Пълно разочарование от сладкарница Лагуна, София

• 45 035
  • 487
  •   1
Отговори
# 405
Всъщност масово средната заплата е далеч от 1000 лв. А в провинцията често е 400-600 лв.
Не се смея на мъфини на осем лева, а на идеята  ти да сравняваш Виена със София.
И аз съм счетоводител  Wink

# 406
да споделя , че харесвам тортите на Лагуна ...

# 407
Много често правя мъфини вкъщи, понеже повечето от тях стават много лесно. Въобще не ми е ясно как преценихте, че 4 лв. за мъфин с истински продукти са малко. За толкова ще направя една доза (12 големи мъфина) като продуктите няма да ги пазарувам на едро, а от кварталното магазинче и естествено ще са на различни цени.
Тортички също правя, при тях също ми се вижда абсурдно твърдението, че 3-4 лв. за парче е прекалено евтино за истински продукти. Съвсем нормална цена е (като се включат и наем, заплати, данъци и т.н.).
В последно време почна да ме хваща мързелът и да се замислям дали да не купувам на сина ми готови сладкиши, но след тази тема определено се вдъхнових да търся нови рецепти, а не готови сладкиши.

# 408
Хахо, точно това си мислех и аз  Confused
Или ще ядем полуфабрикати или да се научим сами да си правим тортите.
Е, аз се понаучих. Само не си мислете, че по-евтино ще ви излезе. Crazy

Не е в това въпроса. Да допуснем, че ще ги направим.
Няма да ни разрешат да почерпим с тях, защото нямам сертификат.
Елементарно е и мисля, че го писах вече.
Хич не ми е до пари-имам и плащам.

# 409
  • Бургас
Скарлет, съвсем не е абсурдно. За мъфините нищо не мога да кажа, но за една торта с истински продукти в 3лв. на парче просто няма как да калкулираш труд, наеми, заплати, печалби, данъци и т.н.
Ето, като пример ще покажа последната си торта. Тортата е 30 парчета. Продуктите излязоха 2лв./парче. В тази цена не влизат трудът, токът, помощните материали като хартия за печене, подложки, оцветители и т.н. Само трудът по една такава торта слага още поне 1-2лв. на парче.
Скрит текст:
Моля, не коментирайте нивото на изработка! Не съм сладкарница, нямам претенции да имам кой знае какви умения и не печеля от тези си занимания. Правя торти само за семейството си и близки хора, които предпочитат вкусна торта пред идеално изглеждащо картонено недоразумение Wink

# 410

Питам аз, за 10 лв на парче ако ще, кой може да ми направи торта, за почерпка на деца, по всички изисквания и правила там?
Всеки си прави за роднините. Ама в градината приемат ли такава торта? Или на мероприятие, където ще се консумира от много хора и се изисква сертификат?

# 411
  • Бургас
Хахо, не, не приемат. За детската градина и аз поръчвам от сладкарница, и всеки път ме боли сърцето как давам луди пари за боклуци Tired

# 412
Е за това иде реч.
И с кво да черпим тогава?
Дайте идеи.

# 413
Пфу, изчетох цялата тема открай до край!
Мога да кажа само няколко неща.
Аз българска сладкарница, в която наистина да ям нещо вкусно, не съм намерила до сега. Всичко вкусно и с естествен вкус, което някога съм яла, са били само домашно приготвени неща, макар и да не са били със специален вид и с панделки, цветя по тях.
Наскоро се навъдиха един куп "домашни сладкарници", които имат претенциите за "без консерванти и без вредни съставки", но колкото съм пробвала до сега, все същата боза са си. Кремовете, блатовете, материалите евтинеят на вкус и си личат изкуствените материали, които се ползват.
Ама гледам, народът си ги купува - нали е сладичко там...

... Искам да ви кажа , че ние като нация имаме склонност да се жалваме, съжаляваме , викаме и т.н. като най важното за нас е да се оплакваме и плюем в градинката на нашите съседи само защото така сме устроени !!!
 Именно затова ние живеем така и нямаме напредък в нашия живот . Най важното  за нас е да се жалваме и от това да се почустваме горди и щастливи ! Но дали е така ? Всичко хубаво и красиво ние не забелязваме , а виждаме само лошото и грозното и с гордост правим сензация от това .  ....
Не, не, не. Ние сме такава нация, в която всички са родени за шефове!
Независимо дали е управител на кварталната бакалия или на бутка за цигари, той е шеф и само неговата дума важи.
И от там се получават недоразумения като това в темата.  ooooh!

