СЕДМОКЛАСНИЦИ - борба със статистиките - седмична (06.06-12.06)

• 66 420
  • 1 038
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Излязоха резултатите по рисуване - 5,250.
Очаквахме доста по -висока оценка /детето ходи от доста време на ризуване, занимава се сериозно и е добра - това не е само мое мнение, но и на преподавателя й/.
Дано й стигне балът за комп. графика в ОМГ...

И един въпрос към пловдивчанки - синът ми ще бъде в пети клас, яви се на състезанието на Патриарха, но не влиза в математическата паралелка, приет е в обикновената.
Заслужава ли си да го запиша там или да мислим за друго училище?
И кое? "Райна Княгиня" или "Паисий Хилендарски"?
Мнения?Така или иначе няма да остане в досегашното, махаме го оттам със сигурност.
Явно факторът местоположение за вас няма значение. В Княз Александър I има страхотни учители, училището е  добро, ако не сте се явявали на изпити, има и обикновени паралелки.

Peace

Аз също съм доволна от учителите в Княз Александър.

+1 . Екипът от учители,който ще поеме сега 5 клас е страхотен !

# 586
Здравейте,  успех на всички деца!
И моята дъщеря си видя работата си  по БЕЛ , 1.5 от преразказа  са й взели-3.5 страници, тезата ,наистина й се оказа страхотна, както ми твърдеше. На преразказа са й взели т.1.5 за запетаи и когато квесторката се превъзнасяше за работата й, детето й зададе въпрос- защо тези запетаи? и тя не можа да й отговори. Тогава детето извика другите, които се суетяха наоколо и ги попита- и те й казаха, права си, проверяващиге не са довидели..., но си 6,все пак. Обаче моята до последно настояваше да дойде друг , и дойде и й каза - а, умно дете, и ние сме хора, грешим. И моята доволна им каза добре,че грешките не са в медицината,защото недоволните отивали в гроба.
 Joy
 Чета ви мами, подготвени  сте и "в час", аз не съм такава, имам и дребен , с когото съм по болници...
Да ви питам . стига ни бала и за 1 НЕГ и за 1 АЕГ.
Голяма чуденка сме, детето никога не е учило немски, обаче сега е за немска, досега беше за 1АЕГ.
Мислих си , че кошмара приключи, обаче.....тепърва предстои- не знаем какво искаме, ама да сме супер и да не изпуснем "супер училището, което и да е то.
И това си е зор, ако имаше ниски оценки едва ли щеше да се чуди  newsm78
Та, мами от немските, помагайте , за първи път заяви, че ще учи немски, без да е учила досега и съм потресена ,дали ще се справи?
Досега АЕ и ФЕ, учени езици и фаворити. newsm7
 Помагайте   bouquet

# 587
  • София
До_ги, браво на девойката и за възможността за избор. Моето мнение е за 91 НЕГ.

# 588
  • Пловдив
Vania_k, как да няма значение местоположението? Естествено, че има. Детето ще ходи от септември само с градския транспорт. Поне да не сменя автобуси.
За Александър I изобщо не знах, че има обикновени паралелки.

Благодаря, момичета!  bouquet

# 589
До_ги, браво на девойката и за възможността за избор. Моето мнение е за 91 НЕГ.

+1

# 590

Та, мами от немските, помагайте , за първи път заяви, че ще учи немски, без да е учила досега и съм потресена ,дали ще се справи?

Над 90% от децата в 91 НЕГ не са учили немски и се оправят. А ти явно имаш умно дете. Не бери грижа. 91 НЕГ е по-добрият избор за мен, а английския ще си го добутат на школа. Английски всички научават. А и нивото и средата в Немската май били по-добри.

# 591
какъв бал очаквате тази година да е необходим за СМГ - немската паралелка?

# 592
Vania_k, как да няма значение местоположението? Естествено, че има. Детето ще ходи от септември само с градския транспорт. Поне да не сменя автобуси.
За Александър I изобщо не знах, че има обикновени паралелки.

Благодаря, момичета!  bouquet

Понеже не спомена в кой район предпочиташ, а за мен например е много важно това, разбира се без голям компромис. Та за Княз Александър- в обикновените паралелки преподават същите учители. Simple Smile

# 593
Над 35.500.

# 594
  • София
Вие си пуснете фиша, пък може да улучите джакпота!  Wink

# 595
Над 35.500.

Абе... аз моят ще го пробвам за там на второ класиране. Бал 35.438. Иначе май се ориентираме към 91 НЕГ. Не знам кое от двете е по-добре за него. Имаме приятелско дете, баща му твърди, че в немската паралелка на СМГ се учело яко немски. Имали в момента само една учителка и била много добра. Това всъщност е нещото, което ме притеснява - доколко се учи сериозно езика. Другото - че май със сигурност Александров ще им води математиката, а за него нищо не съм чувал...  newsm78

# 596
И ние очаквахме почти пълен брой точки на преразказа,  оказа се,че са му взели 5 точки, в работата си е видял само 2-3 подчертани с червено неща, от рода на " отидоха НА градината ",а трябвало "в" ....а точките по кой критерий са отнети не става ясно....

