Избор на прахосмукачка

• 257 474
  • 903
  •   1
Отговори
# 825
Не съм чела назад в темата, но преди седмица си купихме Бора 5000 на Арника, турско производство.
Поръчах я от Пловдив, дойде за един ден. 258лв
Няма торбички, работи с вода, има хепа филтър. Четките са 3 вида, но аз ползвам само едната засега. Доволна съм, мощна е, само дето е малко шумна, но пък след нея не излизат кълбета прах, а аромата на ароматизатора, който слагам във водата. Какво нещо излезе от матрака не искам да споделям, срам ме е направо. Четката е много добра, това според мен е турския вариант на рейнбоу. Не бях я чувала тази фирма, моя колежка ми сподели, че преди време са взели такава и буквално я поръчах без да съм я виждала и пробвала, не съжалявам.

# 826
Здравейте! Някой от темата ползва ли Дайсън и кой модел? Погледнах няколко модела за около 600 лв. - он-лайн, не от тукашните магазини. Цената е приемлива сравнено с Ровента за 475 лв., която преди година гледах, но ме отказа нерентабилното изпразване на контейнера - купих по-евтин модел за родителите ми, но с същия контейнер реално. Само циклон системата е различна.
Вече наистина ще трябва да си избера прахосмукачка, ръкохватката на моята се сцепи, а е с управление от дръжката. Подлежи на лепене, но ще изкара временно най-вероятно, та трябва нова.

# 827
ръкохватката на моята се сцепи, а е с управление от дръжката. Подлежи на лепене, но ще изкара временно най-вероятно,
Слагате водопроводна скоба и става вечно.  Peace
Скрит текст:
Може да се пристегне и със свинска опашка (черна)
Скрит текст:

# 828
PAV1 Не мога да го приложа този метод. Сцепеното е зад плъзгащия бутон за включено/изключено - посредата на скалата. Освен това прахосмукачаката е на 9г. вече и е време за смяна.

# 829
Devil_Rose,
Винаги има начин. Лепят се брони, струващи над 2000лв на МПС-та, за 20 лв.
Тази дръжка предполагам се продава И като резервна част.
Но, ако желаете да си смените кожух, поради скъсано копче, то  Hug !

# 830
Около 80 лв. струва нов маркуч с дръжка този е:
http://www.tetshop.bg/%D0%A0%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%BD … AMSUNG/DJ9700268F
Не си заслужава, защото и телескопичната тръба е дефектна от поне 3 г., филтрите са за смяна и там комплекта е около 50-60 лв. Та до тук сумата е като за бюджетен уред. С още толкова ще си купя нова.
За мен е нормално на 10 г. да подменям уреди, понякога и по-често, ако се налага.

# 831
 Devil_Rose,
Не знам кой модел е прахосмукачката Ви,
но дръжката може да се залепи,
като навсякъде може другаде да се счупи, но не и на мястото, където е лепено. (5 лв)
Скрит текст:
Относно филтрите  newsm78, по модела ще намерим на 1/2 от цената, която сте написали.
Най-важното:
Няма на пазара прахосмукачки над 1600W, а Вашата предполагам е поне 1800W.
(кой модел е?)

# 832
Да вярно е, че няма на пазара прахосмукачки от 1600 вата и повече, обаче новите от 700 вата теглят като за 3 000. Лично изпитано от мен с нов уред, така че няма проблеми. И прахосмукачка на 10 години определено е за смяна според мен.

# 833
Днес ходих в магазина да си избера прахосмукачка и като им казах, че имам куче и искам да изчистя всички косми по пода и килима, те ми препоръчаха twister system, в който се събирали едри боклуци като косми, трохи и т.н. А праха отива в торбата и така по-рядко ще се налага да сменям торбичките.
Някой ползвал ли е тази система twister и доволни ли сте?

# 834
  • Варна
Не съм чела назад в темата, но преди седмица си купихме Бора 5000 на Арника, турско производство.
..... но пък след нея не излизат кълбета прах, а аромата на ароматизатора, който слагам във водата. Какво нещо излезе от матрака не искам да споделям, срам ме е направо. Четката е много добра, това според мен е турския вариант на рейнбоу. ......
Би ли казала какъв е този ароматизатор, защото аз като се сдобих с прахосмукачка с воден филтър обиколих много магазини и магазинченца, но навсякъде вдигаха рамене и ме гледаха като да търся нещо от друга планета. Моля, ако не те затруднява!

# 835
  • до най-прекрасния мъж
..... но пък след нея не излизат кълбета прах, а аромата на ароматизатора, който слагам във водата. Какво нещо излезе от матрака не искам да споделям, срам ме е направо. Четката е много добра, това според мен е турския вариант на рейнбоу. ......
Би ли казала какъв е този ароматизатор, защото аз като се сдобих с прахосмукачка с воден филтър обиколих много магазини и магазинченца, но навсякъде вдигаха рамене и ме гледаха като да търся нещо от друга планета. Моля, ако не те затруднява!
Не съм Супичка, но аз слагам ароматизатор за дрехи /за пране/ във водния филтър. Ухае прекрасно.

# 836
  • Варна
Не съм Супичка, но аз слагам ароматизатор за дрехи /за пране/ във водния филтър. Ухае прекрасно.
Ха, а не се ли пени много? защото в Керхер ми казаха, че имали нещо си подобно, но било без мирис - само за да не се пени при програма пране.
Скоро си мислех да капна малко масло на Хепа филтъра, или пък парфюм да пръсна, но ме е страх, че от мазнината ще стане мазало филтъра и се отказах от идеята

# 837
Днес ходих в магазина да си избера прахосмукачка и като им казах, че имам куче и искам да изчистя всички косми по пода и килима, те ми препоръчаха twister system, в който се събирали едри боклуци като косми, трохи и т.н. А праха отива в торбата и така по-рядко ще се налага да сменям торбичките.
Някой ползвал ли е тази система twister и доволни ли сте?

# 838
  • до най-прекрасния мъж
Антипенителят е друго. Той наистина се слага във водния филтър при пране, за да потушава пяната от препарата за пране и да не се тормози мотора. Омекотителят определено не се пени или поне не толкова, че да създава проблеми. Слага се все пак мъничко, не цяла доза като за една пералня, например.  Grinning

# 839
Здравейте,
Темата е много хубав ориентир при покупка на прахосмукачка. Ще се радвам ако можете да ми дадете съвет - вкъщи всичко е на ламинат, без килими, без дом.любимци, но се събира доста прах, а прахосмукачката ни е доста стара и май го разнася допълнително, та винаги след нея мия и с моп. Иска ми се да си взема нова прахосмукачка и се бях насочила към перящите, за да може с 1 минаване всичко да е чисто и свежо. Тук прочетох добри отзиви за Zelmer, но някой беше споменал и Арника, та сега се чудя коя ще е по-добра?
Четох коментари и за прахосмукачки с воден филтър - след тях налага ли ви се да миете с моп? Чудя се просто кой вариант ще е най-добър за мен и дали всъщност перящата функция ще необходима или само воден филтър  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт