Моля, помогнете в подредбата ! 32, 22, 127 и 7 езикови гимназии

• 10 885
  • 55
  •   1
Отговори
# 15
  • София
AnnGeo, дъщеря ми беше 3-ти и 4-ти клас в 21-во. Бяхме много доволни, но това се дължи най-вече на прекрасната класна която имаше. Чувала съм лоши (както и хубави) неща за там, но аз съм с добри спомени. Виждала съм невъзпитани тинейджъри с цигари пред училището, но къде ли го няма

# 16
Дъщеря ми е 9 клас в 22-ро, паралелка с испански език. Обучението на езика е на ниво. В девети клас биологията и психологията също изучават на испански. Случиха на добри учители- по  математика, БЕЛ, испански. Учителят по психология е испанец, за когото мнението ми е отлично.
Като цяло и аз и тя сме доволни от обучението и специално на испанския. За втори език-английски не мога да кажа много, защото тя ходи на школа и е напред с това,което се преподава в училище.

# 17
Здравейте,
Все по-често се ровя из темите, а тази за езиковите гимназии и на мен ми е болка в момента. И двете ми деца учат в 22-ро.  Като цяло съм доволна. Синът ми сега завърши 7-ми клас, на матурите се представи добре. Неговото желание е АЕГ, но все още се чудим 1-ва или 2-ра ... Ако обаче не му стигне бала за АЕГ съм решила да поставя на следваща позиция 133-то (имат паралелки с английски език) , 32-ро,  7-мо.
Не бих избрала 22-ро за интензивно изучаване на английски. Госпожата, която преподаваше на моя син работеше само с няколко деца, а за останалите привикваше родителите...просто ги беше изпуснала.  От мои близки разбрах, че испанският език е на доста високо ниво и си заслужавало да се учи там. Що се отнася до дисциплината, май навсякъде е едно и също - пушат пред и около училищният двор, правят отсъствия и т.н.

# 18
  • София
Ще следя темата. Изброените от авторката училища влизат в нашия списък.

Чул ли е още някой, че тази година се очаква балът да е по-нисък навсякъде? Дали заради сложност на заданията, или заради по-слаба обща подготовка на децата - няма значение, но се очаквал по-нисък бал от миналогодишния. Това го казали учители в училище, както и в образователния център "Регалия", където ходи детето на уроци.

# 19
  • София - Рим и обратно
На мен от Регалия са ми изпратили мейл, в който пише, че балът тази година се очаквало да бъде по-висок от миналогодишния. Кое е вярното сега Crazy.

".....Тази година се очаква оценките от изпитите да бъдат по-високи, затова са важни балообразуващите оценки от дипломата (български език и литература и математика), които е желателно да бъдат възможно най-високи....."

Това са ми писали (бяхме там на школа и получаваме информационните им е-мейли).

# 20
  • София
Обадих се на мъжа ми, да не би да съм се объркала, той потвърди: учителката по български от "Регалия", учителки в училище, че и хората от училищата, където вчера бяха с детето да си провери работите - всички едно и също твърдят - по-нисък бал тази година.
Което би било добре за нас, защото сме с 30,9 бал...

Странно е, че има разминаване в устните и писмените твърдения на "Регалия".

# 21
  • София - Рим и обратно

Странно е, че има разминаване в устните и писмените твърдения на "Регалия".
Да, заслужава си да им се зададе въпрос за това разминаване.

# 22
  • София
Кафе с мед, ще ги питаме.

Може би въпросът ми изглежда извън темата, но мисля, че е важен по отношение определянето кои училища изобщо да бъдат включени в списъка с желания.
Ако приемем, че наистина ще е по-нисък балът тази година, и заложим на не повече от половин единица надолу, веднага можем да включим няколко училища Simple Smile

До залагания стигнахме в образованието...  ooooh!

