Социални работници отнемат деца поради БЕДНОСТ на родителите.

• 31 873
  • 525
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Значи излиза, че:
1. Твърдението, че има лавинообразно отнемане на деца поради бедност не е вярно;
2. Твърдението, че за 1 година са отнети 5-6 хиляди деца също не е вярно - наистина са отнети толкова деца, но това не е за 1 година;
3. Твърдението, че децата се дават на платени приемни родители, поради някакъв бизнес, също не е вярно, защото очевидно много по-голяма част от децата се дават при роднини;

Лично мнение:
Преди няколко месеца мисля, се изнесоха данни колко много родители бият децата си "само понякога". ПРи тези случаи трябва да има много сериозен жълт картон на въпросните родители, а при повторение - червен.

# 406

Лично мнение:
Преди няколко месеца мисля, се изнесоха данни колко много родители бият децата си "само понякога". ПРи тези случаи трябва да има много сериозен жълт картон на въпросните родители, а при повторение - червен.
Интересно как са стигнали до тези данни? Питали са родителите или са питали децата? Или просто са си го смукали от пръстите? И какво значи много бият децата си? Пошляпват ги като им се качат на главите или ги блъскат с юмруци след като са обърнали по едно шише ракия? Искам подробности.
И какво значи червен картон? Дай сега да вземаме децата защото мама е издърпала нечие ухо...нали ще станем за смях и на гаргите?

Последна редакция: ср, 11 юни 2014, 12:13 от Герри

# 407
Ще дам едно грозно сравнение, но все пак...
Вярно ли е твърдението, че лавинообразно загиват деца по пътищата, вследствие на човешки грешки и неспазване на закони? И...кои от думите в изречението са маловажни?

# 408
  • София

Лично мнение:
Интересно как са стигнали до тези данни? Питали са родителите или са питали децата? Или просто са си го смукали от пръстите? И какво значи много бият децата си? Пошляпват ги като им се качат на главите или ги блъскат с юмруци след като са обърнали по едно шише ракия? Искам подробности.
И какво значи червен картон? Дай сега да вземаме децата защото мама е издърпала нечие ухо...нали ще станем за смях и на гаргите?

Пошляпването е насилие. Червен картон означава точно червен картон - отнемане. Ето за насилието - http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=5512 В момента не мога, така че малко по-късно ще намеря точните данни и ще дам линк. http://sacp.government.bg/interviuta-publikacii/kalin-kamenov-80 … a-se-sluchvat-v-/

# 409
[

Пошляпването е насилие. Червен картон означава точно червен картон - отнемане. Ето за насилието - http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=5512 В момента не мога, така че малко по-късно ще намеря точните данни и ще дам линк. http://sacp.government.bg/interviuta-publikacii/kalin-kamenov-80 … a-se-sluchvat-v-/
Давайте, запретвайте ръкави и отнемайте за всяко опънато ухо.  Няма да остане дете в семейство неотнето. Ако случайно мама не дърпа уши, а вместо това  забранява да се гледа телевизия вечер и да се ходи на кино заради някоя беля пак отнемане заради психически тормоз..
Да видим докъде ще стигнете....до кривата круша ми се струва.
На това му се казва скъпи на триците, но евтини на брашното.
Не знам дали ми е смешно или просто ви се чудя на акъла.

В Англия има такива случаи-отнемат за шамар по дупето, но пък не обръщат внимание ако наистина някое пиянде рита детето си всяка вечер. Според зависи от настроението на социалния и дали му се разправя с пияндето или не. Виж с примерните родители разправията е лесна-малко сплашване, едно две докладчета, фалшив сигнал и готово-ще ти ближат подметките.

# 410
  • София
Никога не ми е било дърпано ухо - нито от родителите ми, нито от някой друг. Същото важи и за мъжа ми. Не знам как реши, че няма да остане неотнето дете, но ако това е вярно, сама потвърждаваш, че има много насилие.

# 411
  • София
Значи излиза, че:
1. Твърдението, че има лавинообразно отнемане на деца поради бедност не е вярно;
2. Твърдението, че за 1 година са отнети 5-6 хиляди деца също не е вярно - наистина са отнети толкова деца, но това не е за 1 година;
3. Твърдението, че децата се дават на платени приемни родители, поради някакъв бизнес, също не е вярно, защото очевидно много по-голяма част от децата се дават при роднини;

3. Фактът, че "много по-голяма част от децата се дават при роднини" не е доказателство, че " Твърдението, че децата се дават на платени приемни родители, поради някакъв бизнес, също не е вярно". Изобщо твърдението няма логика, защото когато има възможност за престъпна схема (особено с деца), няма никакво значение какъв процент от случаите заема, за да се квалифицира като такава.

2. За 11 от 12те месеца в 2013г. за изведени от семействата си  4877 деца. Математически излиза, че на месец се извеждат 443 деца, които като прибавим за дванадесетия месец от годината, стават общо 5320 деца.

