СЕДМОКЛАСНИЦИ - борба със статистиките - седмична (06.06-12.06)

• 66 423
  • 1 038
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Някой може ли да отвори сайта на НПМГ? Нещо не може да ми се зареди. Трябваше още вчера да обявят резултатите, но не мога и днес да отворя сайта.

# 346
 Sad Sash, и на мен не зарежда.

# 347
  • София
Някой може ли да отвори сайта на НПМГ? Нещо не може да ми се зареди. Трябваше още вчера да обявят резултатите, но не мога и днес да отворя сайта.

Sash, виж темата за НПМГ, сисадминът е дал линк в dox с резултатите.
Явно имат много сериозен срив в системата и не могат да активират сайта.

И понеже цяла година се оплаквам от моето хлапе колко го мързи и как не внимава на изпити,
да го реабилитирам малко (не че горното не е вярно  Mr. Green) - изкарал е 5.95 на математика,
много се радвам за него  Grinning

# 348

ПУСНАЛИ СА СЪОБЩЕНИЕ ВЪВ ФОРУМА НА НПМГ В BG-Mamma.
Копирам го тук.
И се извинявам за предишните си постове - не съм била права с твърдението си, че са некоректни.

...................................................................

НПМГ sysadmin

Ентусиаст
 Re: НПМГ

сб, 07 юни 2014, 01:25   #738 
Цитирай

Уважаеми родители,
Много молим да ни извините за причинените притеснения, породени от неспазения ангажимент да публикуваме навреме резултатите от приемните изпити в НПМГ!
Много сериозна авария доведе до срив в цялата мрежова инфраструктура на НПМГ и опитите да възстановим нормалното ѝ функциониране не успяха. И в момента екипът ни се опитва поне "да закърпи положението", но физическите повреди са такива, че шансовете са нищожни. Преди да се подмени повреденото оборудване, ще продължите да виждате само "замръзнало" копие на сайта ни и всички останли мрежови услуги, а подмяната не може да стане лесно в почивните дни Sad

Резултатите от профилиращите приемни изпити в НПМГ са изнесени в хартиен вариант и са разлепени на входа на гимназията. Ще бъдат достъпни достатъчно дълго време - поне до края на следващата седмица. Могат да се видят по всяко време на денонощието, достъпът до тях не е ограничен.

Цитат на: peppia в пт, 06 юни 2014, 18:10

Ще ги качат споко, това е НПМГ.

Цитат на: anon в пт, 06 юни 2014, 18:12

Абе и аз това си казвам - това е НПМГ...

Цитат на: Дидева в пт, 06 юни 2014, 20:46

Вярвам, че работят здравата, за да отстранят " повредата".

Цитат на: Leila в пт, 06 юни 2014, 22:37

По принцип никога от НПМГ не са закъснявали с изнасянето на резултатите от изпитите, както и съпътстващите с тях статистики. Същото важи и за класиранията в последствие. Може би тази година има някакъв технически проблем. Ще ги изнесат!....

peppia, anon, Дидева, Leila,
 bouquet bouquet bouquet
Много Ви благодарим за доверието и подкрепата!
Поклон и пред стотиците родители, които ни се обадиха в петъчната вечер и нощ и, независимо от вълнението и притеснението за резултатите на децата им, изразиха разбиране и ни насърчиха в усилията ни.

Цитат на: elmapl в пт, 06 юни 2014, 19:40

Не разбирам защо не качат резултатите в DOX-а.

В екипа ни имаше сериозна препирня дали да качим резултатите в някое публично място. Големите ни притеснения бяха свързани с инфарктните преживявания на родители покрай случаите на фалшиви сайтове с резултати от матурите от последните 2-3 дни. Все пак решихме, че като сме в извънредна ситуация и нервите Ви няма къде повече да се опъват, да отправим следното напътствие:
Доверявайте се на данните от следващия линк само след като Ваши близки и приятели са установили идентичността им с тези, залепени на входа на НПМГ!

Резултати от приемните изпити в НПМГ
http://dox.abv.bg/files/dw?a=577d00afb1

.................................................................................................

# 349
  • София
Много ви благодаря, знаех си аз на кого мога да разчитам  Hug

# 350
Баловете за различните гимназии се определят по различен начин.
Така може да се получи че едно дете, записало гимназия за първо желание да има за нея бал, по-малък от този на дете, записало я на второ място и едновременно балът му за гимназията на второ желание да е по-голям от този на второто дете, записало втората гимназия на първо място.
Какво става в такъв случай?
Тъпо ми се вижда и двете деца да отидат на вторите си желания newsm78

# 351
За езиковите гимназии балът се образува по определен начин и се подреждат кандидатите по него-нека е редичка А.
За математическите по друг начин се формира балът и по друг начин се подреждат кандидатите-това е редичка Б.
За професионалните е трета редичка-В.
Приемът за ЕГ-по подреждането в ред А,приемът за МГ-по ред Б ,приемът за професионалните по ред В.
Ако желанията ни са А,Б и В.Първо се гледа в първия ред приемат 100човека ние сме 150 по ред,значи отивам в ред Б -приемат 100 , а ние сме 59 по ред-значи на първо класиране сме по второ желание.
Успех!

muro04, училищата участващи в общото класиране може и да имат различно балообразуване,но различна редичка.Канидатите отиват на места ,за които им стига бала.
В това общо класиране,не участват училища с отделен прием,като ТУЕС,спортини училища и такива по изкуствата.