За тези,които все още НЕ са наясно кога кое място могат  да пазят:

Компютърът,класирайки ви на най-горното от вашите желания, за което стига балът  ИЗТРИВА автоматично желанията, заложени на по-долни позиции. Остават само тези на по-горни. Пази се мястото само от първо класиране, докато видите как  сте класирани на второ. Ако на второ има промяна , значи сте се качили по-нагоре, значи предходното желание като класиране вече също се изтрива и можете да запишете само това,което се е появило на второ класиране. ЗАПАЗВАНЕТо за мястото от 1-во класиране означава само едно : ако не се качите нагоре на 2-ро, оСТАВАТЕ на това от 1-во, без да отпаднете. Което не е така на следвашия етап- ако не се запишете на калсираното място на 2-ро класиране, отпадате ,освобождавате мястото, и се борите за всободните места с некласираните деца на 3-то класиране. тук рискът идва от подаването на ново заявление и нова подредба- само за свободните места.

# 597
Досега АЕ и ФЕ, учени езици и фаворити. newsm7
 Помагайте   bouquet

май ще заформим от тук стабилна групичка за 91 НЕГ Simple Smile и моят син не е учил никога, да не кажа, че може само да брои до три на немски [прословутия клип на Стоичков Laughing], но за някои деца точно това е предизвикателство; даже ми заяви, че като второ желание, въпреки че нямаме нужда от такова, щял да пише ФЕГ, заради трудността на езика и абсолютното му непознаване

сигурна съм, че е клише, но то във всяко такова се крие грубата истина, и тя е, че наистина за английския е много по-вероятно да се усъвършенства и като странична форма на обучение, тип курсове, поради достъпността му от всякакви източници и ежедневната му употреба дори по повод интернет, кореспонденция и тн, така че за нас изходната позиция е точно тази - изучаване на един труден език в средата на езикова гимназия, където няма мърдане и отказване заради причини от типа "ама сега нямам време и за тези спрежения, ще спра за година-две" (1)

решила съм и аз успоредно от септември да уча немски с Duolingo Grinning бях минала 7-8 урока за 4 дни и се очаровах от логиката на езика, но естествено.... (виж 1)  Whistling

а пък най-честно казано, си мечтая да съществуваше училище, което да съчетава Американския колеж и НЕГ - нещо като Немски колеж, от всичко което съм прочела за двете училища, ако се комбинираха положителните им [по мои разбирания] черти, щеше да бъде удар в десятката... сега, просто се чудя ако стигнем до дилемата между двете, кое ще е по-добре.

Последна редакция: вт, 10 юни 2014, 01:03 от antea

# 598

Другото - че май със сигурност Александров ще им води математиката, а за него нищо не съм чувал...  newsm78

Не зная що за човек е и как преподава в училище, но ще споделя лично впечатление от курса в 6-ти клас (бяхме при него). Много е в час с математиката, обяснява разбираемо, но... толкова. Трудно ще получиш словестна оценка за работата си от него, без значение дали е доволен или не (и това трудно се разбира, защото вербалната комуникация е сведена до минимум). Трябва да разчиташ на лична вътрешна мотивация за напредък, за да надграждаш (той няма да запали огъня на стремежа). На курса поне се водеше по средното ниво на децата. Като човек е сухар. Прекалено делово и лишено от емоции преподаване (не казвам, че трябва да се прави на шут, но малко разкършване и разчупване на комуникацията не е излишна). Говори прекалено тихо и от 3-ти чин - назад не се чува нищо. За вас не зная, но това не е нашият математик.  Peace

# 599
  • на вълнолома
И ние очаквахме почти пълен брой точки на преразказа,  оказа се,че са му взели 5 точки, в работата си е видял само 2-3 подчертани с червено неща, от рода на " отидоха НА градината ",а трябвало "в" ....а точките по кой критерий са отнети не става ясно....

За тези,които все още НЕ са наясно кога кое място могат  да пазят:

Компютърът,класирайки ви на най-горното от вашите желания, за което стига балът  ИЗТРИВА автоматично желанията, заложени на по-долни позиции. Остават само тези на по-горни. Пази се мястото само от първо класиране, докато видите как  сте класирани на второ. Ако на второ има промяна , значи сте се качили по-нагоре, значи предходното желание като класиране вече също се изтрива и можете да запишете само това,което се е появило на второ класиране. ЗАПАЗВАНЕТо за мястото от 1-во класиране означава само едно : ако не се качите нагоре на 2-ро, оСТАВАТЕ на това от 1-во, без да отпаднете. Което не е така на следвашия етап- ако не се запишете на калсираното място на 2-ро класиране, отпадате ,освобождавате мястото, и се борите за всободните места с некласираните деца на 3-то класиране. тук рискът идва от подаването на ново заявление и нова подредба- само за свободните места.

Добро утро Simple Smile! Следя ви с интерес, благодаря за споделеното  bouquet Ето нещо интересно, за което съм се заблуждавала:
написаното означава, че детето не може да избира между мястото от първо класиране ( което се пази) и  мястото от второ класиране, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт