СЕДМОКЛАСНИЦИ - борба със статистиките - седмична (06.06-12.06)

• 66 420
  • 1 038
  •   1
Отговори
# 570

Оценката по математика ни е по-висока, ще разчитаме с бал 32,862 да се справим! И без оценката на тази г-жа

Нали нищо по-лошо не може да стане?Защо не отидете и не вдигнете едно леко скандалче-поне душевно ще се задоволите!Не може ,само защото знае ,че държи балтията,да си разиграва коня!
Нашата госпожа направи точно обратното-синът ми е с успех между 4 и 5,но на последното контролно има 5,4 и на І модул 5,63 и ще има 6 за годината.Без да е от любимците на госпожата.Даже напротив.Но тя винаги е поощрявала развитието на децата .
Така че идете.Заради сина Ви!

# 571
Скрит текст:
Което означава, че за  24-та са отсъдени едва 5. И тук дойде моментът да поискам обяснение. Първончално жената беше учтива, докато не я зачесах на тема неправомерно оценяване. Почна да ме репликира,че всичко си  е точно. В цялостното решение липсва единствено аргументцията, че  MN e медиана. Спред критериите това е 1 точка. Но аз дори й казах - нека махнем цели 2.Като добавим на финала  и грешен сбор от 3.9+18=36 hahaha, който води до отнемане на още 1 точка, пасивът следва да е само двe, максимум три , но  не и  5 точки. След като прегледа задaчата, нямаше къде да ходи и се съгласи с мен. Даже ми се извини. Оказа се, че май има някакъв ред за подаване на молба за преразглеждане на работата..Посъветва ме да опитаме, но ясно се четеше подтекста, че нищо няма да се промени... Пиша горното с идеята догодина колкото се може повече хора да гледат работите на децата си. И най-вече го пиша, за да се извиня на Черна станция, на която не повярвах, че има субективизъм и в мат... Е, повярвах, когато го отнесохме ние. Close Но така или иначе двете девойки за последно уж са навити да учат заедно и съответно  ще се възползват от бала на едната. Но въпросът е принципен..Тази кампания се характеризира със зверско преписване, с безхаберие на  редица квестори и с неточности в оценяването..Дано следващата е по-различна, ама надали.. Sad

В конкретния случай може да се касае за различно прилагане (тълкуване) на критериите.
Имам пред вид следното:
В цялостното решение липсва единствено аргументцията, че  MN e медиана.

Когато е пропуснато междинно доказателство може:
1. Да не се признаят всички точки до края, независимо, че доказателствата са верни. Аргумент: нарушава се логиката/тъждествеността.
2. Да не се признаят само точките за това доказателство.  

По принцип в математиката се смята, че първото тълкуване е по правилно. (стандартно се дава пример с доказателство от типа 2=6  Simple Smile). За изпити обаче не винаги е така, един вид бонус за стреса. Как се отнемат точки, би трябвало да е записано в указанията за проверяващите, за да се прилагат еднакво критериите.

Отдавна не се занимавам с подготовка на кандидатстващи, но на времето знаех критериите (писани и неписани) на всеки ВУЗ по отношение на "изчислителни грешки" и "грешки преди края". Например в УНСС за изчислителна грешка точно преди края (както е описана от Русалка), можеха да дадат  0 точки на цялата задача, това беше неправилно и по техните критерии, но както знаете оценката е окончателна. За разлика от тях в СУ не отнемаха и 1 стотна - търсеха кой решава задачи, за сметките си има елки.

В случая с Русалка, дори и да са приложили първото тълкуване, пак трябва да отнемат максимум 3 точки - всички до края, но не и 5 точки, според мене.
Между другото помня аналогичен случай от миналата година (пропуск в междинен етап и отнети всички точки до края) с редовно пишещ във форума баща.
Така че различното тълкуване и по МАТ е в ход.

Затова поддържам мнението си, че критериите трябва да се разписват до последния възможен случай. Когато се появи нов казус - да се обсъди, приеме решение и също да се публикува.

Страшна система са измислили - само си виждаш работата, сякаш сам не знаеш какво си написал?!
За какво са тези критерии, след като деца и родители не могат да видят как са прилагани?
Или един прилага, друг - на око?
Безобразие е, може би трябва да се пускат жалби, ама дали ще има наказани за своеволията спрямо децата? newsm78

Подкрепям. Сега нямам време, но след месец ще се заема. Смятам да използвам всички законови средства, за да получа информация (с подпис и печат) на кой въпрос колко точки са присъдени. Не за да оспорвам оценката, а защото смятам, че като родител имам това  право. Писмата се пускат индивидуално, но ако има желаещи, може да се борим паралелно.

# 572
  • София
Johnny Bibin  , нали имаш статистика от класиранията за миналата година. С този бал ще влезете в добро училище - не е нисък изобщо. Но ти сигурно си гледала и сатистиките за тази и миналата година, които ще покажат и къде сте горе-долу! Стискам палци на теб и детето ти!