# 352
  • София
Баловете за различните гимназии се определят по различен начин.
Така може да се получи че едно дете, записало гимназия за първо желание да има за нея бал, по-малък от този на дете, записало я на второ място и едновременно балът му за гимназията на второ желание да е по-голям от този на второто дете, записало втората гимназия на първо място.
Какво става в такъв случай?
Тъпо ми се вижда и двете деца да отидат на вторите си желания newsm78
Имаше назад в темата подробно обяснено как става класирането. Накратко децата се класират първо по бал. При това положение с предимство ще бъде класирано детето с по-висок бал ако ще и да е по 50-то желание пред дете с по-нисък бал, но записало дадената паралелка на първо (или по-предно спрямо детето с по-висок бал) желание.

С две думи - дете с по-нисък бал не може да измести такова с по- висок, без значение на ко място е записало дадената паралелка.

# 353
  • София
Досега никой, който е вътре в системата и знае как работи програмата по класирането, не е написал точно обяснение на принципа - дали е с редички, дали е с подреждане първо на всички деца по бал. Вече имам подозренията, че на хора, на които някак не им допадат нещата, сякаш се опитват да изкопчат различно обяснение. Не знам вече за кой път се обясни по различни начини, но резултатът е все един. За последен път давам пример, надявам се най-после да стане ясно.
Детето има следните оценки
Бел - 5.00
математика 5.50
НПМГ химия 4.50

Съответно балът за кандидатстване е
ЕГ -   2х5.00 плюс 2х5.50 плюс 2х6 (от удостоверението) = 10 плюс 11 плюс 12 = 33
СМГ - 1х5.00  плюс 3х5.50 плюс 2х6 = 5 плюс 16.5 плюс 12 = 33.5
нпмг - 3х4.50 плюс 1х5 плюс 1х5.50 плюс 6(химия) = 13.5 плюс  5 плюс 5.50 плюс 6= 30

Ако подредите желанията така
1. НПМГ - химия    - 30
2. НЕГ - 33
3. СМГ- 33.5

ако балът ви стигне за химията, ви класират там и край! Баловете са разлиични, защото балообразуването е различно. На вас балът ви стига за тази паралелка химия, защото системата гледа паралелка по паралелка. Няма никакво значение, че балът за езиковите ви е 33, а за СМГ излиза още по-висок.

ако подредите
1. НЕГ
2. СМГ-немски
3. НПМГ
4. СМГ-английски

За НЕГ балът не ви стига. Системата гледа дали ви стига балът за СМГ-немски. Обаче и затам не ви стига. Затова гледа за НПМГ. Ако и затам не ви стига, гледа за СМГ-английски. Ако затам ви стига - класира ви.

така въпросът дали дете с по-нисък бал, но писало СМГ на по-предно желание може да ви измести вас, отпада от самосебе си. НЕ, НЕ МОЖЕ!

Последна редакция: сб, 07 юни 2014, 09:45 от Andariel

# 354
  • Бургас сити
Нашата дилема е НГ или АГ, девойката е с бал 34.052, според мен стига и за двете, за Бургас става дума.
Надявам се tonata да се включи с пресни отзиви за немска.
Първо е важно какъв език иска да учи дъщеря ти. Защото, където и да е, ако не е достатъчно мотивирана, няма да научи на високо ниво езикът. Иначе - Немска с две ръце - и като организация на учебен процес, и като дисциплина, и като перспектива за реализация. Това го казвам и като преподавател, и като родител на десетокласник в Немската.

# 355
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
На мен ми зарежда, но си стои червеното квадратче. в което пише, че резултатите ще излязат на 06.06. след 17ч. Но колко след след това... може и догодина. А срока за проверка на работите  изтече на 06 в 19ч. Как да знаеш трябва ли да ги проверяваш като няма резултати  #Crazy
Тъкмо им се зарадвах, че са станали иновативни с тази онлайн регистрация Crossing Arms

Редактирам се веднага, не дочетох докрай постовете, за да видя, че са намерили начин да ги пуснат. Благодаря за линка!!!

След скучещите ТУЕСари, някой скучаещ НПМГеец най-вроятно е сринал сайта.

Ей, не им давате достатъчно домашни на тези деца!!! Simple Smile

Последна редакция: сб, 07 юни 2014, 10:03 от bloomnicer

# 356
Нашата дилема е НГ или АГ, девойката е с бал 34.052, според мен стига и за двете, за Бургас става дума.
Надявам се tonata да се включи с пресни отзиви за немска.
Първо е важно какъв език иска да учи дъщеря ти. Защото, където и да е, ако не е достатъчно мотивирана, няма да научи на високо ниво езикът. Иначе - Немска с две ръце - и като организация на учебен процес, и като дисциплина, и като перспектива за реализация. Това го казвам и като преподавател, и като родител на десетокласник в Немската.
Точно това исках да чуя, благодаря  Hug

# 357
Bloomnicer, прочети малко по-нагоре на тази страница и в темата за НПМГ. Обяснили са какъв е проблемът  Peace

# 358
Сайтът на НПМГ вече работи.

# 359
  • София

И понеже цяла година се оплаквам от моето хлапе колко го мързи и как не внимава на изпити,
да го реабилитирам малко (не че горното не е вярно  Mr. Green) - изкарал е 5.95 на математика,
много се радвам за него  Grinning

Поздравление за детето, още повече, че е запазил концентрация и мотивация след като бяха минали вече другите изпити! Моето напр. не щеше и да чуе да ходи на още един изпит!

Общи условия

Активация на акаунт