Пълно разочарование от сладкарница Лагуна, София

• 45 040
  • 487
  •   1
Отговори
# 390
Ц, не става.
За мястото, на което ще се носи почерпката си искат сертификат.
Не дават с домашни да се черпи. Едно е алергично, друго е на диета, трето , пето - искат си някаква бележка, на която пише състав и срок на годност.
това е добра идея според мен, предпочитам ги пред химичните торти
http://www.take-a-cake.eu/torti.html

Вместо мъфини, може да се направи и торта от френски макарони  Grinning

Последна редакция: сб, 14 юни 2014, 15:29 от Анонимен

# 391
  • град-държава

Ха ха... ела питай мен как можеш да получиш торта с/от макарони.  Mr. Green

п.п.
А и за макарони се ползват готови смеси.

# 392
78 мъфина за 360 лв  #Crazy
Май по добре лагунската  hahaha

# 393

За промишленото производство и на кексчета, и на френски макарони, се ползват готови смеси. Това е информация от 3-4 от най-"нашумелите" места за въпросните "хитови" артикули" в София.
В провинцията не знам как е.

# 394
все пак трябва да сме и справедливи и да кажем нали, че торта от 70 лева, от която да се печели едва ли може да се направи от продукти тип 'истински' с печалба . примера с мъфините -  360 лева като разделиш на 78 мъфина е 4, 61 лева мъфина.  Като извадиш ДДСто 3,78 и данък печалба ако е (не знам колко е в бг 10процента ли), - разходи каквото си искаме, и застраховки и прочие + истинските продукти и сметката ще излезе че едва ли са на яхтите си след работно време.  Все пак това са бизнеси, които трябва да печелят от труда си, а на клиента винаги му се струва скъпо:)
Пресни продукти, детайл, отношение и тн са скъпи неща, факт.

не че яйцата на прах са срд тях, но напр. в Ит. пресни яйца е забранено да се използват в пастичерии - мерки за безопасност.
Да не почвам изискванията за помещение, които са направо абсурдни и абсурдно скъпи.
Вече веднъж като минеш чертата и се нагушиш с десетки хиляди заеми за една кухня как поддържаш - ако си мърляч ще си мърляч, докато те пипнат, може и с години да си в бизнеса

# 395
  • София
Хахо, точно това си мислех и аз  Confused
Или ще ядем полуфабрикати или да се научим сами да си правим тортите.
Е, аз се понаучих. Само не си мислете, че по-евтино ще ви излезе. Crazy

# 396
Досега торти от Лагуна не съм поръчвала, но вече със сигурност няма и да го направя след като разгледах сайта им и страницата във Фейса. Некадърно направен уебсайт, с правописни грешки и други недоразумения. Голяма част от показаните торти са грозни. А "Wienner salon" ме довърши, поне това да бяха проверили как се пише.

# 397
честно си признавам, че през 10 -дневния ми престой сега в Бг, след тази тема не си позволих да си поръчам дори така любимата ми френска селска торта. тази лагуна няма и шанс да я посетя, не че за тях ще е загуба, де Laughing, но благодаря на автора на тема за предупреждението, както и на останалите мнения.

изпитвам  ужас от ниска хигиена, лошо обслужване, неадекватен и претупан ангажимент и липса на  реагиране при реална грешка.

# 398
това е добра идея според мен, предпочитам ги пред химичните торти
http://www.take-a-cake.eu/torti.html

Много благодаря, че сподели това. Не минава седмица без да се подсладя с нещо такова и ще пратя сайта на други почитатели като мен, които досега не знаеха къде в България има такива произведения. Ето нашата сладкарничка https://www.cupcakes-wien.at/. Виждате в онлайн магазина, че струват по 3,90 евро на бройка, води се за една от скъпите (излишно е да съпоставяам със заплатите, нали). Да, с пресни продукти, печалба, застраховки и наем на магазинче на централно място във Виена. Дори в определени часове може пряко да се наблюдава процеса на работа. Има и курсове.

Може да съм ви досадила с тези сравнения на цените, но съм счетоводител и трябва да ми влезете в положение Simple Smile

# 399
Тук бая ще ти се посмеят на мъфин за  7 лева.
Даже 8  Thinking

# 400
  • София
Дайте нещо и за тези, които не обичат мъфини. Sad

# 401
  • София
Ми то какво остана - баклави и тулумби.

# 402
Ми то какво остана - баклави и тулумби.

Joy с подсладител (щото, нали, захарта е вредна и скъпа), на който ха си му объркал малко дозировката и започва да горчиииииии  Close

# 403
Тук бая ще ти се посмеят на мъфин за  7 лева.
Даже 8  Thinking

Да платиш осем лева при средна заплата от над три хиляди (1700 евро нето е средната горе долу) не е толкова смешно, колкото това да платиш четири лева за парче от тая химична грозотия, която пробутват у нас- но от заплата хиляда лева (толкова ли е средната?).

Да, хората се смеем на различни неща.

# 404
4 евро ми се стрива приемливо за Виена. Simple Smile
Има доста сладкарници в София, където парчето торта е над 6 лева..

Общи условия

Активация на акаунт