# 573
По БЕЛ резултатът е още по- зле...Ама моя е грешката изцяло - цялото внимание беше насочено към седмокласничката и него го оставих на самотек /не говоря за частни уроци, но можеше поне да порешим някоя и друга задача вкъщи/. ама станалото -станало.
И аз така мисля, затова се и чудя за тия редовните...Ако не бях чувала какво ли не за тях, щях д аго запиша още днес там, ама...
"Симеон Велики" имаш предвид, нали? Имам приятелка учителка по английски там - та те нямат деца дотатъчно, събират "от кол и въже"...като кварталното от което се махаме... ooooh!
Може да  било добро преди, но сега вече е мнооо зле, ама наистина зле.

Кое е "Васил Левски"? Къде е?

В Душото не ща по други причини  Wink...а и си мисля, че нямаме шанс -нито сме от района на училището, нито сме/можем да сме им спонсори...Simple Smile)))

За "Алеко Константинов" не бе ми хрумвало. Ще помисля. Благодаря!

Няма никакво значение районирането. Ние като сме от Кичук Париж, как ни  приеха радушно навсякъде. Това дето го предложих е основното училище на бившето Димитър Благоев. Със сигурност е много добро. Зад съда. Виж резултатите им след 7 клас - децата им са  във високобалови училища. Аз може би бъркам името. Мисля, че и за там имаше изпит, но не съм сигурна.
В. Левски е до стадион Х. Ботев.  Алекото си заслужава!

# 574
За да се закучи и да не иска да остави отли1на оценка на детето вероятно първия модул на матурата не е много силен. Така ли е наистина? Защото в обратния случай трябва да продължите да се борите!
На първи модул е с 5,40, иначе 5,325.
Не е над 5,50, вярно, но пък никога когато го е изпитвала устно не му е писала оценки(въпреки че винаги се е готвил), никога не го е стимулирала с малко..бях ви писала първия срок как го отряза на един тест, щото не бил преписал пълно изречение, а само редактираната част.. Какво ли не..
Сина ми има лека дислексия и положи ОГРОМНИ усилия да напредне, и успя да го направи-Благодарение на учителката от курсовете, която му разясни много основни неща. Уви..
Оценката по математика ни е по-висока, ще разчитаме с бал 32,862 да се справим! И без оценката на тази г-жа

брех, и с 5,40 на първи модул не иска да остави 6.... я иди си поговори. Не е нужно да му дава, може да го подкрепи.... някаква си половин единица.... от това му се определя бъдещето на детето.
Ако се целите в училище за което е нужна тази единица не се колебай - един разговор няма да навреди, само може да помогне. Кураж!

# 575
И най-вече го пиша, за да се извиня на Черна станция, на която не повярвах, че има субективизъм и в мат... Е, повярвах, когато го отнесохме ние. Close

Аз не съм била обидена, че да ми се извиняваш Peace Просто исках да предупредя родителите, че оценяването е една лотария и ако оценяващият е изморен, недобронамерен, мързелив и прочее може да ощети децата. Ще кажете - нали са двама. Да, ама вторите май много често за да не се морят повтарят оценката на първия и така лесно проверяват повече работи за кратко време. И системата е направена така, че няма контестации, ако ще да има фрапантни несправедливости. На нас навремето това не ни навреди, но го има. Мамите на бъдещите кандидати да помислят какво може да се направи като натиск върху МОН за да се променят нещата.

# 576
  • София
И най-вече го пиша, за да се извиня на Черна станция, на която не повярвах, че има субективизъм и в мат... Е, повярвах, когато го отнесохме ние. Close

Аз не съм била обидена, че да ми се извиняваш Peace Просто исках да предупредя родителите, че оценяването е една лотария и ако оценяващият е изморен, недобронамерен, мързелив и прочее може да ощети децата. Ще кажете - нали са двама. Да, ама вторите май много често за да не се морят повтарят оценката на първия и така лесно проверяват повече работи за кратко време. И системата е направена така, че няма контестации, ако ще да има фрапантни несправедливости. На нас навремето това не ни навреди, но го има. Мамите на бъдещите кандидати да помислят какво може да се направи като натиск върху МОН за да се променят нещата.

Абсолютно подкрепям.

# 577
  • Пловдив
G..D..,   bouquet

Това е "Княз Александър", което ти си мислиш. И там е с изпит и моят е назад - там приемат само по една паралелка.
"Симеон Велики" е на ресторант Стадиона. "Васил Левски" ни е много на неудобно място, няма как да пътува до там. На ще проверя Алекото...

# 578
На първи модул е с 5,40, иначе 5,325.
Не е над 5,50, вярно, но пък никога когато го е изпитвала устно не му е писала оценки(въпреки че винаги се е готвил), никога не го е стимулирала с малко..бях ви писала първия срок как го отряза на един тест, щото не бил преписал пълно изречение, а само редактираната част.. Какво ли не..
Сина ми има лека дислексия и положи ОГРОМНИ усилия да напредне, и успя да го направи-Благодарение на учителката от курсовете, която му разясни много основни неща. Уви..