1. Не знам дали има лавинообразно отнемане поради бедност, не знам защо авторката е предпочела да ползва тази дума, но бихме могли да предположим, че щом броя на отнетите деца нараства бързо, значи и процентът отнети поради конкретни обвинения също нараства.
 Същественото за мен в тази първа точка е, поредната демонстрация, че вие не се вълнувате от темата и съдбата на децата, а губите вашето и нашето време в изясняване на това дали думата е ползвана по предназначение според дефиницията си в литературното произведение на авторката. Стриктно следите за какво по-точно да се хванете, за да докажете колко не сме прави. Част от масата в тъпата система, които смятат, че "държавата" е някакво митично свръхсъщество, което непременно е по-компетентно от нас, знае по-добре какъв е най-добрия наш интерес има морал и може да отсъди справедливо (без дори служителя да е правист). По тази причина критиците на "прехода" твърдят, че преход всъщност не е имало. Комунизма остава в мозъците и сърцата на народа ни.  А ако вие вярвате, в свръхсъществото, значи не сме от една "религия". Съответно аз ще се боря за свобода на мен и народа ми по моите си убеждения, като се надявам вашите да не ме спъват особено много и да не напакостят твърде много на най-невинните в цялата тая помия.
 На този етап ми се струва, че е безсмислено да продължавам дискусията, защото тя не е за решаване на проблеми. Ако усетя, че бих могла да бъда полезна с информация или мнение, може да се включа отново.

Последна редакция: ср, 11 юни 2014, 13:17 от skrech

# 412
Никога не ми е било дърпано ухо - нито от родителите ми, нито от някой друг. Същото важи и за мъжа ми. Не знам как реши, че няма да остане неотнето дете.
Казах, че могат да отнемат и за психически тормоз, а може и "за вероятност от такъв в бъдеще"-такава дефиниция има. Та ако мама не ти е дърпала ухото ще я погнат по другия параграф. Има си решение за всеки веднъж залитнем ли в тази крайност

# 413
  • София
Никога не ми е било дърпано ухо - нито от родителите ми, нито от някой друг. Същото важи и за мъжа ми. Не знам как реши, че няма да остане неотнето дете.
Казах, че могат да отнемат и за психически тормоз, а може и "за вероятност от такъв в бъдеще"-такава дефиниция има. Та ако тези с дърпаните уши вече са отнети има и други причини за отнемане.

Под "дърпане на ухо" говоря за насилието насилието като цяло. Направо ще се цитирам от друга тема:
...
 Всяко унижение е насилие.
... Мъж, биещ жена си, майка, биеща детето си... Всички са еднакви. Две мозъчни гънки се гонят.

skrech, някакво потвърждение на данните, които цитираш, или...?

# 414
  • София
Да, данните ги потърсих в ДАЗД. Мисля, че Жечева се казваше дамата, която казва тази бройка.

# 415
  • Ямбол
....
Интересно как са стигнали до тези данни? Питали са родителите или са питали децата? Или просто са си го смукали от пръстите?  .....

Може да са анкетирали и едните и другите.
Не знаеш ли как се прави статистика?

# 416

Под "дърпане на ухо" говоря за насилието насилието като цяло. Направо ще се цитирам от друга тема:
...
... Мъж, биещ жена си, майка, биеща детето си... Всички са еднакви. Две мозъчни гънки се гонят.

Не може да приравняваме дърпане на ухо, заключване в стаята за наказание и някоя и друга лоша дума казана в момент на безсилие със системен физически и психически тормоз.
Отнемането на дете от семейство също е форма на насилие и трябва да се прилага само и единствено когато това е по-малкото зло.   Как точно това не ви е ясно не мога да схвана.
Добре че социалните работници в голямото си мнозинство не са като ССФ обясняваща как трябва да се дават деца в приемни семейства за един шамар по гъза на някое разглезено хлапе.

# 417
  • София
Скрит текст:

...

Не може да приравняваме дърпане на ухо, заключване в стаята за наказание и някоя и друга лоша дума казана в момент на безсилие със системен физически и психически тормоз.
Ето тук, за мен, е жълтият картон - при насилието по изключение. За да не се стига до червен.
Отнемането на дете от семейство също е форма на насилие и трябва да се прилага само и единствено когато това е по-малкото зло.   Как точно това не ви е ясно не мога да схвана.
Добре че социалните работници в голямото си мнозинство не са като ССФ обясняваща как трябва да се дават деца в приемни семейства за един шамар по гъза на някое разглезено хлапе.
Съгласна съм, че отнемането трябва да е по-малкото зло.
Шамар не приемам, независимо къде. След като аз и мъжът ми не сме били бити, значи може.

# 418
  Но нима отнемат деца само за шамар по гъза? Или в контекста на темата, само защото семейството няма някакъв определен доход или наличие на ток и вода? Без случая да отговаря на някакви критерии, само по каприз или подкупност на социалния работник?
 Щом сте чели доклади и сте по-наясно от нас би трябвало да можете да кажете нещо конкретно за тази "престъпна схема". Какво цели тя?

# 419
 Но нима отнемат деца само за шамар по гъза? Или в контекста на темата, само защото семейството няма някакъв определен доход или наличие на ток и вода? Без случая да отговаря на някакви критерии, само по каприз или подкупност на социалния работник?
 Щом сте чели доклади и сте по-наясно от нас би трябвало да можете да кажете нещо конкретно за тази "престъпна схема". Какво цели тя?
Теоретизираме бе. Не може ли?
Аз лично не знам за отнето дете защото баща му или майка му го пляснали отзад. Не вярвам и да има. Не че е редно това, но все пак трябва да сме реалисти като говорим кое е насилие и кое не е.

Общи условия

Активация на акаунт