# 23
  • София
Най-вероятно балът ще е почти същия или малко по-висок за момичетата. На база на статистиките за тази и миналата година (имаше ги в темата на седмокласниците) тази година с бал по-висок и като на от дъщеря ми са 26 момичета т.е. разликата е малка. При момчетата обаче доколкото си спомням беше обратното Simple Smile А ти най-добре включи повече училища.

# 24
  • София
Ще включим много училища, разбира се Simple Smile
Само че и аз като авторката, не мога още да се ориентирам в подредбата и то не толкова кое училище е по-близо или далеч или по-хубаво или лошо. Ще включим само добри училища с малки разлики в отзивите за тях. Проблемът е, че за едно място с един и същи бал предимство има този, който го е сложил по-напред в списъка Wink Та, така...

# 25
Ще включим много училища, разбира се Simple Smile
Само че и аз като авторката, не мога още да се ориентирам в подредбата и то не толкова кое училище е по-близо или далеч или по-хубаво или лошо. Ще включим само добри училища с малки разлики в отзивите за тях. Проблемът е, че за едно място с един и същи бал предимство има този, който го е сложил по-напред в списъка Wink Та, така...
Това не е така. Дете с по - нисък бал не може да измести дете с по - висок,  без значение как са подредени желанията. Например дете с бал 34, писало 1 АЕГ на 4 място не може да бъде изместено от дете с бал 32, което го е писало на 1 - во.

# 26
  • София
peve, ако прочетете по-внимателно, ще видите, че става въпрос за равен бал Wink
Така е. При равен бал, мястото е за този, който е посочил училището на по-предно място.
Затова са нужни "тънки сметки", ако искаш да не изгориш по нелеп начин.  Sad

# 27
peve, ако прочетете по-внимателно, ще видите, че става въпрос за равен бал Wink
Така е. При равен бал, мястото е за този, който е посочил училището на по-предно място.
Затова са нужни "тънки сметки", ако искаш да не изгориш по нелеп начин.  Sad
Очевидно не само децата, но и аз имам навика да не чета внимателно условието на задачата.  Съжалявам за глупавия коментар.Embarassed

# 28
При равен бал доколкото разбирам се взимат оценките от дипломата по всички предмети, а не поредността на желанията. Не съм на 100% убедена.
Нашата подредба засега 7,127,134,12,138- при бал 27,6 първите май са недостижими, но ще ги напише за всеки случай.

# 29
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Самоцитирам се от темата за деветокласниците, ако питащите там не са погледнали отговора ми ...
Кафе, имам приятелка с дъщеря в 133, френски с руски, доволна е от нивото на преподаване и атмосферата в класа, може би си струва да се погледне като вариант за френски.  Peace
+ 1 за 133-то Simple Smile Даже чувам, че е по-добре от ФЕГ Simple Smile

Моля за мнение за 22-ро и 31-во училище в София - както за нивото на испанския, така и за останалите учители    bouquet
Или предложете добри паралелки в София с испански

За 31-во т.нар. "Бастилия" съм чувала добри отзиви ... За 22-ро напоследък все лоши неща чувам ...
... учителите по испански в 30-то са много добър екип, а и по другите предмети са много добри преподаватели ... Давам пример с химията и моята щерка в 7-ми клас - при един срок един час, а през втория 2 часа химия, без да знае какво изобщо се включва в изпита по химия ... изкара 5,25 на приемния по химия в НПМГ ... И по другите предмети има страхотни учители - по БЕЛ й преподаваше една от дамите, които са много търсени преподаватели от школите и е автор на учебниците на Просвета - Весела Михайлова ... Та, помислете и за това училище ... В момента голямата учи в Класическата гимназия, та това ми е мнението за 1-7 клас, но като цяло колектива не се е променил и като, че ли набира популярност и това училище ... Е, не е в топ-а на 5-те най-добри, но е много добър вариант ... според мен ...

Аз бих подредила училищата така: 133;31;32;7;35;30;12;127;134 ...

Общи условия

Активация на акаунт