Избор на прахосмукачка

• 257 625
  • 903
  •   1
Отговори
# 315
  • с/у ОколоМръсТното
Здравейте,

Аз имах Ровента, но преди 2 дни неочаквано спря да работи...

може да е дребна ел. повреда.

behroozwolf - не се пробвай да переш Хепа-та. Най-високият е номер 13.

# 316
Аз гледам, че повечето прахосмукачки с EPA филтър производителя ги водят "Миещ се филтър EPA10". Не знам какво точно имат предвид под това, но за мен означава че мога от време на време да мия( не да пера ) с цел да издържи повече време. То е ясно, че след поне 14-18 месеца ще се купи нов филтър.

# 317
Аз гледам, че повечето прахосмукачки с EPA филтър производителя ги водят "Миещ се филтър EPA10". Не знам какво точно имат предвид под това, но за мен означава че мога от време на време да мия( не да пера ) с цел да издържи повече време. То е ясно, че след поне 14-18 месеца ще се купи нов филтър.
Точно така, аз не само мия филтъра си, но и го накисвам във вода и препарат за една нощ. След това хубаво изсушавам и е като нов. Няма никаква миризма и си работи съвсем добре. Иначе трябва да го сменям на 6 месеца, а е към 40 лева и се намира трудно. Вече 2 години така практикувам. Имам 2 филтъра - единия го пера и суша, другия го слагам на прахосмукачката.

# 318
А  каква роля играят тези W,  т.е каква е разликата между един и същ модел- единия с 750W, другия с 1400/1500 W. Смукателната им мощност е една и съща "Вакуум (макс.)  16,8  kPa "  примерно за избрания модел и на двата вида с  750 и 1500 W е все  16.8 kPa.

Последна редакция: пн, 07 мар 2016, 12:22 от behroozwolf

# 319
А  каква роля играят тези W,  т.е каква е разликата между един и същ модел- единия с 750W, другия с 1400/1500 W. Смукателната им мощност е една и съща "Вакуум (макс.)  16,8  kPa "  примерно за избрания модел и на двата вида с  750 и 1500 W е все  16.8 kPa.

Имам същия на външен дизайн Филипс, но е мощен 1500 Вата. Тия ватове дават по-голяма почистваща мощност по отношение на кимили и гладки повърхности, не просто да се хаби електроенергия. Моята е с клас А за почистване на гладки повърхности и клас С за килими. Нямам килими и определящо бе, че класът за гладките подове е най-високият. Прецени си какво имаш, къде живееш, как се цапа и прочие и дали 750 Вата те устройват. Погледнах набързо тази, която те интересува и тези класове са сравнително ниски. Peace

# 320
  • Тра-ла-ла
Големите ватове са при старите модели прахосмукачки преди да влязат евро супер-дупер изискванията. Новите са под 1000W. Гледа се основно всмукателната мощност. В момента съм с Rowenta 950 W / 27 kPa и смуче тройно по яко от предишната Samsung 1800W. Хубаво е наистина да се гледат класовете на почистване на различните повърхности, че някои модели дори не ги дават за чистене на килими Whistling

# 321
Това кРа за пръв път го чувам, трябва да го разуча. Явно това трябва да се гледа и добрия Хепа филтър при избор на нов уред.

# 322
  • Тра-ла-ла
Това кРа за пръв път го чувам, трябва да го разуча. Явно това трябва да се гледа и добрия Хепа филтър при избор на нов уред.
kPa (килопаскала) е мерната единица за вакуум при новите прахосмукачки. Което при старите се водеше всмукателна мощност - W

# 323
Някой ползвал ли е от индустриално изглеждащите жълти прахосмукачки? Например на KARCHER. На добра цена са, за сухо и мокро чистене, не знам каква е уловката  newsm78

Скрит текст:

Общо взето си търся прахосмукачка, която да се ползва по време на ремонта и след него и не знам дали тези стават.

# 324
  • София
Ихааа, за час и нещо изчетох всички страници Simple Smile

Спешно си търся нова прахосмукачка до 200лв. Нямам килими, но имам дете и коте. Много космато коте.
Не искам воден филтър. Искам да смуче добре, но както Джулая написа с тези евро супер-дупер изискванията не мога да преценя аджеба този космосмук дали ще смуче добре. Държа класът на емисии на прах и за почистване на твърди настилки да е висок.

Спряла съм се на тези 2 модела:
https://zora.bg/zelmer/zvc385sa/27821
https://zora.bg/gorenje/vcea21sbkr/31116

Притеснява ме фактът, че и двете са по 650-700W. Смукателното налягане на Gorenje-то е 18kPa, което май разбирам, че не е много, а за Зелмера не мога да намеря такава информация. Sad
Помагайте! Отворена съм и за други предложения! Simple Smile

# 325
  • Тра-ла-ла
tsvety888, в нета и най-вече в чуждите сайтове има инфо колко е вакуума на разните прахосмукачки. Аз така си купих супер-дупер еко прахосмукачката. Ама май прекалих, че вдига паркета Joy

Gorenje-то ти е 19 kPa, Zelmer-a - не намирам.
Ако си с котка си вземи прахосмукачка с пластмасов контейнер. Иначе няма смогване на торбичките. Аз съм с 2 котки Crazy За сравнение - моята прахосмукачка е с вакуум 27 kPa, но идва силна за чистене "на голо" въпреки, че има регулатор и работи на най-слабо. Отделно има и една клапа на дръжката, която отваря едни дупчици и мощността спада. Но щом нямаш килими - не е драма, че прахосмукачката ще е по-слаба.

# 326
  • София
Джулая, твоята Ровента каква беше?

Мерси за отговора. И на мен ми се иска с пластмасов контейнер да взема, че само отварям и хвърлям боклука.

# 327
  • Тра-ла-ла
Джулая, твоята Ровента каква беше?

Мерси за отговора. И на мен ми се иска с пластмасов контейнер да взема, че само отварям и хвърлям боклука.
Повечето Ровенти са с малък контейнер, който бързо се пълни. За изпразването - вдигаш капака, вадиш контейнера и махаш и неговия капак. А пълно почистване на чаркалъците е висш пилотаж с доста разглобяване. На мен не ми пречи, но не на всеки ще му се занимава. Не е като при Филипса - вадиш големия контейнер, изсипваш и миеш.

Моята Ровента е тази. Когато я взимах беше някъде към 130-140лв май

# 328
  • София
Накрая избрах ето тази - https://zora.bg/zelmer/zvc415st/26171 Simple Smile
Дано да съм оцелила с избора си Simple Smile

# 329
  • София
Коя конф-я е най-неангажираща и икономична във времето?
HEPA, е скъп за поддръжка, но е по ефективен.
С еднократна торба или с контейнер?
Кои изхвърлят най-много прах след себе си?
Воден филтър не ме интересува.
Бюджед 100-150лв.

Общи условия

Активация на акаунт