Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 54 115
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Според мен такова ограничение - (две години назад) няма как да се приложи. Има случаи, в които наистина се налага промяна на адресната регистрация.
Сестра ми например, си купиха жилище миналия месец - за първо и второ класиране се редиха в една община. Сега ще се редят в друга.
Редно е най-много точки да се дават за най-близката градина. А районирането на градините да не е по общини, а по пресечки в радиус, да речем. Защото в радиус от един километър край нас има 4-5 градини (половината в Слатина, другата половина в Изгрев), а дъщеря ми я приеха в ОДЗ, което е на 5 км от нас. Не че няма да я нося и не, че не съм безкрайно щастлива, но...Няма логика просто Tired

# 91
Според мен такова ограничение - (две години назад) няма как да се приложи. Има случаи, в които наистина се налага промяна на адресната регистрация.
Сестра ми например, си купиха жилище миналия месец - за първо и второ класиране се редиха в една община. Сега ще се редят в друга.
Редно е най-много точки да се дават за най-близката градина. А районирането на градините да не е по общини, а по пресечки в радиус, да речем. Защото в радиус от един километър край нас има 4-5 градини (половината в Слатина, другата половина в Изгрев), а дъщеря ми я приеха в ОДЗ, което е на 5 км от нас. Не че няма да я нося и не, че не съм безкрайно щастлива, но...Няма логика просто Tired

За адреса и аз мисля, че няма как да има давност.
За районирането и даването на най-много точки за най-близката градина - ние живеем точно до най-желаната градина в нашия район (нищо, че всички се оплакват от нея, едно добро мнение не съм чула, от независими източници). Голямото дете не стигна и жребий там, ако евентуално другата година ни възстановят точки за първо желание, може да стигне малкото дете жребий. Но има и друго, например обявят нулева година в най-близката градина, и какво ще стане - в другите ДЗ в района ще сме аут, защото живеещите в близост ще са с по-голямо предимство от нас. По-добре по-далече от никъде. Ама това е много хипотетично. Ако някой даде по-смислено обяснение защо няма по-прецизно райониране, ще съм благодарна. По този въпрос се броя малко пристрастна. Все пак водим голямата на ДЗ с кола, няма удобен транспорт за сутрин, а малката наесен ще я водим още по-далеч, в комбинация с голямата. Simple Smile

# 92
Съгласна съм с предложението на Viola2003 да има повече точки за уседналост. Също така относно районирането би било редно да се направи като при училищата, а именно с огромно предимство да бъдат кандидатите, които са в микрорайона на детското заведение.

# 93
  • София

Точно така е, съгласна съм с petjta Peace Според мен няма как да е както в училищата, там не се обявява нулева година за 1-ви клас.  Simple Smile Може да има допълнителна паралелка, но не и да няма никаква.
При нас така се получи - в Младост 1А има само една градина, набор 2012 - нулева година. В следващата най-близка по стечение имаше кандидати повече по соц. критерий + 13 деца с по-големи брат/сестра, т.е изобщо нямаше смисъл. И така отидохме чак към Окръжна б-ца. То не че ни приеха де.

# 94
Аз по-скоро визирам ситуацията в СДЯ. Там доколкото знам няма начин да има нулев прием, нали така?

# 95
Аз също не знаех, че ЦДГ може да обяви нулев прием. Хайде, за ОДЗ е ясно.

# 96
Ако някой даде по-смислено обяснение защо няма по-прецизно райониране, ще съм благодарна.......
Защото някой е допуснал да се построят цели огромни квартали ново строителство, без да бъдат обезпечени с нужната образователна инфраструктура... #2gunfire  сиреч няма ни едно детско заведение в тях.   И за да не ги отрежат съвсем, им дават предимство, еднакво с това на съседните квартали. Това обаче не решава проблема, а само го размива в рамките на района.

