СЕДМОКЛАСНИЦИ - борба със статистиките - седмична (06.06-12.06)

• 66 419
  • 1 038
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив
Моля ви за малко помощ Embarassed Embarassed Embarassed
Тази година помагахме на детенце в неравностойно положение. Девойката се е справила подобаващо и е с бал 33,16. Помоли да й помогнем й с класирането на училищата. Аз съм тотално извън играта, защото става въпрос за Пловдив. Може ли някой да ми съдейства при подреждането. До клокот схващам за търговската гимназия вероятно ще и стигне бала. За езиковите как стои въпроса. Тя иска немски, английски или в краен случай Френски. Кое се води Руската? Съжалявам за идиотските въпроси, но съм абсолютно неподготвена. Моля ви някой "светнат" да ми пише на лични  bouquet
Помогнахме и до тук на госпожицата, просто ще се изям от яд, ако оплескаме нещата с класирането

Колкото да дисциплината в училищата, наркотиците, алкохола и пушенето, като майка на 16 годишна тинейджърка в уж елитно училище, мога да ви кажа че положението навсякъде е трагично. Моята е в Първа английска, но се събират компании от всички училища. Не ти Немска, не ти Френска, не ти Английска, не ти Американски колеж Cry Пушенето, пиенето и джойнта след 8-ми клас е просто в план програмата Sad Всичките до един пробват, дори и най- "задръстените".

Ако се запазят нещата на ниво 2012 и 2013, то въпросното дете има реални шансове за френската с английски и френски и за бившата руска, сега ЕГ Иван Вазов с френски. Трудно ми е да преценя за ЕГ Пловдив с английски или Иван Вазов с английски. Немския го пропускам защото минималният бал не е падал под 33.4 в последните 3 години.

Това не пречи да ги пише на първо място, ако са най-желани от нея, а дали ще стигне балът или не, може само да се гадае. 33,16 не е чак толкова по-ниско от 33,4. Ако се сбъднат предвижванията за падане на бала, може пък и да има късмет детето.
Така че пишете наред, от най-желана към по-малко желана паралелка, без да гледате миналогодишни балове и впишете достатъчно на брой желания, за да не остане извън класирането.  Peace

# 706
лулу, девойката има реални шансове за ЕГ" Пловдив" с английски език и за ЕГ "Ив. Вазов"  (руската) с френски, ако пък държи на немски- ГХП. Но вие си пишете подред желанията, пък каквото стане.

# 707
  • София
 Ако погледнете статистиката за тази и миналата година, разликите са много малки. На пръв поглед се очаква да няма разлики. Но няма как да предвидим колко деца с по-висок бал от нашия ще искат да учат в избраната от нас паралелка.

Практиката показва, че родителите си купуват справочник и се водят по него: пишат училищата с по-висок бал, стига да са им удобни. Ако СМГ имаха квоти, щяхме лесно са смятаме, но за беда не е така.

За НПМГ сравнявам бала за английската(около 31) и немската паралелка(около 29). То е ясно, че се формира по друг начин.

# 708
Мисля,че тук вече темата трябва да се раздели по градове,за да можем да обсъдим училищата по райони. Варненци как подредихте желанията си  ?

Ние се водим по езиците. МГ отпада. Първа ЕГ решихме че не иска да тъпче на едно място с английски, немския още се колебае, но за там едва ли ще има бал. Френски тотален игнор.
 11.044 на матурите.
Остава спасителен пояс Испанската. Като първо желание. Надолу не сме решили.

# 709
  • Варна
Мисля,че тук вече темата трябва да се раздели по градове,за да можем да обсъдим училищата по райони. Варненци как подредихте желанията си  ?
Нашите са- на първо място МГ Информатика/АЕ, второ - МГ Математика с АЕ, трето МГ ИТ/АЕ, четвърто - Първо ЕГ английски, пето - Пета ЕГ английски. Първото желание е абсолютно твърдо, второ и трето може да реши да ги размени. Езиковите ще ги пише, колкото да не ходи само с три желания Grinning. Надявам се да влезе по първо - бала му за МГ е 35,175.

# 710
  • София

За НПМГ сравнявам бала за английската(около 31) и немската паралелка(около 29). То е ясно, че се формира по друг начин.

Попадала съм на това мнение в темата за НПМГ, можеш предполагам да й пишеш на лични.
Не си спомням Бояна или друг имаше близнаци, единия мат + англ, другия мат + немски, но
може и тотално да съм объркала училищата и потребителката  Embarassed

Относно немския - синът ми не знаеше дума на немски започна от абсолютната нула,и се справи.В класа им от 26 деца само 4 са учили немски и класа започна от азбуката.
Относно по ниския бал - за математика с немски - си го обяснявам така: По стара традиция с по - висок бал се влизало в а клас, където са били съсредоточени състезателите , те се водят по-добри математици. Но тази година има деца и от б клас - математика с немски ,които се справят на доста добро ниво и са по състезания.
Относно нивото на изучаване , според мен зависи от учителя от една страна , а от друга и то  до голяма степен от желанието на детето да учи немски

