Русия 1

• 1 113 179
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 1 080
ooooh! В Киев.
Ти, като украинка къде видя мирно разрешение?
Мирното разрешение е един здравословен глад за рашистите.
Да видим как ще се отрази на егото.
 Между другото Китай само това и чака да лапне Сибир.  А без Сибир рашките ще бъдат негрите на Европа.   Laughing
Те и със Сибир пак са си негрите на Европа. Не им ли дадат немците помпи да вадят газта загубени са милите. Те и ведро не могат да произведат.
Не трябваше да ядосват белия човек-че той като бие най-боли...

# 1 081
Боли, боли, и Наполеон го е заболяло, и Хитлер, все са тръгнали с голямата кошница към тия изостанали руснаци.

Пламене, китайците досега само веднъж са се пробвали с Русия и втори път няма да смеят, виж с американците е била друга работата.

# 1 082
  • На земята, която е всъщност звезда.
.. България, Естония, Финландия, Словакия, Латвия и Литва са държавите, които Европейската комисия смята за 100 процента зависими от Русия за снабдяването си с газ.
От тук на сетне се сещай, колко могат тези държави да издържат и как ЕС ще ги компенсира.
Затова ти повтарям, Русия няма проблем, като не искат нейния петрол/газ, тя ще си бере гайлето, ние ще затънем съвсем, а по един или друг начин сме част от ЕС.

...

Тази информация не е актуална за балтийските републики:

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/27/2407642_litva_se_sdobi_s_ … t_ot_ruskiia_gaz/
http://www.focus-news.net/news/2014/10/19/1979148/afp-parviyat-t … skite-strani.html

# 1 083
А цена? А екология?

# 1 084
  • На земята, която е всъщност звезда.
Хубаво, че питаш за цената:

За балтийските държави като цяло и за Литва в частност "Газпром" като монополист е установил една от най-високите цени сред европейските си клиенти. По данни на отчета на компанията през второто тримесечие цената за трите балтийски републики е била $430.7 за 1000 куб. м.
В новия договор на Литва цената е обвързана с газовия индекс на Великобритания (NBP Index). Показателят му от последните четири месеца показва, че литовците би трябвало да плащат на "Статойл" в рамките на $346–384 за 1000 куб. м, обясняват от "Литгаз".

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2014/08/24/2367 … visimostta_si_ot/

# 1 085
А ако изведнъж Русия реши да снижи цената на природния газ. Все пак, не е като шиста, да произвеждаш енергия използвайки енергия. Какво става?

# 1 086
Не трябваше да ядосват белия човек-че той като бие най-боли...

Трябва да му се кланяме, че ако минем в режим на тока, в тъмното трудно ще видим черния му задник, който трябва да целуваме. Grinning

Това ще го плащат внуците ни. След нас и потоп.  Naughty

# 1 087
Ох този сценарий за 'кранчето' ми е от любимите Laughing
България няма проблем и не е сто процента зависима от руския газ.
Гърция е съвсем наблизо и съвсем бързо може да се направи връзка. Нещо, което трябваше да се случи още при миналата криза, но поради руско лобиране и местна корупция не се случи.
Цената на газта ще е по-висока (безспорен факт), но не ужасно много  по-висока ( м/у 10 и 30 процента), а в момента позициите ни в  ЕС не са никак лоши.
Създаването на паника по този ?с е абсолютно излишна и е резултат единствено от проруска пропаганда.
Изобщо не сме в патова позиция по отношение на спирането на газовите доставки от Русия, аз лично дори предпочитам да видя Русия как хвърля тази карта, за да се застави българското правителство най-после да вземе мерки и да създаде алтернатива.
Но такова спиране е изкл. малко вероятно, дори фантастично невероятно ( особено при това как са ги заклещили сега саудитите с цената на петрола ще е самоубийствено да спрат газта на когото и да било)  +  за всяка една от '100% зависимите" държави не важат едни и същи обстоятелства, не може да се разглеждат, като група която видите ли ще потъне в мрак и студ, ако Путин реши ей така да отиде и да 'врътне кранчето'. Нашите преспективи специално не са чак толкова сиви. Излишно се създава страх, не че не ми е ясно защо.

Последна редакция: вт, 16 дек 2014, 07:59 от 10 c`s

# 1 088
Изобщо не сме в патова позиция по отношение на спирането на газовите доставки от Русия, аз лично дори предпочитам да видя Русия как хвърля тази карта, за да се застави българското правителство най-после да вземе мерки и да създаде алтернатива.

Ако българското правителство можеше да създаде алтернатива за каквото и да било да беше направено. Ние сме зависими от всички, затъваме в дългове без яснота как ще изплуваме. И точно защото сме по зле и от руснаците не разбирам защо е тази антируска нагласа?! Може би искаме и други да са като нас, солидарност .....

# 1 089
Честно казано не знам какво да очакваш сега да кажа  Simple Smile В икономиката нещата не опират до 'врътване', а до много по-сложни процеси и взаимодействия, не само икономически, а и геополитически и съвсем не само двустранни.

Но аз очаквам България да покаже характер и да направи това, което е нужно, за да се отдалечи от зависимостта си от Русия на първо място разбивайки страха и пропагандата. Аз лично на Русия не й искам нито меда, нито жилото, икономически както казах по-назад са типична бананова република, страхувам се от начина, по който се управлява тази държава, нейната политика и смятам че е в интерес на България да се отдалечи завинаги от нейната орбита на влияние.
Някой може да кара и само на поезията на Маяковски в отношенето си към Русия ( и в това няма нищо лошо), но просто на мен  в 21ви век това не ми достатъчно.

