Социални работници отнемат деца поради БЕДНОСТ на родителите.

• 31 873
  • 525
  •   1
Отговори
# 345
Но какво му е толкова хубавото на тоя пост?  От него излиза просто, че държавата нищо не трябва да прави, освен да дава пари и да не се меси в семействата.  Точно в тия условия, описани от Гери,  ако социалните дойдат по сигнал и отнемат бебето, което плаче от глад по цяла нощ, и вероятно и ще умре, излиза, че не бива да го правят, защото отнемат само по бедност и веднага ще се намерят консултанти, които да научат родителите как да си вземат адвокат и да си върнат детето, че и да съдят социалните.
 Значи те и без това нищо не правят, а ако случайно нещо се задействат, по сигнал от лекар, например, излиза, че и това било погрешно.

И като казвате лавинообразно, какво значи лавинообразно. Колко? От една страна, чуваме, че няма достатъчно приемни семейства, от друга, едва ли не социалните нарочно и неправомерно отнемат стотици деца на нещастни родители, та да осигуряват заетост на приемните семейства.
 От тия апели, дато ги поствате, така излиза

Хайде прочети отново целият пост, от началото до края и после коментирай. Ама го чети бавно, щото виждам, че не можеш да мислиш бързо

# 346
Elefteria, аз питам същото като Ирис, а само, ако знаеш колко съм умна, колко бързо чета и още по-бързо схващам, но идеята на великата мисла на Скреч ми се губи.

# 347
Elefteria, аз питам същото като Ирис, а само, ако знаеш колко съм умна, колко бързо чета и още по-бързо схващам, но идеята на великата мисла на Скреч ми се губи.

Виждам колко си умна. В момента задаваш отговори. Жената разсъждава много добре, просто вие мислите в друга посока. Напълно съм съгласна и с промените, които е предложила.

Вие разсъждавате от посоката "пребито дете от пияния му баща, което е и недохранено, защото той изпил парите". Скреч пише за друго. Кръгозор ви липсва и за това не разбирате. Хайде и ти, като ирис. Чети бавно Peace

# 348
Значи ти поставяш под съмнение моята интелигентност, защото не съм на едно мнение с теб и Скреч? Е, то, ако при мен се вижда колко съм умна, при теб направо смрадИ.

Кръгозор не ми липсва. Виж, зор бая съм видяла с убеждение на родители: а/ да спрат да се плодят като полски мишоци; б/ че яденето на децата им е по-важно от ракията и цигарата.

Със здраве и завидно самочувствие, че много ги знаете нещата.   bouquet

# 349
Аз, пък, честно не разбирам, защо държавата трябва да ги дондурка тези хора и да им дава помощи постоянно  newsm78 Колко време - години, до безкрай? В същото време те искат само да имат привилегии, но не и задължения - децата на повечето дори не стъпват на училище - ходят, колкото за едните бележки, а пък училищата нали гледат да си запазят финансирането потулват тези случаи. И, какво става - децата растат също толкова неграмотни и съответно толкова потенциално безрботни, без никакви изградени навици са социално общуване и включване

# 350
Значи ти поставяш под съмнение моята интелигентност, защото не съм на едно мнение с теб и Скреч? Е, то, ако при мен се вижда колко съм умна, при теб направо смрадИ.

Не, не защото не сме на едно мнение, а защото тя пише за едно, а ти си баеш за друго и не разбираш какво е написала. Вместо да спориш с мен чети, чети, чети....

# 351
Деца не се отнемат само поради бедност. Деца се отнемат, защото бедността застрашава пряко живота им.

Ако сте чели автобиографията на Чарли Чаплин ще знате, че той е отгледан от майка си в Англия в крайна бедност, като майка му накрая се побърква от немотия. В един от периодите на детството му майка му не е била в състояние да се грижи за него и за брат му и се намесват тогавашния аналог на социалните служби. Той и брат му са дадени в държавен пансион за бедняци, а майка му-в отделен пансион за бедни жени. Това е тъжен и тежък период за децата и за майката, но какво щеше да бъде , ако децата вместо в пансиона бяха по кофите и спяха по улиците? Когато майката на Чаплин връща психическото си здраве я пускат от пансиона и тя си прибира децата.

Сега ще кажете-дайте пари на бедните да си гледат сами децата, вместо да ги прибират в пансиони или при приемни семейства. Това звучи добре, но само на теория. На практика стигаме до пороците на социалната държава, където ще си отглеждаме на държавна ясла едни постояно размножаващи се безделници.

Но не бива да се забравя думичката морал. В това отношение случая на Тереза ме обнадеждава. Хората видяха в нейния случай изключение и помогнаха. Но в много, много други случаи помощта за крайно бедни семейства би била зАлудо.