# 97
  • София
Ако някой даде по-смислено обяснение защо няма по-прецизно райониране, ще съм благодарна.......
Защото някой е допуснал да се построят цели огромни квартали ново строителство, без да бъдат обезпечени с нужната образователна инфраструктура... #2gunfire  сиреч няма ни едно детско заведение в тях.   И за да не ги отрежат съвсем, им дават предимство, еднакво с това на съседните квартали. Това обаче не решава проблема, а само го размива в рамките на района.
Точно така, а от новите околни квартали всички се изсипват в и без това претъпканите Младост-и, където пък при общо 23 ДЗ няма нито една СДЯ  Twisted Evil Най-близката е в Бистрица...

# 98
  • София
Също така относно районирането би било редно да се направи като при училищата, а именно с огромно предимство да бъдат кандидатите, които са в микрорайона на детското заведение.
Ако се вярва на майката на миналогодишните и тазгодишните първолаци (щото с тях повече си 'чатя' по градинките), нашата част на Слатина не е зачислена към нито едно училище  Whistling В старичък блок сме си де, не в някой нов комплекс.
И преди някой да каже нещо за училище и гласуване - ние и близките 2-3 блока гласуваме в читалище Simple Smile

Та и това - районите на градините да съвпадат с районите на училищата май не е много ок щото разпределението не е равномерно.

Аз по-скоро визирам ситуацията в СДЯ. Там доколкото знам няма начин да има нулев прием, нали така?
Що да не може? 66 СДЯ за 1-во класиране бяха пуснали 5-6 места, което направо си е нулев прием на фона на приетите по 2.2.4.

# 99
  • СОФИЯ
РГ 10.06.14 г.
До 12 ч. обсъждахме само предложенията на СНБМ. Някои термини се прецизираха, в т.1 санкцията се смекчи. Като цяло предложенията ни се възприеха като доста строги. След 12 ч. вече всички зациклихме  Crazy Последните приети формулировки ще ни изпратят по мейл, за да дадем окончателно становище.
От следващото класиране, малко след 17 ч., текущо незаписаните ще се нулират и реалните бройки ще са видими в свободни. Не чух смислени обяснения за изчезващите места, коментира се приемът на близнаци, но пък те тр да са над определената бройка, а явно не е така.
ДК 2 и ДК 3 - не се прие общо да са 0.1 т.
Няма обяснение защо ИСОДЗ не е свързана с другите с-ми. Ще консултират въпросите за СОЛ с НАП и юристите на СО. Също за трудовите и служебни книжки.
Детето В. от 178 ОДЗ, 2011 г., очаквано се оказа прието по т.2.2.4. и д-ката "забравила" да отрази. Не е сериозен резултатът от "аз знам, че ти знаеш, че аз знам", че детето реално не е с ХЗ, но има все пак някакъв ограничителен ефект.
Ще променят в Правилата "майчинство", съгласно формулировките в КТ и КСО.
Очаква се д-ката на 66 СДЯ, със 79те хронично болни набор 2011 г., да бъде наказана, което май ще е вторият случай от създаването на ИСОДЗ.
Отчитат обстоятелството, че кандидатстването на януарчетата с предишния набор е неработещо. Ще помоля за следващата РГ да напомните пак да поставим въпроса, в т.ч. и за декемврийчетата със следващия набор.
Говорихме и за предложението за транспорт до отдалечените ДЗ в периферията на града. Учудиха се, че родителите са склонни на такъв вариант и май не са против идеята. И на среща при Савина също било станало дума за това. И това да не забравим да поставим пак на следващата РГ.
Ще има привилегия, прием на място, за децата на педагогически и непедагогически персонал, завръщаш се след отпуск по майчинство. Само за конкретното ДЗ и с изискване за 6 м. стаж в ДЗ.
Може и да пропускам нещо, но в общи линии това е по същество. Следващото заседание на РГ ще е през есента, но останах с впечатление, че предложенията за изм. и доп. на Правилата ще бъдат изпратени на СОС преди това, след като родителските организации дадем окончателното си мнение.
Дирекция "Здравеопазване" ще направи нарочна РГ за изготвяне на списък за ХЗ, но също не стана ясно кога. Те са с нова д-ка и май нещо организационно се наместват. С две думи малък, но все пак някакъв напредък.

