Пълно разочарование от сладкарница Лагуна, София

• 45 029
  • 487
  •   2
Отговори
# 450
  • София
Коментирате цените на тортите и продуктите, обаче сладкарниците не печелят само от тях...Студен чай за 3-5 лв? ...например. Изобщо не ги мислете, и на персонала не се плаща кой знае колко. Домашната торта може да не излиза по- евтина, но със сигурност не струва 80лв, не и в този вид, който се коментира. Тортата на Голди ми харесва 10х повече.
В този вид и съдържание естествено не, но аз ако направя двуетажна торта домашна, ще идат поне две кутии сметана президент, които само са към 20 лв. Фонданът също си оскъпява, за такава торта ще трябват над 2 кила. Като добавим и всякаквите му сладкарски инструменти, консумативи, дето не мога много точно да ги сметна, но купувам все по нещо за всяка торта, и уверявам те, към момента ми се връзват някъде там - към 80 лв на торта Simple Smile
Но нищо де, поне знам какво има в тортата, която ядем. И без това предпочитам домашен рожден ден пред такъв в детски клуб.

За изработването какво да ви кажа... Примерно предната вечер си забърквам фондана да има време да предстои, на следващия се занимавам с оцветяване, изработване на детайли от украсата, правя самата торта да стегне в хладилника една нощ и остава още един ден за покриване с фондана и украсяване. Чисто и плътно два дни, не зная тоя труд как се калкулира. Понякога може и повече дни да ми отнеме, ако правя по-сложни фигурки. Естествено в сладкарски цех работят по съвсем друг начин сигурно, а и аз не съм професионалист, не съм много бърза и не го правя за скорост, но украсата от фондан си отнема доста време.

# 451
  • София
Логиките са две- практична и анти/здравословна. Практичната е, че сухите пасти и пр. неща не се режат, не цапат посуда и не създават грижа по последвалото й почистване и миене, т.е. не изискват грижа от страна на персонала. Отваряш готовото десертче и ядеш. Анти/здравословната е, че няма натровен от суха паста или кроасан от пакет, но има такива от торта със сергификат.  Mr. Green

В нашата ДГ са решили практическия проблем - носиш ли торта, задължително  носиш стекчета пластмасови чинийки, вилички и чаши + салфетки, да не се харчат тези на групата.

# 452
  • София
В нашата ДГ са решили практическия проблем - носиш ли торта, задължително  носиш стекчета пластмасови чинийки, вилички и чаши + салфетки, да не се харчат тези на групата.
И при нас е така, но при всички положения тортата разваля рахата на персонала. За РД на дъщеря ми беше бурна радост, че не нося торта, а подаръци за групата.  Wink

# 453
  • гр. София
Искам да ви кажа , че ние като нация имаме склонност да се жалваме, съжаляваме , викаме и т.н. като най важното за нас е да се оплакваме и плюем в градинката на нашите съседи само защото така сме устроени !!!
 Именно затова ние живеем така и нямаме напредък в нашия живот . Най важното  за нас е да се жалваме и от това да се почустваме горди и щастливи ! Но дали е така ? Всичко хубаво и красиво ние не забелязваме , а виждаме само лошото и грозното и с гордост правим сензация от това . 

Друга една пък национална черта ни е да правим нещата през пръсти, отгоре-отгоре, колкото да мине номера. И после да обвиняваме недоволните, че са претенциозни и префърцунени. Майсторите, които правят ремонти, също са чудесен пример за това. Явно не само те.
Не разбирам защо се оправдавате, при положение, че е очевидно, че грешката е при вас - изработката на въпросната торта е под всякаква критика - крива е (вижда се и на вашата снимка, а не само на снимките на съфорумката), кантът е безобразен.

За моята сватба тортата съчетаваше елементи от 3 други торти. Момичето в салона, което прие поръчката, половин час писа подробно на един лист какво точно искам, записа кой елемент от коя торта следва да се вземе, накрая два пъти ми прочете всичко, за да няма грешки. Е, резултатът беше разкошен! И на вид, и на вкус. За да не се приеме като реклама няма да споменавам име на салона. Вероятно и от него ще се намерят недоволни клиенти. Да, грешки винаги стават. Но след това трябва да имаш доблест да си признаеш, а не да се чудиш как да се оправдаваш и да замазваш нещата.

ПП: виждала съм тук торти на съфорумки. Доста сладкарници могат само да им дишат прахта, бих казала.

