Споделени мнения за лекар- гинеколог в Русе тема 4

• 136 756
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
polia72 и аз мисля, че е по-добре да си отидеш при онкогинеколог тези доктори правят това всеки ден, а другите гинеколози доста по-рядко. Ето ти информация за отделението и лекарите там

ето една русенска тема с отзиви за тези лекари http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=490627.0

Аз лично съм чувала само за Назъров, че е груб, но за Несторов наистина има доста добри отзиви Peace

# 151
polia72 и аз мисля, че е по-добре да си отидеш при онкогинеколог тези доктори правят това всеки ден, а другите гинеколози доста по-рядко.
Peace Късмет и успех polia72!  Praynig Heart Eyes

# 152
Резултатът от биопсията е с препоръка за конизация, но при кого, какво бихте ме посъветвали. В крайна сметка се спрях на д-р Шишкова, но не е е ли по-добре онкогинеколог да я направи.

Поли, аз имам направена конизация декември 2013 г след резултат от цитонамазка и биопсия PAP III A. По принцип това е стандартна гинекологична операция, така че би трябвало да може да я направи всеки опитен акушер-гинеколог.
Има два вида конизация - Leep (с електронож) и конвенционална със скалпел. Говорейки с най-различни специалисти по темата, когато при мен излезе на дневен ред, предпочита се конвенционалната операция, тъй като с електроножа се повишава температурата в участъка, клетките се изменят в момента от нея и не е 100% видимо дали е напълно отстранен засегнатия от дисплазия участък. Но със сигурност ще се намерят специалисти, които да изтъкнат обосновани аргументи и за елетроножа.
Аз лично направих моята в Медицински комплекс "Щерев" София по няколко причини:
1. Пациентка съм на клиниката от 2008 г и съм уверена в компетентността на лекарите и качеството на медицинската грижа. Сравнявайки начина, по който е протекла конизацията и престоят на мои приятелки в АГ Русе, за пореден път се уверих, че съм направила правилния избор.
2. Проблемът беше установен в тази клиника и от опит знаех, че там проблемите не остават неразрешени и че връзката и доверието лекар-пациент е от съществено значение за благоприятното разрешение.
3. Служител съм на клиника "Щерев" в Русе и в София се чувствам наистина у дома си.

Държа да кажа, че лекарят ми се опита да ме убеди в рутиността на тази операция и ми препоръчваше да я направя в АГ Русе. Поради горепосочените причини обаче аз предпочетох да отида в София и да си платя на общо основание конизацията. Там тя струва 750 лв, от които се приспадат около 180 лв, които покрива НЗОК ако отидеш с направление за хоспитализация.

Страхотен специалист в онкогинекологията е и Проф. Горчев в Плевен. Всички негови пациентки са безкрайно впечатлени от него, а професионализмът и нивото му са неоспорими! Ще е хубаво на това място да се включи някоя дама, която е претърпявала операция при него, или да потърсиш информация в някоя тема за конизациите или за клиника "Св. Марина" в Плевен!  Peace

# 153
  • Русе
Margaritka, бих се радвала да има повече дами като теб споделящи полезна информация  !   bouquet

За тези, които не могат да си позволят ин-витро поради финансови причини , фонд асистирана репродукция е много полезен, държавата заплаща 5000 лв за процедурата на клиниката която сте избрали, допълнителните лекарства и изследвания при необходимост са за сметка на пациента.

# 154
Margaritka, бих се радвала да има повече дами като теб споделящи полезна информация  !   bouquet

За тези, които не могат да си позволят ин-витро поради финансови причини , фонд асистирана репродукция е много полезен, държавата заплаща 5000 лв за процедурата на клиниката която сте избрали, допълнителните лекарства и изследвания при необходимост са за сметка на пациента.

Благодаря, Краси, нали това е именно целта на темата!  Peace

Искам да внеса някои съществени уточнения по темата за ин витро процедурите, финансирани с обществени средства.

