Избор на прахосмукачка

• 257 633
  • 903
  •   2
Отговори
# 330
  • Тра-ла-ла
Коя конф-я е най-неангажираща и икономична във времето?
HEPA, е скъп за поддръжка, но е по ефективен.
С еднократна торба или с контейнер?
Кои изхвърлят най-много прах след себе си?
Воден филтър не ме интересува.
Бюджед 100-150лв.

Относно филтрите - имам наблюдения само в/у прахосмукачки с контейнер.

Предпочитам ХЕПА филтърът да е м/у контейнера и мотора. При предишната ми прахосмукачка (Самсунг) там вместо Хепата - имаше дунапрен, който супер бързо се задръстваше и се налагаше да го пера. А хепата филтрираше изходящия въздух и също супер бързо се задърстваше. Като ми се прецака прахосмукачката и я разглобих - по вътрешността и по двигателя всичко беше леш от прах. Tired

При Филипса и Ровентата - ХЕПА филтрът се намира след еко бокса и забелязвам, че не се цапат толкова лесно. А може би е просто въпрос на технология циклонът на еко бокса да не се изпуска прах нататъка . На Филипса филтърът се пере даже. Ето за какво говоря:

Скрит текст:
Дунапренът при Самсунга:

HEPA филтърът на някои Филипси

# 331
  • София
Да, това на Филипс ми се вижда най-грамотно, въпроса е каква цена са?
А HEPA филтъра в ултразвукова вана няма ли да е по-добро измиването, с чешмата ми се струва повърхностно.

# 332
  • Тра-ла-ла
Да, това на Филипс ми се вижда най-грамотно, въпроса е каква цена са?
А HEPA филтъра в ултразвукова вана няма ли да е по-добро измиването, с чешмата ми се струва повърхностно.
И идея си нямам за почистване с ултразвук. Виж на какви цени се движат Филипсите и Ровентите из магазините. Порови малко.  Mr. Green Все има по някоя промоция. При първите внимавай, че някои модели въобще не ги дават, че стават за чистене на килими/изтривалки

# 333
Здравейте колебая се между тези модели на прахосмукачка Зелмер-Прахосмукачка Zelmer Syrius ZVC415SP, и тази Прахосмукачка с воден филтър Zelmer Aquos 829.0 SP, .Моля дайте ми съвет коя да избера,коя е с по-голяма всмукателна способност и мощност?

# 334
  • с/у ОколоМръсТното
Някои прахосмуЦи имат по 2 хепа филтъра. Входен и изходен.
Мисля, че изходният е по-важен. При всички случай това са консумативи, които и да изглеждат привидно чисти, се сменят на 6-8-10 месеца. И не струват евтинКо.

tajmahal - аз съм твърдо против Зелмер от моята практика. Разпадна се след 2-2.5г работа.

# 335
Олее,тъкмо се бях насочила към Зелмер! Каква прахосмукачка да избера със или без воден филтър?

# 336
  • София
Без, ако не искаш да й ходиш по г...  Peace

# 337
Май наистина ще е без воден филтър.По принцип не искам да се превръщам в роб на къщата,още по-малко на прахосмукачка.Сегашната ми прахосмукачка е Бош,но вече е 10 год. и издава багажа.Та затова мие чуденката дали отново Бош или Зелмер!

# 338
# 339
Благодаря за препоръката!!!

# 340
# 341
Виж и тристепенната филтърна защита и деветслойнана торбичка + 10 - те години пълна гаранция. Разделено ти е 50 на година, но поне имаш прахосмукачка. В противен случай грабваш първия санг за 100 лв. - за две г., след това още пет пъти по толкова за 10 г, и пак излиза 540, даже и повече.

# 342
А прескъпите торбички на Милето къде слагате в калкулацията? Щото без тях също нямате прахосмукачка.

# 343
  • до най-прекрасния мъж
Аз не знам какво толкова се плашите от робуването на прахосмукачки. Всичко се мие за точно 5 минути. Едва ли смяната или чистенето на торбичката е по-бързо.

# 344
  • София
А прескъпите торбички на Милето къде слагате в калкулацията? Щото без тях също нямате прахосмукачка.
И аз това се питах.

5мин, но и сушене х-часове...

Общи условия

Активация на акаунт