# 454
  • София
И в нашата градина тортите са забранени. Може да занесеш пакетирани отделно сладкиши за почерпка, които децата не консумират в градината, черпят единствено с бонбони. Раздават на всяко като си тръгва и родителят преценява дали да даде на детето си да хапва или не. По-голямата част от родителите се ориентираха към дребни подаръчета за всяко дете -книжки, гумички, балончета и т.н., повечето деца свикнаха и остават много по-доволни, отколкото от парче торта.

# 455

За американците не съм съгласна - едни от най-вкусните блатове, които съм приготвяла, са по рецепти от американски блогове. Правят си хората сладкиши.

Няколко кулинарни блога не са мерило за цялата общност и техният лайфстайл.

# 456
Да де, вкусни, ама блатове, те това си ядат за десерт - кексове. Вкусно наистина, ама в крайна сметка кекс, а аз например мразя такива сладкиши. Обичам крем, не тесто, затова американските сладкиши не са ми по вкуса. И руските не ги обичам по същата причина, преобладава тестото.

# 457
  • Бургас
Да де, ама това вече е въпрос на вкус, а не на сравнение - истински и изкуствени. Аз не обичам особено класическата домашна торта пандишпан + крем "Ванилия"+ орехи, но това не я прави по-малко истинска.
Beautyholicа, вероятно се изразих неправилно. Исках да кажа, че абсолютно навсякъде има хора, които не познават истинския вкус и такива, които държат на него.

# 458
Яла съм само десертите им на място ( без торти) и не са лоши, но бях разочарована от обслужването на една конкретна сервитьорка, която се държа много нагло, троскаше се постоянно и взе да охка като я помолих да ни донесе и вода, понеже една вода не ми стигна. накрая се ядоса на момичето, което отсервира и пред нас, стоейки точно пред масата започна да и  вика и да я ругае, без очевидна причина. Писахме жалба......никакъв отговор.

# 459
И в нашата градина тортите са забранени. Може да занесеш пакетирани отделно сладкиши за почерпка, които децата не консумират в градината, черпят единствено с бонбони. Раздават на всяко като си тръгва и родителят преценява дали да даде на детето си да хапва или не. По-голямата част от родителите се ориентираха към дребни подаръчета за всяко дете -книжки, гумички, балончета и т.н., повечето деца свикнаха и остават много по-доволни, отколкото от парче торта.
Извинявайте, но аз нещо не разбрах, детето ми има РД и аз нося подаръци на другите деца, за да ги почерпя не с торта, а с подаръци?
Що за глупост, извинете. Shocked
За Рд се черпи с торта/ сладко, за да е сладък живота на рожденника, и му е успешна годината.

# 460
  • София
След като раздаваш квалификации като "глупост", би трябвало първо да си разбрала добре.
Правилата в градината не се определят от родителите. Те носят по нещо сладко на децата и ги черпят и с подаръчета, богати родители какво да правиш  Wink

# 461
След като раздаваш квалификации като "глупост", би трябвало първо да си разбрала добре.
Правилата в градината не се определят от родителите. Те носят по нещо сладко на децата и ги черпят и с подаръчета, богати родители какво да правиш  Wink
Ами не си променям мнението, за мен си е глупост рожденника да черпи/раздава подаръци по случай своя РД.
Рожденика черпи с храна, за здраве, по възможност сладка храна, за да му е сладка годината. Рожденика получава подаръци, не раздава по случай рожденния си ден.
Кой "умник" е измислил подобни странни обичаи?

# 462
Една кутия/фуния бонбони в случая ще бъде напълно достатъчна, след като е забранена храната в детската градина.
Всичко останало е излишно.

# 463
Тортата е изключително грозно направена не само като за 78, а и като за 5лв, такива кръпки ми се струват недопустими.

Друго нещо и куца на "Лагуна" от последната година-две сигурно - чистотата на приборите за хранене. Само аз ли попадам на не добре измити чинии и чаши или е масово, не знам, но е крайно гнусно Sick. А колко много я харесвах преди години...Жалко...

# 464
Това не пречи да се уведоми ръководството, защото може и да не са наясно какво правят служителите. Сигналите на потребителите са важни.
Аз в техния случай бих останала на място, докато замажат нещата по някакъв начин, с фигурки или някакви др. елементи. И след това в жалбата ще опиша всичко + дали са реагирали адекватно при разрешаването на проблема.
И после ще пусна тема в бгмамма  Mr. Green
+1. Няма да мръдна докато не й докарат търговски вид!

Общи условия

Активация на акаунт