Пълно разочарование от сладкарница Лагуна, София

• 44 996
  • 487
  •   1
Отговори
# 435
  • Бургас
Персоналът задължително трябва да бъде информиран за алергии. Пише го в правилника на нашата градина, а в занималнята при майка ми съм виждала и списък на децата, които са алергични и към какво са алергични.
На мен са ми предлагали да направя торта за рожден ден на близко дете за градината, отказах точно поради тази причина. Разни прахчета не използвам, а не мога да нося отговорност, ако някое дете се окаже алергично към мляко или яйца. Ако и да съм 100% сигурна в продуктите, които използвам.
Когато празнуваме рожден ден извън градината, познавам всички гости и знам какво и на кого предлагам.
Аз също не виждам логиката да разрешават сухи пасти, а торта-не. Нали точно затова се дава сертификат  - за да гарантира качеството newsm78

# 436
Goldie, тортата ти е страхотна  bouquet
Аз не правя чак такива красоти и затова и 60лв. само за продуктите за торта до сега не съм давала, затова и не мога да си го калкулирам в главата какво точно има в тази торта като продукти, че са 60 лв. (Може би защото готвя само за трима души и правя само малки тортички). Във всеки случай предполагам, че говориш за продукти, купени "на дребно", т.е. на една сладкарница подобни продукти биха излязли за около 30 - 40 лв.
А един сладкар едва ли прави само по една торта на ден, че да си калкулира по 60лв. на торта за труд (написала си, че трудът по тортата добавя по 1-2лв. на парче).
Във всеки случай, освен ако всички продукти в дадена торта не носят етикет БИО, аз все още не смятам, че е невъзможно за 4лв. човек да получи торта с истински продукти. Според мен 4-5 лв. е напълно нормална цена за парче торта. (Друг е въпросът дали на практика може да се намери нормална торта на тази цена).

# 437
Хайде още една госпожица да се включи в темата,която следя още от първа страница.Смехотворната торта с кръпките на Лагуна няма да коментирам,нито еротичната(със сълзи съм се смяла на тази) Joy
Купешки сладкиши не ям,бих се доверила на непрофесионални любителки,отколкото на индустриални цехове.Не само за България е практика,и в Щатите десертите им са абсолютна химия.
Американците си ги хапват,защото не познават вкуса на една истинска торта.

# 438
Персоналът задължително трябва да бъде информиран за алергии. Пише го в правилника на нашата градина, а в занималнята при майка ми съм виждала и списък на децата, които са алергични и към какво са алергични.
На мен са ми предлагали да направя торта за рожден ден на близко дете за градината, отказах точно поради тази причина. Разни прахчета не използвам, а не мога да нося отговорност, ако някое дете се окаже алергично към мляко или яйца. Ако и да съм 100% сигурна в продуктите, които използвам.
Когато празнуваме рожден ден извън градината, познавам всички гости и знам какво и на кого предлагам.
Аз също не виждам логиката да разрешават сухи пасти, а торта-не. Нали точно затова се дава сертификат  - за да гарантира качеството newsm78

Това е проблема.
Така се процедира и при мероприятия за възрастни, не само за деца. Изисква се документ за произход на храната, която се слага. Така че домашното просто отпада, като вариант - както за малки, така и за големи.
Сухите пасти са в кутия, със съдържание, дата на производство и т.н. Пазят се кутиите. Пази се и от самата суха паста, пази се от всичко, което се консумира по една лъжица. Поне при нас в градината, въпреки сертификатите се пази от храната, която се носи за почерпка.

Тортите са разрешени, стига да са със сертификат. Т.е. забранени са домашните. Защото нямат сертификат.  Не спорете. Това, че някоя директорка си е решила кардинално проблема, забранявайки всякакви торти, е отделен въпрос.

# 439
  • София
Хайде още една госпожица да се включи в темата,която следя още от първа страница.Смехотворната торта с кръпките на Лагуна няма да коментирам,нито еротичната(със сълзи съм се смяла на тази) Joy
Купешки сладкиши не ям,бих се доверила на непрофесионални любителки,отколкото на индустриални цехове.Не само за България е практика,и в Щатите десертите им са абсолютна химия.
Американците си ги хапват,защото не познават вкуса на една истинска торта.

