше да държи играчките за чесане на зъбките. Правех го аз. Сядах до него и му давах в устата, за да може да си чеше венците.
Ако не ти е казала педиатърката , вземи си Дентокинд или гелчета за мазане. Облекчават поне малко.
И много търпение.  Hug

# 4
Нормални са симптомите, но за първо зъбче е още рано. При нас първото зъбче се появи на 7 месеца, а симптомите за които пишеш, ги имаше от 3-4 месеца. И аз бих посъветвала да се запасиш най-напред с лигавници Mr. Green , а също и с няколко силиконови "чесалки" за венците.

# 5
Моето момче на 3 месеца и половина му излязоха първите 2 зъбчета от долу. Така, че всичко е възможно. Но пък може да го сърбят от сега и да му излязат по-късно, след 2-3 месеца например.  Зареди се с чесалки за зъбки и търпение, защото ви очакват 20 бройки Simple Smile

# 6
Изобщо не е рано за зъби дори и на 3 месеца.
Но нека внеса едно уточнение - венците не сърбят, а болят.

Общи условия

Активация на акаунт