2880 лв. накуп за майки-студентки - 14

• 54 166
  • 809
  •   1
Отговори
# 360

Благодаря. Сега търся в Софийския , но не навсякъде пише от кога са записванията.
Нали като запишеш нещо да учиш не е нужно после да продължиш да ходиш на лекции?
Няма ли проблем да ти направят от унито?

# 361
  • София

Благодаря. Сега търся в Софийския , но не навсякъде пише от кога са записванията.
Нали като запишеш нещо да учиш не е нужно после да продължиш да ходиш на лекции?
Няма ли проблем да ти направят от унито?

Никой не може да те задължи да ходиш на лекции, а в университета хич не ги интересува, щом си плащащ таксите, за тях е все едно дали ходиш или не и дали ще прекъснеш.

zoritooo
, благодаря за информацията.

# 362
Здравейте,

предстои ми да раждам края на месец юли, 2014 и искам да попитам дали има значение дали сме държавна или платена поръчка? Аз сега ще прегледам магистратурите как са и къде може сега да си подам документите за записване.Ако някой знае за СУ кога се подават документи ще съм ви много благодарна.

Благодаря
За Софийския университет не бяха излезли датите. При тях приема е септември.

# 363
Здравейте,

предстои ми да раждам края на месец юли, 2014 и искам да попитам дали има значение дали сме държавна или платена поръчка? Аз сега ще прегледам магистратурите как са и къде може сега да си подам документите за записване.Ако някой знае за СУ кога се подават документи ще съм ви много благодарна.

Благодаря
За Софийския университет не бяха излезли датите. При тях приема е септември.

Аз щом ще раждам сега този месец значи и септември не би трябвало да е проблем, няма да имам 6 м. така че мисля, че е добре.
Такса аз ще платя първия път , а следващите месеци ако не плащам няма ли да е проблем?

# 364
 Simple Smile привет момичета
чета ви от известно време и си мисля да се наредя и аз на тази опашка  Laughing

нямам много време обаче, и нета ми е ужас бавен  ooooh!

бебето ми прави 6м в края на септември. за софия питам. завършила съм магистратура, платено, значи имам право на държавна поръчка.

за лту ми харесаха скоровете, не да треперя до последния момент, но не разбрах има ли държавна поръчка за магистратурите?  Joy обаче стопанското управление не ми върши работа, точно такава специалност съм завършила.

за вту кога са скоровете за прием?  Tired повечето университети са към септември... или няма редовно обучение

за унсс какво е инфото?

# 365
торбеста мечка за ЛТУ има държавна поръчка, на мен днес ми отказаха обаче държавна, защото съм завършила друг университет. Платено може доста специалности, но цената скача драстично. Ето тук може да видиш http://193.23.52.4/files/file/taxes_2013_magister.pdf
gretalinka няма значение дали си записала след като си родила, въпросът е да подадеш документи в социалното, преди навършване на 6 месеца на детето.

# 366
  • София
Да попитам дали мога да запиша магистратура педагогика, като имам вече завършен бакалавър и магистър по икономика? Четох в сайта на ЮЗУ,че има специалности по 4 семестъра за хора, завършили други направления, но не знам дали имат предвид само в ЮЗУ или по принцип.
Някой мисли ли да кандидатства там?

Ще се обадя да попитам и в учебен отдел там, но реших да попитам и тук, ако някой е запознат.

# 367
  • Варна
По-напред писах, ама пак да кажа аз имам завършен бакалавър държавна поръчка и магистър платено, сега кандидатствах за магистър държавна поръчка, след като приемащите документите ме увериха, че имам право. За ИУ Варна става дума. Ето какво пише и в правилника им за магистърски прием - чл.2, ал.2 - http://ue-varna.bg/bg/article.aspx?catid=360 - "Завършилите ОКС „магистър“ могат да кандидатстват за държавна поръчка при условие, че такава не е ползвана за същата степен".. Приета съм, предстои тези дни да се запиша, та..

# 368
tedi8904 това ми е резервния вариант, ако не стане в ЛТУ Simple Smile Мисля, че няма проблем да запишеш педагогика. По принцип когато записваш магистратура за специалност, различна от бакалавърската, се учи повече време, мисля че се води за неспециалисти. Звънях в ЮЗУ да питам, но никой не вдига телефоните Grinning Ако получиш повече информация - сподели  Hug

# 369
аз искам да попитам в какъв срок се изплаща помощта от момента на подаване на документите? до колко време правят проверка на документите и до кога се дава отговор дали си одобрен за помощта или не?

# 370
торбеста мечка за ЛТУ има държавна поръчка, на мен днес ми отказаха обаче държавна, защото съм завършила друг университет. Платено може доста специалности, но цената скача драстично. Ето тук може да видиш http://193.23.52.4/files/file/taxes_2013_magister.pdf
gretalinka няма значение дали си записала след като си родила, въпросът е да подадеш документи в социалното, преди навършване на 6 месеца на детето.

Hug pollence благодаря ти за инфото, и при мен се оказа, че нямам право на държавна поръчка, при това положение ще помисля  Tired висока е таксата

# 371
  • Точно където трябва
Момичета, моля, ако някой има инфо, да сподели къде в Пловдив мога да се пробвам да запиша държавна поръчка магистратура. Да е само по документи. Имам завършена магистратура, но е платено. И всъщност от къде те ще вземат инфо каква ми е била първата магистратура?

# 372
Здравейте!
Записвам се и аз да следя темата, защото очаквам резултат от изпита, който държах вчера по БЕЛ в Техническия университет, Габрово. Резултатите и класиранията излизат в понеделник. Подадох си документите онлайн и никой не ме попита дали имам завършено висше образование, макар че разговарях със служители от университета няколко пъти.
Аз имам диплома бакалавърска степен от НБУ (който е частен университет). Наясно съм, че ако първата ми бакалавърска степен беше държавна поръчка, няма да имам право на втора такава. Но след като прочетох цялата тема и видях, че няколкократно сте обсъждали въпроса и сте цитирали закона, започнах да се притеснявам дали имам право на държавна поръчка. Четох закона, но пак не ми става ясно...  newsm78
Почти съм сигурна, че ще ме приемат още на първо класиране и много ще ме е яд ако трябва да плащам голяма такса..

# 373
  • София
Just smile записах стопанско управление за 500 лева. Wink

Mira^ и аз мислех, че държавата поема поне едно единствено образование независимо от обстоятелствата, но явно не съм разбрала правилно  Rolling Eyes
Искаше ми се да не е така, а и не мисля, че имат полза да ме излъжат но............. това е положението Confused
Решила съм ако не се получи тук да опитам в ВТУ Каблешков, само незнам как ще изглежда икономист да запише специалност като двигатели с вътрешно горене или нещо подобно Laughing

И аз мислих да запиша същата специалност в ЛТУ, но ме притеснява, че акредитацията на специалността е до септември 2014г. И сега съм отново в дилема. Ако някой има повече инфо, моля да сподели.

# 374
Здравейте, момичета.
И аз с въпрос. Току що видях, че съм приета магистратура за новата учебна година. Имам бебе, родено през януари 2014 г., т.е. навърши 6 месеца преди няколко дни. Мислите ли, че имам право на еднократната помощ, ако подам документи в социално подпомагане в понеделник?

Общи условия

Активация на акаунт