А това дали са 'добре' или зле изобщо не касае България. Онзи ден четох че миним. пенсия в Русия е 68 долара, не знам дали е вярно и не ме интересува. Тази държава която е най-голямата на планетата и в нея живеят 300 милиона има икономика с размерите на една Испания.
Хубаво е, като се правят някакви сравнения те да имат и някакъв смисъл и логика. Например меренето с други страни от европейския съюз, например Румъния, която по всичко личи, че докато БСП си разиграва коня са направили доста реформи е много по-смислена за дискусия, от Русия - една азиатска държава, която няма нищо общо с демокрацията, нито с капитализма, към който Бг се стреми.

Последна редакция: вт, 16 дек 2014, 09:02 от 10 c`s

# 1 090
Честно казано не знам какво да очакваш сега да кажа  Simple Smile

Hug

Каквото и да кажеш /да говорим/ е желания и предположения. През целия ми смислен живот /а той е доста дълъг/ ние винаги сме били близогъзци /съжалявам за думата/. Аз не искам  да сме зависими, а да сме партньори. Изобщо не ме интересува каква политика има една или друга държава, интересува ме може ли да ми бъде партньор без да я ощетявам или тя мен. Все пак, по добре е  държавите да са стабилни, да са добре, отколкото да са затънали в мизерия и дългове.
Ние влязохме в ЕС при условия, които бяха неясни. Направихме "реформи", които не ни доведоха до никъде. Както и да го гледам сме зависими от всички и от всичко, а най лошото, че няма алтернатива, която да ни изкара от това, макар и бавно. Това не е нито страх, нито черногледство, просто реалност.

ПП Очаква се мин. пенсия в БГ да стане 97 долара, това дали е ръст, крачка напред, излизане от кризата или .....

# 1 091
и Наполеон го е заболяло, и Хитлер, все са тръгнали с голямата кошница към тия изостанали руснаци.
Хитлер е "тръгнал" по принуда, въпреки че немската армия е била абсолютно неподготвена за такава война.  Ако той не е тръгнал след около седмица руснаците са щели да "тръгнат". 

Пламене, китайците досега само веднъж са се пробвали с Русия и втори път няма да смеят
Китай вече не е това което беше а освен това с всяка измината година става  все по силен.

Россия и китайская угроза
http://uainfo.org/blognews/438873-rossiya-i-kitayskaya-ugroza.html

А ако изведнъж Русия реши да снижи цената на природния газ.. Какво става?
Става точно това което става в цивилизованият свят - търговия с ясни общоприети правила и с ясни механизми за формиране на цената..  Виж каква е разликата в условията на договорите които предлага Русия и договорите в останалият свят и по специално дългосрочността на договорите за доставка от трети страни, на клаузата "вземай или плащай", на възможност за реекспорт на газ, на ценообразуването, обвързано с петролните цени и пр. ЕС иска обща енергийна политика за да няма извиване на ръце на малките държави.  Газопроводите,трябва да  обслужват на първо място интересите на енергийния пазар и потребителите на газ в ЕС, а не да се превърне в още един мощен лост за прокарване на интересите на доставчика.
Например сега страните от Централна и Източна Европа плащат за 1000 куб. метра газ с близо 100 долара повече от средната цена на природния газ в Западна Европа, като България плаща най-скъпо. Българинът несправедливо е ограбван, а "петата руска колона" все повече се стреми да ни обвърже с "Газпром" и "Путинова Русия".

Тък като въпросът ти съдържа "руски" подтекст ще ти отговоря адекватно - а ако ЕС реши да не купува повече руски газ ?  Какво става ?

В моментът газ терминалите в Европа са натоварени само на 20% а се строят и ще се строят други допълнително.

Последна редакция: вт, 16 дек 2014, 10:48 от plamenhk

# 1 092
накрая си признаха открито защо нахлуха в Украйна :

Войната можеше да бъде избегната, ако Украйна бе обсъдила с Русия споразумението за асоциирането си с Европейския съюз, пише руският премиер Дмитрий Медведев в статия, публикувана днес във вестник "Независимая газета".

# 1 093
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Скоро не бях надничала тук и от вчера не мога да спра да се чудя и мая. За двама-трима тук вече просто не мога да повярвам, че са пълнолетни хора с поне основно образование.
Това с ценностите и културата настрана, ама да размяташ триумфалните емотикони и да се попикаваш от кеф при мисълта за "здравословен глад"!? Вие нормални ли сте???? Идея имате ли, че и онези "изостаналите" са хора? Че на вас лично нищо не са ви направили? Че това колко не ви кефят надали е основание да мечтаете за геноцид? Че с приказките си в тази тема доказвате себе си като човешки отпадък, не примитивите от Подмосковието?
Въобще няма да започвам с чистата логика на абсурда- понеже ако сценариите, за които мечтаете, се осъществят, първо здравословно ще погладуваме ние и надали ще доживеем да се кефим на техния глад.

# 1 094
Но аз очаквам България да покаже характер и да направи това, което е нужно, за да се отдалечи от зависимостта си от Русия на първо място разбивайки страха и пропагандата.

А, те новите ни приятели само доброто ни мислят, друго си е да зависим от тях.

Много удобно забравяте, че Русия никога не е врътвала кранче ей-така, а проблемите през 2009 година бяха само заради Украйна. С Южен поток щяхме да имаме огромното предимство да не зависим от посредници, но сега вече те ще са и повече, и повече ще плащаме. Как пък за всички страни е изгодно и печелившо да имат газопроводи и АЕЦ, само за нас е набутване.

Това, че Западна Европа си диверсифицира доставките, не значи, че ще спре да внася от Русия газ.

Общи условия

Активация на акаунт