Последна редакция: вт, 10 юни 2014, 12:13 от Герри

# 352
Elefteria, какво има да чета. Напълно съм наясно какво пише Скреч и също така напълно не съм съгласна с нея. То самата тя си казва, че позицията й не е масова и не се приема лесно.
И, ако още веднъж напишеш на някого в темата, че не разбира какво пише Скреч, ще ти кажа без никакви скрупули, че си тъпа. Ясно?!

# 353
  • Куциндрел
Аз не можах да разбера критерия - къде свършва бедността и започва мизерията?

# 354
Elefteria, какво има да чета. Напълно съм наясно какво пише Скреч и също така напълно не съм съгласна с нея. То самата тя си казва, че позицията й не е масова и не се приема лесно.
И, ако още веднъж напишеш на някого в темата, че не разбира какво пише Скреч, ще ти кажа без никакви скрупули, че си тъпа. Ясно?!

Казано от твоята уста не може да ме засегне. По-добре замълчи и всички да те помислиме за глупава, отколкото да кажеш нещо и да разсееш всички съмнения! За съжаление истината винаги боли

А на кой какво ще кажа не си ти човека, който да го определя!!!

# 355

http://news7.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0/%D0%9D%D0%B … html#.U5bMHnJ_tYc

# 356

Нито един нормален народ не бива да позволява деца да се скитат голи и боси по улиците. Деца да ровят по кофите и да просят и крадат.
Мисля че е ясно къде започва мизерията-тя винаги е свързана и с душевна такава.

Едно време в селото на баба ми ако семейство с деца изпадне в крайна бедност и мизерия са давали някои от децата като храненици в желаещи по-богати семейства, като връзката с истинското семейство не се е късала(детето е знаело кое е и кои са родителите му)
Един от прадядовците ми е бил такъв храненик. Това е стара традиция в България-може да се каже, че сме открили приемната грижа.

# 357
  • Куциндрел
Циганският етнос е оставен на самотек, точно на естесвен подбор. Само при фрапиращи случаи се задейства държавния механизъм.

Гери, аз пък не съм видяла народ и държава където да няма крайно бедни, да няма мизерстващи деца, просещи и бъркащи по кофите. Да не говорим, че има хора, които сами се докарват до мизерия, изпиват, изиграват, изпушват парите за храна. При тях какво трябва да правим? Не искат да се лекуват, искат да им се дават пари, а те да щракат с пръсти, а децата им да се отглеждат от природата и съседите.
Като гледам, при прадядо ти е нямало приемни семейства, но пак деца са отделяни от родителите си поради бедност. Едва ли пра-пра баба ти е искала да се разделя с сина си. newsm78

# 358
Ей, сега се върнах да прочета написаното от Скреч - извинете, но това не може да бъде позиция на съзнателен и отговорен човек - мое мнение . Искам да я питам - тя така ли би си гледала децата? Няма ток и вода - няма проблем, няма дрехи - няма проблем, мръсно е - няма проблем, студено е - няма проблем, няма учебници и тетрадки - няма проблем, детето подпалило къщата поради неглижиране - няма проблем  Rolling Eyes

# 359
Циганският етнос е оставен на самотек, точно на естесвен подбор. Само при фрапиращи случаи се задейства държавния механизъм.

Гери, аз пък не съм видяла народ и държава където да няма крайно бедни, да няма мизерстващи деца, просещи и бъркащи по кофите. Да не говорим, че има хора, които сами се докарват до мизерия, изпиват, изиграват, изпушват парите за храна. При тях какво трябва да правим? Не искат да се лекуват, искат да им се дават пари, а те да щракат с пръсти, а децата им да се отглеждат от природата и съседите.
Като гледам, при прадядо ти е нямало приемни семейства, но пак деца са отделяни от родителите си поради бедност. Едва ли пра-пра баба ти е искала да се разделя с сина си. newsm78

Естествено че не е искала, но е разбрала, че така е по-добре за него и за останалите. Ще има повече храна за другите, а той ще научи занаят като чиракува и живее при по-богатия търговец.  Целта на едно здраво общество е да няма мизерия и хората да си помагат. Ако пра-пра баба ми е искала да не си дава детето е нямало да го даде. Нямало е принуда, нямало е насилие. Който е искал да стане човек е ставал по желание, а не насила, а да станеш човек не е лесно и изисква трудни решения..
Това, че ромите са оставени на самотек 99,99% заслугата е тяхна.
Но пак казвам-не може деца да се скиторят по улиците без надзор, гладни и неглижирани.  В такива случаи работа на държавата е да се намеси. В България очевидно, държавата не може да се справи с ромските битови нагласи. Същото важи и за други страни.

Общи условия

Активация на акаунт