2880 лв. накуп за майки-студентки - 14

• 54 162
  • 809
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
Да водиш се редовен студент до първата д. сесия.ако си последен курс ще те пише "отчислен с право на дипломиране" т.е. не отговаряш на изискванията "редовен студент към датата на подаване на молбата за помоща"

# 211
Wickedly, питам направо теб, защото май сме в подобни ситуации. Ако правилно разбрах, семестриално завършилите ги броят за "завършили",  така ли?  И ти кого пита дали имаш право на същата степен (бакалавър/магистър)? Университета или социално подпомагане?  Ако е така, излиза, че аз със семестриално завършен платен бакалавър, трябва да запиша пак платен бакалавър?

Аз говорих с шефката на учебен отдел в университета. Въпреки, че не съм дипломирана, съм с 8 заверени семестъра, което излиза в системата на МОН. Но аз си бях д.п. Жената ми обясни, че няма начин да карам втори път д.п. Не съм сигурна как е в твоят случай, при положение, че си била платено. Най-добре е да отидеш на място в учебен отдел и да ги попиташ как можеш да поцедираш.  От учебен отдел ще проверят и какъв ти е точно статусът в МОН.

ПС: Съветвам те, ако можеш да се добереш до някакъв шеф на учебен отдел, с когото да говориш, а не със злобните лелички, че те работа не вършат и ще гледат да те отпратят набързо... Успех Peace

# 212
Wickedly, питам направо теб, защото май сме в подобни ситуации. Ако правилно разбрах, семестриално завършилите ги броят за "завършили",  така ли?  И ти кого пита дали имаш право на същата степен (бакалавър/магистър)? Университета или социално подпомагане?  Ако е така, излиза, че аз със семестриално завършен платен бакалавър, трябва да запиша пак платен бакалавър?

Аз говорих с шефката на учебен отдел в университета. Въпреки, че не съм дипломирана, съм с 8 заверени семестъра, което излиза в системата на МОН. Но аз си бях д.п. Жената ми обясни, че няма начин да карам втори път д.п. Не съм сигурна как е в твоят случай, при положение, че си била платено. Най-добре е да отидеш на място в учебен отдел и да ги попиташ как можеш да поцедираш.  От учебен отдел ще проверят и какъв ти е точно статусът в МОН.

ПС: Съветвам те, ако можеш да се добереш до някакъв шеф на учебен отдел, с когото да говориш, а не със злобните лелички, че те работа не вършат и ще гледат да те отпратят набързо... Успех Peace

БЛАГОДАРЯ!!!

# 213
  • София
Родих Април 2014. В кой университет в София мога да запиша магистратура и след това да подам документи за помощта?
Благодаря предварително!

# 214
Имам един въпрос,извинявам се предварително,ако вече е обсъждано,но не намерих отг.Става въпрос за тая акредитация(нещо не ми е ясна)Колежа в който уча е акредитиран,но специалността,която уча(тъй като е нова) не е акредитирана.Въпроса ми е има ли някакво отношение за тези пари,за да знам дали да ходя да се разкарвам и занимавам?  Rolling Eyes 

# 215
Wickedly - благодаря за разяснението, ще видим какво ще кажат в Уни-то като отида Simple Smile

# 216
  • Велико Търново
Милена, в някоя от старите теми стана дума за това, че трябва да е акредитиран университетът, а не специалността. Бих те посъветвала да звъннеш в СП, но като ги знам какви са и как се чудят по какъв начин да ни откажат, сигурно ще ти кажат, че и специалността трябва да има акредитация.

# 217
Момичета, искам да ви споделя потреса си от университета в Сливен. Оказа се, че ми отказват държавна поръчка за бакалавър(при семестриално завършен бакалавър в частен университет),  защото ме видяха днес с корема. По-късно майка ми се обадила по телефона, питали я дали е бременна и заради помощта го прави. Казала, че не е. Отговора бил-вземаш уверение от университета, че не си учил държавна поръчка и готово...  Не видях на някой да са казали така и реших да го споделя...  Не знам вече... Чувствам се като олигофрен.

# 218
Да попитам,тъй като ми предстои раждане(живот и здраве) в началото на септември(07,09)и смятам да прекъсна за 1 година,тъй като няма да мога да ходя да лекции.Тази помощ ще ми бъде ли отпусната.Някой знае ли нещо по въпроса примерно,ако подам молба за прекъсване след раждането и преди да съм си платила таксата за обучение,защото ако си я платя,няма да има голям смисъл от тая помощ,защото таксата ми е долу-горе колкото нея? Confused

# 219
Момичета, искам да ви споделя потреса си от университета в Сливен. Оказа се, че ми отказват държавна поръчка за бакалавър(при семестриално завършен бакалавър в частен университет),  защото ме видяха днес с корема. По-късно майка ми се обадила по телефона, питали я дали е бременна и заради помощта го прави. Казала, че не е. Отговора бил-вземаш уверение от университета, че не си учил държавна поръчка и готово...  Не видях на някой да са казали така и реших да го споделя...  Не знам вече... Чувствам се като олигофрен.

В такъв случай, изкарай едно пълномощно на майка ти да аможе да се подписва вместо теб и я прати тя да те запише, така няма да те видят с корема  Peace Подай едно официално оплакване до ректора (писмено) и го попитай може или не може д.п. В никой закон не е казано, ако си бременна не може, пък ако не си бременна-може. Пффф, всеки си прави, каквото си иска  ooooh! . Момичета, търсете си правата, че тая нашата бюокрация до нищо добро не води.

# 220
Здравейте,

Какъв е шансът, ако бъда одобрена за тази помощ и след това прекъсна да имат основание да си искат парите обратно?

# 221
Здравейте,

Какъв е шансът, ако бъда одобрена за тази помощ и след това прекъсна да имат основание да си искат парите обратно?

След като вземеш парите , няма да ти ги искат обратно

# 222
Момичета, имате ли представа какво точно значи следното : "документи за отписване от съответното висше училище за кандидат-студенти, приети за студенти в същото или друго висше училище". Ако си завършил другаде семестриално само, искат бележка, че си отписан от унито ли? Или пак се вкарвам във филми? Ако е така лошооо...  ( Благодаря на всички, че помагате на такива като мен! )

# 223
Момичета, имате ли представа какво точно значи следното : "документи за отписване от съответното висше училище за кандидат-студенти, приети за студенти в същото или друго висше училище". Ако си завършил другаде семестриално само, искат бележка, че си отписан от унито ли? Или пак се вкарвам във филми? Ако е така лошооо...  ( Благодаря на всички, че помагате на такива като мен! )

Ами и аз го тълкувам като теб  newsm78 . За какво ти го искат този документ? В момента, в който им оставиш дипломата си за средно образование, става ясно, че не си студентка в друго учебно заведение (защото в момента, в който си изтеглиш дипломата от предишното учебно заведение, там вече не те водят техен студент)... На мен не са ми искали документ за отписване, а аз също сменям учебното заведение  Thinking

# 224
Значи ще споделя опит утре. Може да имат предвид да не учиш паралелно на две места, знам ли!  Това го прочетох  в сайта на Винса с необходими документи за кандидатстване! Ще пиша като имам инфо!  

Общи условия

Активация на акаунт