2880 лв. накуп за майки-студентки - 14

• 54 158
  • 809
  •   2
Отговори
# 780
  • Бургас
Аз съм семестриално завършила и ми остават държавни изпити които са октомври, а тогава ми е и термина и ми казаха че ще се водя "дипломант" т.е. не съм редовен студент. Мисля че и твоя статус ще е такъв което не те прави редовен студент към датата на подаване на документите за СП. Аз записах нова специалност и те съветвам и теб така да направиш Wink

# 781
Здравейте, момичета!
На 23.09. ми е записването за магистър редовно във ИУ-Варна, а на 24.09. влизам да раждам планово.
Та въпроса ми е дали така подредено имам шанс за тази прословута еднократна помощ?
Много моля да ми дадете мнение....моля!!!

# 782
  • Варна
Здравейте, момичета!
На 23.09. ми е записването за магистър редовно във ИУ-Варна, а на 24.09. влизам да раждам планово.
Та въпроса ми е дали така подредено имам шанс за тази прословута еднократна помощ?
Много моля да ми дадете мнение....моля!!!

Не знам дали разбирам правилно въпроса ти, но ще ти отговоря. Щом се записваш на 23.09, значи тази есен ще си студентка редовно обучение. Следователно когато и да родиш, имаш право на тази помощ до навършване на 6 мес. на детето. Раждаш си на датата, която си избрала, изчакваш да ти излезе акта за раждане, след което вземаш уверение от университета, че си редовен студент и с акта за раждане отиваш в агенцията за социално подпомагане, където си подаваш документите и чакаш одобрение. Условието е да си студентка редовно обучение към момента на подаване на документите, което ти ще спазиш. Надявам се да съм помогнала  Peace
Успех с раждането и всичко да е наред!

# 783
Много ти благодаря за отговора! Точно това ме интересуваше, наистина много, много благодаря!
Просто таксата за магистратура не е малка и ми се искаше още едно мнение дали ще мога да я получа тази помощ.
Още веднъж ти благодаря за бързия отговор!!! Embarassed

# 784
  • Варна
Моля, пак заповядай  Hug

# 785
Здравейте , след подаването на документите трябва ли да очаквам обаждане от страна на социалните или някакво известие ? Мина вече месец от подаването на документите и незнам как да процедирам . Благодаря , ако някой знае и сподели .

# 786
Знаете ли дали ако искам магистратура държавна поръчка винаги е с изпит. А ако е платено, без изпит се влиза?

# 787
Мисля, че всички държвна поръчка са с изпит, поне за специалностите и университетите, които аз съм гледала.

Аз имам следното питане - вярно ли е, че ако имаш завършена една магистратура независимо платена или не, то не можеш да кандидатстваш за друга държавна поръчка. Така пишеше в молбата за кандидатстване в маг. програма на Софийския. Отделно звънях и някаква служителка ми обясни, че е така и няма значение, че предишната ми магистратура е била платена. Било държавна наредба, въпреки че няма логика. Все пак продължавам да с чудя дали е така и проверяват ли или вярват на това, което си декларирал. В крайна сметка мога да им покажа само дипломата от бакалавърската...

# 788
Здравейте , след подаването на документите трябва ли да очаквам обаждане от страна на социалните или някакво известие ? Мина вече месец от подаването на документите и незнам как да процедирам . Благодаря , ако някой знае и сподели .
Звънни в социалните и ги попитай. Никой няма да ти се обади. Моя приятелка скоро ги взе и при подаването ги попита решението по пощата ли ще и го пратят,а оттам отговорът беше- "Какво писмо,ние за такива работи пари нямаме. Ще дойдете лично да си го получите..."  #2gunfire Та какво остава за телефонно обаждане  Joy Най-добре им звънни,за да не се разкарваш излишно.  Peace

# 789
  • Кюстендил
Знаете ли дали ако искам магистратура държавна поръчка винаги е с изпит. А ако е платено, без изпит се влиза?
Аз кандидатствах държавна поръчка в Югозападния университет в Благоевград и не съм държала изпит.

# 790
Аз имам следното питане - вярно ли е, че ако имаш завършена една магистратура независимо платена или не, то не можеш да кандидатстваш за друга държавна поръчка.

Да, вярно е Simple Smile Не знам какво и колко проверяват, но дали си струва да рискуваш? Избери си най-евтината магистратура и записвай, по-добре с 500 лв по-малко, отколкото нищо Simple Smile

# 791
Аз кандидатствах държавна поръчка в Югозападния университет в Благоевград и не съм държала изпит.
За магистър ли? И каква специалност?

# 792
Здравейте на всички много ще се радвам ако ми помогнете и на мен  Simple Smile с първото си дете успях да взема тази помощ учих в КИА филиала в гр, Хасково тогава влезнах с матурата си,сега съм бременна в 1 месец и искам пак да се запиша по мои изчисления ако дай Боже всичко е наред се очаква да родя през Май но си мисля че може и да изпусна сроковете ако запиша догодина, а ако запиша сега ще трябва присъствам поне от части на лекции и да ходя на изпити а в нашия град нямам избор за редовно обучение освен във същия колеж.Също така знаете ли ако не се явя на никакви изпити през 1 семестър мога ли да избутам така до Май месец за евентуалното уверение. Извинявам се за въпросите си  Embarassed

# 793
Има университети с прием от втори семестър, периода януари-март. Провери този вариант

# 794
  • Кюстендил
За магистър ли? И каква специалност?
Да, магистър, педагогика, такава ми е бакалавърската, и ще съм само 2 семестъра, а за неспециалисти е 4. Но пак си заслужава, тъй като таксите са едни от най - ниските.

Общи условия

Активация на акаунт