Съседите са ми американци. Явно в типичен американски стил, пекат сладкиши и ми носят по една чинийка. Ние обаче не готвим много, а сладкиши никога не правим и така им връщаме празна чинията. /за мое оправдание - те са с две деца, а ние нямаме/ Тъй като вече ми стана неудобно, след седмица умуване какво да им дадем, аз настоявах да купя малко дребни сладкиши, а мъжа ми не искаше, та той снощи реши, че френски кроасани ще им прави. Получи се нещо ни кифла, ни кроасан,  твърдо като сухар, но пък с много масло. Ужасно ме беше срам, но им връчихме една чиния от това нещо.  Mr. Green Вариантите сега са два - или да ни съжалят и всяка седмица да ни носят по нещо, че да не умрем от глад, или да спрат да ни тормозят.

# 440
  • София
Някоя мусака или друг специалитет, който ти се получава, няма ли?  Grinning Може да не е сладко.

# 441
  • София
Някоя мусака или друг специалитет, който ти се получава, няма ли?  Grinning Може да не е сладко.
Е, от време на време ни се получават нещата, ама ми е неудобно да им дам манджа. Честно казано, тези прояви на любезност повече ме затрудняват отколкото да ме радват. Иначе последния път нещо много вкусно донесе - приличаше на фъч, много шоколадово и май М&M имаше вътре Thinking

# 442
  • София

Тортите са разрешени, стига да са със сертификат. Т.е. забранени са домашните. Защото нямат сертификат.  Не спорете. Това, че някоя директорка си е решила кардинално проблема, забранявайки всякакви торти, е отделен въпрос.
Де да беше някоя директорка. Много са. Идея нямам какви наредби ползват и на какво се позовават. Примерно миналата година си спомням много мои приятелки от Плевен се оплакаха, че в детските градини торти не може да се внасят никакви. Настъпи бум на картонените торти, ако се сещате- парчета като торта, само че от картон, и вътре лакомства- бонбонки, пастички.... Tired, все едно те с много здравословни и от тях нямат някои деца алергии.

# 443
  • Бургас
Добре, а вие какво решение предлагате? Защото аз не познавам дете, което да не иска да почерпи за рождения си ден.
За американците не съм съгласна - едни от най-вкусните блатове, които съм приготвяла, са по рецепти от американски блогове. Правят си хората сладкиши.
Хахо, това с пробите за 48 часа важи и за тортите. На сертификата на тортата също има произход, дата на производство и срок на годност. Та, в тази връзка, аз разлика дали ще занеса торта или суха паста не виждам.

# 444
  • София
Добре, а вие какво решение предлагате?
Аз проблем нямам. Торта от Лагуна предлагам.  Grinning
(Дъщеря ми имаше РД преди 2 седмици. И тъй като почти цялата група беше канена на клубче, реших, че почерпката в градината ще е нетрадиционна. Детето ми "почерпи" децата с голям общ подарък, който е за самата група плюс шоколадови бонбони и сухи пасти.)

# 445

Хахо, това с пробите за 48 часа важи и за тортите. На сертификата на тортата също има произход, дата на производство и срок на годност. Та, в тази връзка, аз разлика дали ще занеса торта или суха паста не виждам.

Жени, защо не четете?
Нали това пиша-пази се на всичко занесено, торта ли е , морта ли е-пази се. Но е нужен сертификат. Толкоз. Домашни торти не дават, щото нямат сертификат. Затова се носи пакетирано и фабрично-пази се опаковката плюс проба. Желирани бонбони да занесеш-ако там се яде-взима се и се пази.

# 446
  • Бургас
За домашното се разбрахме отдавна Wink Въпросът беше защо в някои градини сухи пасти може, а торти - не.
Тони, при мен без торта няма как да мине. В нашата група тортата е издигната на пиедестал. Дори на имения си ден ми беше сърдита моята, че черпим със сок и бонбони, а другите деца и тогава носят торта Rolling Eyes

# 447
За домашното се разбрахме отдавна Wink Въпросът беше защо в някои градини сухи пасти може, а торти - не.
Тони, при мен без торта няма как да мине. В нашата група тортата е издигната на пиедестал. Дори на имения си ден ми беше сърдита моята, че черпим със сок и бонбони, а другите деца и тогава носят торта Rolling Eyes

Защото някои директорки са взели такова решение за тяхната градина. Казали са, че не може.

# 448
  • София
А ти четеш ли, haho?
Въпросът е, че няма логика в такова решение. Tired

# 449
Логиките са две- практична и анти/здравословна. Практичната е, че сухите пасти и пр. неща не се режат, не цапат посуда и не създават грижа по последвалото й почистване и миене, т.е. не изискват грижа от страна на персонала. Отваряш готовото десертче и ядеш. Анти/здравословната е, че няма натровен от суха паста или кроасан от пакет, но има такива от торта със сергификат.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт