Пълно разочарование от сладкарница Лагуна, София

• 45 226
  • 487
  •   1
Отговори
# 135
Сиропираните блатове са по-неустойчиви, нормално е да не са стегнати. А относно прекъснатите ленти, може куриера да си е хапнал докато я достави. Принципно тортата изглежда добре, останалото са капризи. За да няма недоволни, поръчвайте реални модели торти, понякога вашите фантазии са невъзможни за изпълнение.

# 136
  • софия
Сиропираните блатове са по-неустойчиви, нормално е да не са стегнати. А относно прекъснатите ленти, може куриера да си е хапнал докато я достави. Принципно тортата изглежда добре, останалото са капризи. За да няма недоволни, поръчвайте реални модели торти, понякога вашите фантазии са невъзможни за изпълнение.
Joy Joy Joy Я бързо кумата да си признае! Куриер не е имало. Поне това да беше прочела. hahaha

Явно и пихтиестия вид е типичен вече за тях. Когато последно купувах преди повече от година (еклерова с баварски крем)  имаше същата консистенция. Преди това пак. Друга някаква беше. Същата супа.

# 137
  • София
звънче, стига вече с тая ирония де. Тортата явно е била еклерова с баварски крем. За мен това е най-вкусната торта на Лагуна, само бисквитената с горски плодове е малко по-напред. Като искате неразпадащи се парчета, купувайте сухи пасти, а не пресни торти с хубави пълнежи.  Peace

# 138
Тортите на Лагуна не са това, което бяха. От Неделя също съм разочарована. Торта на Пчеличката Мая за втори път не успявам да поръчам, много неориентиран персонал.
Последно поръчах от ' Домашна сладкарница", има доставка:
http://www.doma6natasladkarnica.com/bg/

Утре ще дам отзиви за тортата. Това, което ме изненада, че държаха тортата да бъде доставена веднага преди събитието, т.е. трябва да се консумира 6 часа след направата, или поне да се направят снимки и т.н., започвала леко да се разтича.
Утре ще напиша отзиви

# 139
  • софия
Тонка, не е задължително "пресните торти с хубав пълнеж" да трябва да се ядат с лъжица. Точно обратното. С лъжица се ядат кремове. И никаква ирония няма в думите ми. А силно обсъжданата торта в темата не е била еклерова с баварски  Peace

# 140
Не мога да разбера кой може да защитава сладкарницата в конкретния случай. Ясно е, че се включи и някой от персонала, който обвини куриера, че си е хапнал кант  Laughing Хората ви представиха касови бележки и подробни обяснения на случката - ясно е, че Лагуна са се изложили в случая и не може да има две мнения. Никога не съм им била клиент и не знам как процедират по принцип, възможно е този точно случай да е прецедент в практиката им, но няма да се пробвам.

# 141
Пълни глупости - сочните торти се разпадали. Как пък веднъж тортите на мама не се разпаднаха при сервиране, а не е като да пести от сироп  Peace Куриерът си бил хапнал? Кой куриер, нали не правели доставки Wink
От Лагуна май надушиха темата и сега ще ни убеждават, че е нормално да купуваме скапани торти. И тук ще се окаже, че много издребняваме, вместо да си взмеме помията във фондан и да я сервираме на гостите с лъцица.

# 142

Въпросът не е в цената на продуктите в случая.
А че на сладкарниците от ХЕИ/РИОКОЗ им е забранено да използват нетрайни продукти.

Ти съвсем ме отказа. Интересна забрана..Чудя се, колко хора ли знаят това.
Думата *пресен* във връзка със сладкарница тогава съвсем губи смисъл.

# 143
  • София
Ами...всички, които поне малко се интересуват какво ядат, знаят според мен Simple Smile Не е като да е някаква тайна...Аз лично винаги съм знаела, че купешките торти са боклучави като състав, което не ми пречи да понасям горе-долу вкуса на някои от тях. Не съм вманиачена, така че на детски рожден ден няма да върна парчето и да не дам на децата да го ядат, щото не било с истинска сметана. Ама да се убеждаваме сега колко били вкусни, хайде няма нужда. Някои от нас са опитвали все пак истински еклер и истински крем с яйца, мляко, масло и т.н.

# 144
Лагуна бяха много вървежни, защото бяха едни от първите, които предложиха еклерови торти. Много бързо развалиха всичко. Гадни са. А като чуя вече еклерова торта и се изприщвам. Препрочитам да си направя еклери или да си купя и да си ги изям, отколкото да понеса всичко около еклерите  Sick

# 145
Интересно дали тази забрана я има и в други страни в ЕС. При нас съм клиент на две сладкарници, за тях гарантирам, че ползват истински продукти. Представям си торта Sacher (национална гордост) без яйца, буеее. А и след като променят рецептата, може би няма да имат право и да ползват марката..

# 146
Кои са тези сладкарници ?

# 147
Konditorei Oberlaa и Aida.

Нямам наблюдение над българските и поради тази причина дори и не допусках, че съществува забраната на РИОКОЗ, но се надявам, че клиентите го имат предвид.

# 148
Къде живееш ?

# 149
  • град-държава
Е, виенски и бг сладкарници... така де бутици. Laughing

п.п.
Всъщност забрана няма, има определени изисквания, на които трябва да отговаряш, за да можеш да работиш с пресни и естествени продукти, но явно щом става и по другия начин, няма нужда да се напъват.

Последна редакция: сб, 07 юни 2014, 17:43 от Vermilion`

Общи условия

Активация на акаунт