# 100
  • София
Предложенията са си повече от добри.
Ех, че не може някой от тях да се реди 2 години по опашки, ама официално, без шушу-мушу и да гледа как му измъкват мястото под носа...

Ще има привилегия, прием на място, за децата на педагогически и непедагогически персонал, завръщаш се след отпуск по майчинство. Само за конкретното ДЗ и с изискване за 6 м. стаж в ДЗ.
Твърдо съм за такова предимство Peace

Дирекция "Здравеопазване" ще направи нарочна РГ за изготвяне на списък за ХЗ, но също не стана ясно кога. Те са с нова д-ка и май нещо организационно се наместват. С две думи малък, но все пак някакъв напредък.
Еха. А дано да потръгнат нещата в тази посока.

Мама Сання,   bouquet

# 101
  • София
Мама Саня, благодаря за дебрифинга  Laughing

Да разбирам ли, че всички предложения, които обсъждахме преди няколко страници, са приети "на първо четене" и остават да се прецизрат формулировките?

А за януарчетата просто ще се повдигне отново въпроса или има някакво предложение за промяна?

РГ за ХЗ е малък напредък, въпросът е кога ще се сформира и кога ще заработи реално. Да се надяваме някои спорни моменти да се оправят за следващата кампания поне.

Интересно как ще накажат директоркат ана 66 СДЯ...

# 102
  • СОФИЯ

Да разбирам ли, че всички предложения, които обсъждахме преди няколко страници, са приети "на първо четене" и остават да се прецизрат формулировките? Да

А за януарчетата просто ще се повдигне отново въпроса или има някакво предложение за промяна? Само го промърморихме като вариант, че може да се ограничи напр. ако на опашката няма деца по 1 и 2 желание, но ми се ще да измислим нещо по-добро. Ако имате идеи казвайте.

РГ за ХЗ е малък напредък, въпросът е кога ще се сформира и кога ще заработи реално. Да се надяваме някои спорни моменти да се оправят за следващата кампания поне. Бутаме го и се надяваме.

Интересно как ще накажат директоркат ана 66 СДЯ...Вероятно най-лекото наказание, кво беше по КТ, май забележка.

# 103
  • София

Да разбирам ли, че всички предложения, които обсъждахме преди няколко страници, са приети "на първо четене" и остават да се прецизрат формулировките? Да

А за януарчетата просто ще се повдигне отново въпроса или има някакво предложение за промяна? Само го промърморихме като вариант, че може да се ограничи напр. ако на опашката няма деца по 1 и 2 желание, но ми се ще да измислим нещо по-добро. Ако имате идеи казвайте.

РГ за ХЗ е малък напредък, въпросът е кога ще се сформира и кога ще заработи реално. Да се надяваме някои спорни моменти да се оправят за следващата кампания поне. Бутаме го и се надяваме.

Интересно как ще накажат директоркат ана 66 СДЯ...Вероятно най-лекото наказание, кво беше по КТ, май забележка. Мъмрене пред строя Mr. Green

Да, хубава би било да обмислим казуса с януарчета/декемврийчета... Ако няма по 1 и 2 желания, то става пак кауза пердута, като сегашната ситуация... Не може ли нещо от сорта, родителите да решат още преди старта на кампанията, детето с кой набор кандидатства и да си кара с него до неговия край?

# 104
  • around the world
Интересно как ще накажат директоркат ана 66 СДЯ...Вероятно най-лекото наказание, кво беше по КТ, май забележка.

В края на РГ неофициално беше споменато, че вече е говорено с директорката и е наказана с  последно предупреждение преди уволнение, но дали наистина това е така- не е ясно...

Общи условия

Активация на акаунт