Русия 1

• 1 132 893
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 21 375
Може да е заявил и това, но Си Дзинпин съвсем наскоро отказа поканата на Путин да посети Москва. По делата ще ги познаете.

# 21 376
Айде вече да спрете с тая "руска пропаганда", че много пресолихте манджата, честно. Имам глава на раменете си и не е нужно някой да ми казва какво да виждам и да мисля. Така че, много моля, ако обичате, това с пропагандата не на мене. Да, ходила съм, милитана, виждала съм и виждам "евролибералните" ценности в действие. Включително и в БГ. Виждам как деца на 13-14 години се самооопределят като небинари, бинари, куиър и прочие глупости, които по-добре да не бях чувала. Не е нужно да разказвам кои, как, защо и къде, но съвсем искрено трябва да се радвате, ако не сте се сблъсквали с това.
Айде да не ми казваш какво да спра или не. Пълнолетна съм и не съм ти подчинена. Ние да спрем, ти да намилаш непрекъснато. Как не!
П.П. Била съм и в Москва, там видях на входа на метрото наркомани да просят пари. И? Много западнала тая Русия значи!!!

# 21 377
Буквално в понеделник общувах с приятелката, която работи в детската градина от 10 години. Малкото й дете посещава същата градина. Говорихме си и за войната, и за работата, не спомена да има такова нещо за лепенки и тям подобни.
Знам, че някои родители обличат децата си в подобие на военна форма на 9 май. И възрастни така докарани съм виждала по време на праздника. Но чак пък в детската градина - не.
Покрай 9 май наистина си има конкурси и т.н. навсякъде, и по училищата, и в градините също. Извън праздника не съм срещала такива неща.
По принцип какво му е толкова лошото във военно-патриотичното възпитание? Всяка държава си има вътрешна идеология, Русия също.
...

М-да...! Праздника. Каква е руската вътрешна идеология, че ми стана интересно? Това, че на тема ВСВ в Русия се лъже много не е някаква тайна. Освен може би за повечето руснаци.
Голям смях, нали? Като за човек, подозрително често посещавал Русия, не знам на какво отгоре се подиграваш.

# 21 378
Може да е заявил и това, но Си Дзинпин съвсем наскоро отказа поканата на Путин да посети Москва. По делата ще ги познаете.

Си Дзинпин не мърда никъде извън Китай заради ковид. Казал е, че ще посети Русия по-късно.

Пак търсиш под вола теле!

Китай и Русия никога не са имали по-силни връзки, отколкото в момента!

# 21 379
Страхотно силни връзки - Китай спря вноса на високотехнологични продукти в Русия, прекрати си енергийните проекти и строи железница, която заобикаля Русия. Както казах - по делата ще ги познаете.

А Путин сигурно е бил по-осведомен от теб къде ходи Си и къде - не. Явно е имал причина да смята, че Си ще си наруши привичките "от приятелски чувства", за да го покани. Но се получи някак неловко.

ПразДник не може да бъде написано от човек без руски като майчин език, ако ще да е учил допълнително руски 20 години.

Скрит текст:
П. С. От задействането на процедурата за натовско членство на Швеция насам си особено нервна.

# 21 380

Си Дзинпин не мърда никъде извън Китай заради ковид. Казал е, че ще посети Русия по-късно.

Пак търсиш под вола теле!

Китай и Русия никога не са имали по-силни връзки, отколкото в момента!
Казахстан хареса това.
Мда, като лешояд и плячката му Grinning.

# 21 381
Иран, Русия и Китай ще проведат военни учения в Латинска Америка

Иран, Русия и Китай се подготвят да проведат поредица от големи военни учения в Латинска Америка „в демонстрация на сила, предназначена да сигнализира как тези военни могат да достигнат до Съединените щати“.

Венецуела, под ръководството на президента Николас Мадуро, е планирана да бъде домакин на военните учения в средата на август.

Заедно с 10 други нации, Русия, Китай и Иран ще преместят своите военни в Западното полукълбо за военни учения, които ще „предполагат военни средства, разположени в Латинска Америка и Карибите“.

Военните учения, известни като Sniper Frontier, показват, че тези страни от целия свят се обединяват  и „се готвят да направят гръмко изявление, че регионът на Латинска Америка е готов да прегърне многополюсната сила на Китай и Русия“.

Военните учения са един от най-явните признаци досега, че коалицията от антиамерикански правителства в Латинска Америка работи за засилване на отношенията с Русия, Китай и Иран.

Страните от Латинска Америка също сключват военни договори с Русия.

Докато Иран и Венецуела засилват своите военни и икономически връзки, президентът на Никарагуа Даниел Ортега – съюзник на венецуелския Мадуро – поднови военен пакт с Русия, „разрешаващ на руски войски, самолети и кораби да патрулират границите на централноамериканската страна и да провеждат съвместни военни учения ”.

Военното споразумение беше подписано на фона на войната на Русия с Украйна, което показва, че присъствието в Латинска Америка остава приоритет за Москва, въпреки че е изправена пред натиск по собствените си граници.

Китай също беше активен в региона, въпреки че тези усилия получиха малко медийно внимание.

https://ifpnews.com/iran-russia-china-war-drills-latin-america/

# 21 382
Оrасlе oфициaлнo cъoбщи нa вcичĸитe cи cлyжитeли oт вcичĸи ĸлoнoвe и пoдeлeния нa Pycия, чe ca yвoлнeни и щe пoлyчaвaт тpyдoви възнaгpaждeния дo 31-ви aвгycт тaзи гoдинa. Дoтoгaвa тpябвa дa бъдaт ocвoбoдeни вcичĸи oфиcи и cлyжeбнaтa тexниĸa дa бъдe въpнaтa.