# 414
Тук бая ще ти се посмеят на мъфин за  7 лева.
Даже 8  Thinking

Това технически не е мъфин, а капкейк. Изглеждат подобно, но не е същото.

Аз нося нарязани плодове за почерпка в училище. Пъпеш, ананас, ягоди, киви, диня, грозде.

Или сладоледова торта за почерпка вкъщи.

Последна редакция: нд, 15 юни 2014, 10:29 от sophiemmaspencer

# 415
Е за това иде реч.
И с кво да черпим тогава?
Дайте идеи.

Аз по-напред няколко пъти ви дадох линк към Домашна сладкарница:
http://www.doma6natasladkarnica.com/bg/-/302-3.html

дала съм линк към торатата, която поръчах за Прощапулника на щерката. Това ни беше първата торта от въпросната сладкарница, има избор на вид крем и блат, аз предпочетох еклерова с баварски.
Излезе ми 4.50 лв парчето, имат 5лв доставка, и 2лв кутия. За 12 парчета, минимума, тортата ми излезе 61лв/ с доставката и кутията/.
ММ е доста критичен на тема храна, но торатата определено му хареса, каза, че приличала на едновремешните торти, еклерите и крема са били точно, както едно време, т.е. истински.

Имат условие, торатата да бъде направена 6 часа преди събитието, за това ви питат кога ще я поднасяте, за да бъде направена и доставена в подходящото време.

Ще опитаме и другите им торти, за събития ще поръчвам от тях........ докато и те не си развалят качеството Mr. Green

# 416
Ако не се бъркам, преди известно време същите бяха отворили сладкарничка и в нашия квартал.
Не ми харесаха нещата им. Даже хич.
Отдавна вече ги няма, та явно не съм била само аз от недоволните...  Tired

# 417
За сега вкусни купешки торти, за моя вкус, намирам само в сладкарницата на бившия хотел България (срещу Руската църква). Не са евтини, но не са и извънземно скъпи, ама колко са истински напълно не мога да знам, но са много вкусни, поне не усещам гадния вкус на прах и мажещ се по небцетощ маргарин... поне.

Иначе за наши си рождени дни и поводи обикновено ме карат да им правя тирамису - ами много вкусно го правя  Flutter Правя също и много вкусен пай с череши и чийзкейк, от тия трите да си избират - това им е тортата  Mr. Green

Преди 5-6 месеца ходихме в една малка сладкарница, претендираща да прави всичко с истински продукти, съответно цените бяхаизвънземни. А вкуса -  Sick Взехме си за вкъщи, защото нямаше места за сядане, само 2-3 масички, а тортата като я опитахме направо решихме, че няма да се яде, а съдбата да я дадем на кварталното кученце, не я сполетя само защото беше сладка - вярно, не с бяла захар уж, а с някаква био-мио, ама аз не знам кучетата държат ли на био кафява мега пречистена с ултра фибри захар (всъщност не беше захар, а нещо с друго име, но кой ти помни)  Crazy

# 418
Не се смея на мъфини на осем лева, а на идеята  ти да сравняваш Виена със София.

Преди няколко страници точно това коментирахме, не става дума за сравнение, а дали услугата/продуктът е достъпен за масата. Колкото и тук една сладкарница да се води хай, тортичка за над четири евро трудно ще намериш. Мисълта ми беше, че тук са избрали адекватна за стандарта цена и според мен така трябва да бъде.

Няколко пъти разговарям с наши предприемачи, които настояват да правят печалба още първата година. Няма такова животно със стандартните цифри, освен ако не си открил пясъка, който съхранява вода в Дубай (в кръга на шегата, разбира се, други начини също би трябвало да има). Бизнесите, които наблюдавам тук, нямат печалба поне три-пет години. А нашите искат да са на плюс с всяко продадено парче! Как да ги сравняваме, как. И други нещa има, но няма смисъл да се задълбочаваме, то след снимката на свирка върху торта, каквото и да кажеш, бледнее.

# 419
... Бизнесите, които наблюдавам тук, нямат печалба поне три-пет години. А нашите искат да са на плюс с всяко продадено парче! Как да ги сравняваме, как. ...
Това е основната разлика.
Хората там инвестират разумно, с години труд и упоритост градят име и чак после очакват възвръщаемост.
Но тук мистър Сульо трябва да кара с-клас кола още на втория месец, всеки изкаран лев се инвестира в маркови дрешки, златни ланци или силиконови цици на гаджето.
Пък клиентите да го д*хат.

Общи условия

Активация на акаунт