Фонд асистирана репродукция вече се преименува в Център за асистирана репродукция. Финансирането на ин витро процедура от Центъра не става при липса на финансови средства от двойката, а при стриктно определени медицински показания. Сумата от 5000 лв е разпределена почти 50/50 за стимулационни лекарства и процедура, като в процедурата се включват ултразвуковите прегледи, хормоналните изследвания, пункцията, оплождането, трансфера и евентуалната криоконсервация на предимплантационни ембриони. От Центъра не се финансират изследванията, задължителни според Наредба 28 на МЗ преди всяка процедура по асистирана репродукция (инсеминация или ин витро).Подробно за показанията, финансирането и самофинансирането прочетете тук:

http://www.car-bg.org/finance.htm

За всякакви въпроси, свързани с дейностите на Центъра по асистирана репродукция можете да се свържете с мен и да получите адекватен отговор.  Peace

Алтернатива за финансиране на процедура по асистирана репродукция (инсеминация или ин витро) и изследвания е Програма "Асистирана репродукция" на Община Русе. Тъй като на сайта на общината информацията не е поднесена твърде ясно, и по този въпрос мога да дам разяснения от всякакво естество.

Дето се вика - търсете ме, не ме щадете!  Grinning  Peace

# 155
Разбрах,че д-з Тончева работи без записване,но някой може ли да ми каже времето,в което приема на частно,защото намерих инфо от 2008 г. и не знам дали е актуално.Звънях на посочените телефони,но никой не отговаря.

# 156
Не съм ходила отдавна, но принципно раб.време е от 16ч до 19ч (като в повечето случаи тя идва малко по-рано и остава след 19 ако има пациенти), в събота мисля че беше от 10 до 12 или13ч. Но всеки месец оставя на вратата на кабинета си бележка в кои дни няма да работи, защото е на смяна в родилното така, че трябва да се провери  Peace.

# 157
Благодаря!

# 158
Здравейте, ще споделя и моите впечатления накратко.

Ще започна с това, че добрия специалист си проличава, когато има проблем. Когато няма, всички са добри.

Фетална морфология - НЯМА кой да направи качествена в гр. Русе. Дори и някой да може - нямат подходяща апаратура. Ако някой ви каже, че може да гледа сърце и други детайли на нивото на признатите пренатални диагностици - станете и си излезте от кабинета. Може да си спестите много.

д-р Хубчев - едвам ме спасиха, след незаконните лекарства дето ми натъпка. Докато повръщах от натравянето /12 часа продължи/, ми тропаше на вратата на тоалетната, да му дам 40 лв, защото ако се влоша от кой ще си ги вземел. Повече няма да коментирам.

д-р Зарзаланов - препоръчвам. Много добър хирург. Не разполага с техника на световно ниво, но когато се налага специализиран преглед, ще ви изпрати веднага при когото е нужно извън Русе, без да се налага да чакате да ви приемат. Не страда от комплекс за величие, което в някой случаи е изключително важно.

Това от мен Simple Smile.

# 159
Кой ти каза,че няма.Я върви в трета п-ка при д-р Дуваджиев да видиш каква апаратура има и дали няма да ти направи ФМ,само че ще ти вземе 50лв.

# 160
Кой ти каза,че няма.Я върви в трета п-ка при д-р Дуваджиев да видиш каква апаратура има и дали няма да ти направи ФМ,само че ще ти вземе 50лв.

Ходила съм в около 20 кабинета в Русе, повече просто не открих Simple Smile. За проблема, който имах никой не се ангажира. Наложи се да ходя в София. Но просто вече проблема беше донякъде установен, иначе не се и съмнявам, че повечето биха приели 50те лева Simple Smile

# 161
Цитат
Ще започна с това, че добрия специалист си проличава, когато има проблем. Когато няма, всички са добри.
  много си права

# 162
Запис да ви следя Simple Smile

# 163
Можете ли да ми препоръчате гинеколог, който се справя с познаването на пола на бебетата?
 В седмия месец съм -  един път ми казаха момче, един път - момиче...  Rolling Eyes

# 164
Можете ли да ми препоръчате гинеколог, който се справя с познаването на пола на бебетата?
 В седмия месец съм -  един път ми казаха момче, един път - момиче...  Rolling Eyes
Д-р Бисер Иванов в бившата ІІІ-та поликлиника.  Peace Каза, че е момче и такова се роди.  Hug
Въпреки, че полът е най-маловажното нещо при един преглед на бременната на ехограф. Да е здраво бебето и да се развива добре, а другото няма значение.  Hug

Последна редакция: вт, 11 ное 2014, 20:15 от chibi

Общи условия

Активация на акаунт