# 711
Тази година помагахме на детенце в неравностойно положение. Девойката се е справила подобаващо и е с бал 33,16. Помоли да й помогнем й с класирането на училищата. Аз съм тотално извън играта, защото става въпрос за Пловдив. Може ли някой да ми съдейства при подреждането. До клокот схващам за търговската гимназия вероятно ще и стигне бала. За езиковите как стои въпроса. Тя иска немски, английски или в краен случай Френски. Кое се води Руската? Съжалявам за идиотските въпроси, но съм абсолютно неподготвена. Моля ви някой "светнат" да ми пише на лични  bouquet
Помогнахме и до тук на госпожицата, просто ще се изям от яд, ако оплескаме нещата с класирането

Колкото да дисциплината в училищата, наркотиците, алкохола и пушенето, като майка на 16 годишна тинейджърка в уж елитно училище, мога да ви кажа че положението навсякъде е трагично. Моята е в Първа английска, но се събират компании от всички училища. Не ти Немска, не ти Френска, не ти Английска, не ти Американски колеж Cry Пушенето, пиенето и джойнта след 8-ми клас е просто в план програмата Sad Всичките до един пробват, дори и най- "задръстените".

Ако се запазят нещата на ниво 2012 и 2013, то въпросното дете има реални шансове за френската с английски и френски и за бившата руска, сега ЕГ Иван Вазов с френски. Трудно ми е да преценя за ЕГ Пловдив с английски или Иван Вазов с английски. Немския го пропускам защото минималният бал не е падал под 33.4 в последните 3 години.

Това не пречи да ги пише на първо място, ако са най-желани от нея, а дали ще стигне балът или не, може само да се гадае. 33,16 не е чак толкова по-ниско от 33,4. Ако се сбъднат предвижванията за падане на бала, може пък и да има късмет детето.
Така че пишете наред, от най-желана към по-малко желана паралелка, без да гледате миналогодишни балове и впишете достатъчно на брой желания, за да не остане извън класирането.  Peace

Разликите за немски в Пловдив между първо и второ класиране са минимални. Миналата година, беше 33.440 и почти не падна. За английската второ класиране 33.286, Иван Вазов АЕ - 33.036. На база на тези резултати и 2012, реалните шансове са 2 класиране АЕ в двете гимназии.
В класа на дъщеря ми има 6 момичета с бал по-висок от 33.4 и всички са решили да пишат първо желание немски в една от двете гимназии. Мисълта ми е, че немските паралелки в двете гимназии се попълват още на първо класиране и броят на момичета е само 72 в ЕГ Пловдив и 26 в Иван Вазов.
Понякога в живота 0.001 е огромна разлика

# 712
Това може да ви е полезно:
Класация на училищата в Пловдив след ДЗИ  Wink
http://www.plovdiv.utre.bg/2014/06/10/234499-angliyskata_v_top_5 … on_types=og.likes

Брат ми е седмокласник тази година и с удоволствие чета темата. Аз самата завърших ЕГ "Пловдив" миналата година с немски език, а сега той е на път да върви по моите стъпки. Решил си е, че иска като кака.  Grinning

Хубав ден!

# 713

1.Първа езикова гимназия,  Немски език
2.Първа езикова гимназия,  Английски език
3.МГ "Д-р Петър Берон", Математика с НЕ
4.МГ "Д-р Петър Берон", Математика с АЕ
5.МГ "Д-р Петър Берон", Информатика с АЕ
6.МГ "Д-р Петър Берон", Информационни технологии с АЕ
7.ГПЧЕ "Йоан Екзарх, Немски език
8.ГПЧЕ "Йоан Екзарх, Английски език с НЕ

Балът (35.476 за ЕГ и 35.588 за МГ) ще стигне за 1-во желания, та другите просто за цвят сме ги писали.

Все пак виси въпросът с какво МГ е по-добра от ЕГ? И дали е така или просто има висок бал?

# 714
Аз продължавам да смятам, че е важно всеки, натъкнал се на нередност да я огласява - било със сигнали към РИО и МОН, било през медии, но така ще се въртят децата ни като хамстери в колело. Всеки набор, като му мине големия зор вдига ръце и не иска да хаби повече нерви с нещо, което е зад гърба му. И идва новия набор и пада в същите капани като стария...
Наивно е да смятаме, че от МОН ще инициират промяната. Та те дори няма да посмеят да намекнат, че големите им статистики са изкривени и това с областите-първенци е пълен смях. Промяната винаги започва от засегнатата страна - децата и техните родители.

# 715
При нас. Първа с немски; пета с немски, първа английски, пета английски и до там. Ще говорим днес и за следващи желания, но той не иска и да чуе за друго освен немски, а балът му е на границата за първа ЕГ- 33,638.

И ние само първа и това е все още не може да реши немски или английски но младежа има бал 34,876 и въобще не му пука вече

# 716
  • София
Натъквам се на нередност : невъзможно високите резултати на матурите в Кърджали. Към кого да се обърна?

Миналата година като имаше цял сгрешен въпрос по БЕЛ, какво се промени?

# 717
.

И ние само първа и това е все още не може да реши немски или английски но младежа има бал 34,876 и въобще не му пука вече

# 718

Проверихте ли, дали детето няма ппредимство при класиране? Мисля, че за деца в неравностойно положение и деца със здравословни проблеми има надпланов прием.

# 719
В служебната бележка освен НВО, трябва да се впишат оценките от НПМГ, нали?

Общи условия

Активация на акаунт