Сигурно ще разработват стартъпи...или ще намерят начин да се ометат служителите....
https://www.kaldata.com/it-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8/ … FoDjwjTrf1FcBUsQU

# 21 383

Военното споразумение беше подписано на фона на войната на Русия с Украйна, което показва, че присъствието в Латинска Америка остава приоритет за Москва, въпреки че е изправена пред натиск по собствените си граници.

Хаха, Русия ли е изправена пред натиск или Русия оказва натиск? Да не кажем чисто варварско нападение?
Иначе няма нищо учудващо, че се оформят 2 блока, както през Студената война. Слава Богу, ние този път сме на печелившата страна.
Студената война се оказа много полезна за развитието на икономиките на Западния блок.

# 21 384
@Humanbeing, дойде моментът САЩ да опитат от собственото си лекарство.

Каквото повикало - такова се обадило!

Това е началото на края на еднополюсния модел на хегемона САЩ. Този модел вече не може да остане в този си вид с категоричната доминация на САЩ. Световният ред с един геополитически полюс е на път да се преобразува много сериозно към многополюсен, за какъвто се застъпват Китай и Русия. И това не означава, че САЩ ще престанат да бъдат фактор в геополитиката, но вече няма да са единственият хегемон в света.

# 21 385
Някъде мярнах, че газът у нас ще поскъпвал с 32%, ама не четох подробности. Това ли са великите успехи на независимост и диверсификация? В другите страни така ли поскъпва всичко?
Топло,топло и много “обнадеждаващо”
https://tribune.bg/bg/parite/biznesat-gaz-nyama-tsenite-sa-neyas … amp;fs=e&s=cl

# 21 386
  • СИ
Голям смях, нали? Като за човек, подозрително често посещавал Русия, не знам на какво отгоре се подиграваш.

Ау-у-у...! Подозрително често? В Русия? Брех...! Чак често не съм. Но достатъчно. М-да... Понеже не съм русофил съм ходил и в Русия. За разлика от русофилите. Не е ли странно?          Smile

# 21 387
  • In the land of Never Never
Няма проблем за момента, алъш-веришът на Китай и Русия върви с пълна пара. Вносът на Китай е нараснал с 40 процента, на износът има спад, но като цяло нивото на търговски отношения е по високо.
Какви ги свършихме отново, освен че загубихме доставките на евтина енергия? Загубихме руския пазар. Китайската икономика в момента няма спад, защо ли? Европа е на път да изживее най-голямата си криза от голямата депресия преди около 100 години.
Мисля, че скоро може да възникне въпросът за отговорността на тези, които вкараха Европа в тази пропаст.
Между другото, Бобито Джонсън, след като повечето министри си подадоха оставка, май накрая е решил да си ходи и той. По-голям циркаджия от него нямаше в Европа, не че другите не са клоуни от класа.
Цитат на: Humanbeing link=topic=785342.msg4501
2686#msg45012686 date=1657190640
Страхотно силни връзки - Китай спря вноса на високотехнологични продукти в Русия, прекрати си енергийните проекти и строи железница, която заобикаля Русия. Както казах - по делата ще ги познаете.

А Путин сигурно е бил по-осведомен от теб къде ходи Си и къде - не. Явно е имал причина да смята, че Си ще си наруши привичките "от приятелски чувства", за да го покани. Но се получи някак неловко.
Някои компании в Китай, които са зависими от САЩ може да решат да слушкат, защото явно има икономически средства да бъдат накарани. Та това са санкциите - ако не слушаш, ще ти се случи случка, някои явно са зависими. Тактиката на извиване на ръцете печели. Далече не всички обаче, има такива които си изнасят и не им дреме. Китай нарече санкициите неморални и незаконни. Дали Китай ще се откаже от един удобен и голям пазар? Едва ли. Индия също.
Имам близка в Испания, работи във фирма, отговаряше за износа за Русия, Украйна, Централна Азия. Ами може и да няма работа скоро, този сектор на износа им очевидно няма да може да работи. Русия ще устрои тези, които са останали без работа, защото фирми от Азия само това чакат, за да дойдат да продават на един платежоспособен пазар. А тези хора в Европа ще бъдат изхвърлени трайно от работните си места, Европа е в рецесия.
Иначе също, Русия и БРИКС имат нарастване с 40% на стокооброта. Има мераклии за руския пазар, ние не знам тук как ще се оправяме.

# 21 388

Ау-у-у...! Подозрително често? В Русия? Брех...! Чак често не съм. Но достатъчно. М-да... Понеже не съм русофил съм ходил и в Русия. За разлика от русофилите. Не е ли странно?          Smile
Ами странно е, да. Всички върли русофоби все или са родени в Русия/СССР, щото родителите им нали случайно били партийна номенклатура, или насила са ги пратили после там да учат, или насила са ги пратили да работят, някои и посланици са били даже, или чат-пат ходят насила на екскурзии и командировки, други насила са се оженили за някоя от така омразните рускини...

# 21 389
Може русофобията им да е породена от добро познаване на обекта, то е лесно да любиш матушка отдалече заради Достоевски, когото не си чел и доста по трудно, когато си живял в Русия на Жванецкий (вярвам, че русофилите знаят кой е), чийто, между другото са следните думи:

Защо никой не иска да изведе Русия от мрака и ужаса на концлагера? Защото народът ще го обеси на портите и ще се върне обратно на наровете.
М.М. Жванецки**

Общи условия

Активация на акаунт