А тази учителка знае ли за дислексията? Ако не знае проявите на дислексия често изглеждат като нещо друго. И може на това да се дължи отношението и. Ако не знае има всякакво право да остави 5 за тези оценки.

# 579
Знае..
..Много ви благодаря за подкрепата, момичета Hug  не искам да се занимавам повече с тази жена, ще стискам палци за детето да успее и без нея.
Разгледах подробно статистиките, на второ класиране имаме шанс за част от училищата, които сме набелязали. Смятах, подреждах.. Без прилично училище няма да останем! Той не искаше да ползваме оценка по химия от състезание в нпмг, но въпреки това ще участваме в класирането и с нея. По миналогодишен бал би му стигнала..
Гадно ми само е че детето се скапа от това отношение! И че видя как много труд беше потъпкан с лека ръка!

# 580
Не знам колко имат право да пишат, но не вярвам десетина хиляди седмокласника да остават на поправителен, нищо, че на НВО има  почти 13 000 двойки на първи модул математика и почти 10 000 двойки на първи модул БЕЛ.
Явно е, че "добрите" учители дават отгоре, а "лошите" цакат, но май само в горния диапазон.
И като напишат тройки и четворки на двойкарите, а на дете с 5.45 му оставят 5, и някак започва наистина да изглежда доста несправедливо.

Последна редакция: пн, 09 юни 2014, 19:21 от нова

# 581
  • Пловдив
...

И един въпрос към пловдивчанки - синът ми ще бъде в пети клас, яви се на състезанието на Патриарха, но не влиза в математическата паралелка, приет е в обикновената.
Заслужава ли си да го запиша там или да мислим за друго училище?
И кое? "Райна Княгиня" или "Паисий Хилендарски"?
Мнения?
...

Аз ти писах и в другата тема. По-добре в обикновена паралелка в Патриарха, отколкото в кварталното.
Какво толкова сте чули за тези класове? Там има деца, които са учили в малкото училище и са останали в обикновена паралелка, защото не са искали специализирана. И децата от тези паралелки имат добри резултати на матурите. Познато момче е точно в такава паралелка и с резултатите си в момента може спокойно да избира в коя гимназия да учи. Балът му стига за всички ЕГ и ОМГ. И е ходил точно толкова на уроци, колкото и детето на G..D.., а ученето вкъщи е било в пъти по-малко.
Моето дете е в специализирана, еми роман мога да напиша за някои от съучениците й ... Peace

# 582
Знае..
..Много ви благодаря за подкрепата, момичета Hug  не искам да се занимавам повече с тази жена, ще стискам палци за детето да успее и без нея.
Разгледах подробно статистиките, на второ класиране имаме шанс за част от училищата, които сме набелязали. Смятах, подреждах.. Без прилично училище няма да останем! Той не искаше да ползваме оценка по химия от състезание в нпмг, но въпреки това ще участваме в класирането и с нея. По миналогодишен бал би му стигнала..
Гадно ми само е че детето се скапа от това отношение! И че видя как много труд беше потъпкан с лека ръка!

Стискам палци.  Praynig
Все пак може да опиташ разговор (аз поне бих го направила), заради детето и за да знае, че се бориш, дори когато всичко изглежда безнадеждно.

За химията в НПМГ - освобождаваме 1 място.

# 583
Излязоха резултатите по рисуване - 5,250.
Очаквахме доста по -висока оценка /детето ходи от доста време на ризуване, занимава се сериозно и е добра - това не е само мое мнение, но и на преподавателя й/.
Дано й стигне балът за комп. графика в ОМГ...

И един въпрос към пловдивчанки - синът ми ще бъде в пети клас, яви се на състезанието на Патриарха, но не влиза в математическата паралелка, приет е в обикновената.
Мнения?Така или иначе няма да остане в досегашното, махаме го оттам със сигурност.
Явно факторът местоположение за вас няма значение. В Княз Александър I има страхотни учители, училището е  добро, ако не сте се явявали на изпити, има и обикновени паралелки.

# 584
  • Пловдив
Излязоха резултатите по рисуване - 5,250.
Очаквахме доста по -висока оценка /детето ходи от доста време на ризуване, занимава се сериозно и е добра - това не е само мое мнение, но и на преподавателя й/.
Дано й стигне балът за комп. графика в ОМГ...

Мнения?Така или иначе няма да остане в досегашното, махаме го оттам със сигурност.
Явно факторът местоположение за вас няма значение. В Княз Александър I има страхотни учители, училището е  добро, ако не сте се явявали на изпити, има и обикновени паралелки.

Peace

Аз също съм доволна от учителите в Княз Александър.

Общи условия

Активация на акаунт