Избор на прахосмукачка

• 257 677
  • 903
  •   1
Отговори
# 195
  • Тра-ла-ла
Мнения за тези два Zelmer-a? За първия модел пише, че е с миещ се филтър. Така и не разбрах кое точно му се мие след като филтъра се продава като консуматив. newsm78 Дизайнът не ме интересува. Важното е прахосмукачката да си върши работата и да не се задръства често, че да сменям филтрите като носни кърпички Tired
http://densi.bg/prahosmukachka-zelmer-vc-1400-0sf
http://densi.bg/prahosmukachka-zelmer-01z010-galaxy

# 196
Шани, благодаря, ще поръчам от тях, надявам се да ми ги доставят, че на други места все няма и няма. Тези са железни, и за друго съм ги ползвала, само доставката по спомен беше бая натоварваща като цена, но това да е.

# 197
  • с/у ОколоМръсТното
milittana - събота работи до 14.00ч. Там е Зона.

# 198
Благодаря още веднъж, това за съботата ме устройва.

# 199
  • Варна
Прочетох почти цялата тема тук, както и в други форуми, но честно казано още повече се обърках. Препоръчайте ми прахосмукачка за следните цели - малък апартамент, 3 килима общо, малко паркет и теракот, и малко дете. Взех от нашите един зелмер за пробра (воден филтър, тобичка), добре се справи определено, но имаше малко затруднения по килимите главно при космите от косата ми. Confused Предполагам това е заради липсата на турбо четка. Трябва ли ми такава? Пробвах и водният филтър, но честно казано май ще се откажа от тази идея. Много миене после. то контейнер, то филтри, отделно трябва и някъде да ги простреш докато изсъхнат, а мястото при мен е дефицит. Самата прахосмукачка е много голяма, тежка и нямам къде да я държа. Бях се навила за този Зелмер 919, но се отказвам.
Към какво да се ориентирам? Циклон или торбичка? Марка , модел? Трябва ми и по-компактен размер, защото нямам килер.
Благодаря. Peace

# 200
За килими си трябва турбочетка определено.

# 201
Така - изборът ми се колебае между прахосмукачките Филипс и Miele?
Впечатления от Miele?

# 202
Така - изборът ми се колебае между прахосмукачките Филипс и Miele?
Впечатления от Miele?
Хвалят ги много, нямам лични впечатления. Но не бих си взела вече прахосмукачка с торбичка, още повече с цените на торбичките на Miele

# 203
И аз съм чувала само хубави отзиви за Мiele , но нямам лични наблюдения ... Имам обаче Филипс и съм много доволна .

http://www.technopolis.bg/medias/sys_master/h20/h40/8901121933342.jpg

Удобна е , лека , дърпа силно и много лесно се почиства / само се изсипва каната/ Единствения консуматив е един филтър , който купувам два пъти годишно

# 204
  • Тра-ла-ла
При новите супер-дупер енергоспестяващи прахосмукачки трябва много да се внимава и да се чете какво аджеба чистят. Защото аз се натъкнах на етикет, показващ, че дадената прахосмукачка не е предназначена да чисти килими Tired

# 205
При новите супер-дупер енергоспестяващи прахосмукачки трябва много да се внимава и да се чете какво аджеба чистят. Защото аз се натъкнах на етикет, показващ, че дадената прахосмукачка не е предназначена да чисти килими Tired
Shocked
То ако не чисти килими, следователно тапицерии и пр., мога да си взема метла за 5 лева, по-евтино ще ми излезе и няма да хабя ток....И кой е продуктът на тази гениална техническа мисъл?

# 206
  • Тра-ла-ла
То ако не чисти килими, следователно тапицерии и пр., мога да си взема метла за 5 лева, по-евтино ще ми излезе и няма да хабя ток....И кой е продуктът на тази гениална техническа мисъл?
Именно, обриви ми избиха да си търся читава прахосмукачка Tired Да им имам евро директивите. Сигурно европейците нямат килими и изтривалки и им трябва нещо дребно колкото да смучи прах, косми от коса и дребни боклучета.

Прахосмукачката е Филипс. Моделите ги пише в горната част на етикета...

# 207
Ето тази например http://www.technopolis.bg/bg/Standard/Vacuum-cleaner-PHILIPS-FC9326-00/p/813647 или тази http://www.technopolis.bg/bg/Standard/Vacuum-cleaner-PHILIPS-FC9521-09/p/813651 имат посочен клос за почиствене на мокет.
Трябва да гледаш да има в комплекта накрайник  TriActive. Цитирам от описанието "Накрайникът TriActive извършва 3 почистващи действия наведнъж: 1) Със специалния си профил той отваря внимателно косъма на килима, за да отстрани дълбоко скрития прах. 2) С по-големия си отвор отпред засмуква с лекота едрите отпадъци. 3) С левия и десния си странични канали събира праха и замърсяванията близо до мебелите и стените."
За първата пише, че има и турбочетка.

# 208
Абе аз добре че си взех от истинските прахосмуци точно преди да забранят да се продават. 370 вата всмукателна мощност, повдига килима, турбочетка и прочее. Да ми е жива и здрава, не ми се сменя с тия нови ментета, сори. Това да правиш прахосмукачка, дето не става за килими е пълна подигравка!

# 209
  • Тра-ла-ла
Мариела_и, благодаря ти за линовете. Гледала съм тези прахосмукачки. Много малко вата са и никъде не пише смукателна мощност. Тази трипъл приставка може да се купи отделно и да се набучи на всеки Филипс вероятно. А основното смучене идва от мотора, а не от четката. За това и не вярвам много да прави вълшебства. А и бюджета ми е до 150лв. Обаче издирих къде се продава една от старите Филипс за 180лв(преди беше 150лв). но си струва да дам 30лв отгоре за 1800W и 340W смукателна мощност Grinning И хепа филтърът се пере известно време.

И май с този избор ще приключа драмите с прахосмукачките надявам се поне за 5 години, докато избретателите измислят нови чистещи прахосмукачки с ниска консумация на ток Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт