БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 41 276
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, искам да си направя сладкиш с вишни, само че без яйца, защото в момента нямам, а много ми се яде, но не ми се ходи чаак до магазина... , та някой правил ли е , моля да сподели рецептичкааа Simple Smile)))

# 286
  • София
Здравейте, искам да си направя сладкиш с вишни, само че без яйца, защото в момента нямам, а много ми се яде, но не ми се ходи чаак до магазина... , та някой правил ли е , моля да сподели рецептичкааа Simple Smile)))

Заповядай: Сладкиш с череши. Черешите без проблеми се заменят с вишни.  Peace

# 287

Заповядай: Сладкиш с череши. Черешите без проблеми се заменят с вишни.  Peace

Да добавя и лесния сладкиш на рени55, с всичко става. Peace

# 288
Благодаряя много Simple Smile Направих на рени55 Simple Smile Следващият път другият - благодаря Simple Smile Stuck Out Tongue

# 289
Благодаря Ви Simple Smile))

# 290
Здравейте, момичета и Бонго (научила съм си урока, да не сгафя още при първото писане и в тази тема  Mr. Green)

Следя ви и няма как да не отбележа, че сте страхотни. Научих много от тук, тъй като прохождам в кулинарията.

Сега по същество - използвах само половин пакетче суха мая, защото замесих едни питки само за проба от малко количество брашно. Имате ли представа останалата мая колко време може да издържи в разпечатаното пакетче, ако изобщо може де?

Мерси

# 291
  • София
....................
Сега по същество - използвах само половин пакетче суха мая, защото замесих едни питки само за проба от малко количество брашно. Имате ли представа останалата мая колко време може да издържи в разпечатаното пакетче, ако изобщо може де?
Прибирам си останалото количество на сухо място и до седмица издържа спокойно!

# 292
  • София
Аз защипвам пакетчето с кламер и си го съхранявам в затворена кутийка, в която са ми и останалите неразпечатани пакетчета. Най малко един месец издържа така. Peace

# 293
  • София
Аз защипвам пакетчето с кламер и си го съхранявам в затворена кутийка, в която са ми и останалите неразпечатани пакетчета. Най малко един месец издържа така. Peace
Още по-добре, не знаех за един месец. Благодаря!

# 294
аз не използвам много суха мая, но от както имам машина правя хляб с нея и си държа маята в едно малко бурканче в шкафа. Не и слагам срок, а я използвам докато свърши или е пишело на опаковката

# 295
Благодаря ви, момичета!   bouquet

И моята е защипана с кламер, ще я сложа и в едно бурканче или някаква кутийка за по-сигурно.

# 296
И във фризера прибирам, нищо и' няма и за много по- дълъг период от време.

# 297
Момичета, искам помощ и идея.
Ще имам гостенка - чистокръвна англичанка. Налага се да се представя добре кулинарно за вечеря, като е желателно да е нещо типично българско. Иска ми се освен това да не е тежко, претенциозно, в смисъл не тежки манджи и запръжки. Салатата е лесна. Там доматите краставиците им са супер зле. Мисля и една "Снежанка" или по скоро с прясна краставица (тип дзадзики) да направя. Дайте идея за основното. Десерт - мисля някакво цедено кисело мляко с боровинки/малини/ягоди и бишкоти. Но ако имате по-добри идеи  Hug

# 298
Здравейте, момичета и Бонго
 Имате ли представа останалата мая колко време може да издържи в разпечатаното пакетче, ако изобщо може де?
Мерси
тук  е оня ...Бонго де Laughing
и 20-на дни ще ти издържи. сега е по-топло времето.
за всеки случай си купи 1 ново пакетче мая - за резерва де.
аз не слагам кламери - струват пари.  Joy  прегъвам пакетчето 2-3 пъти и го оставям в сравнително сух шкаф (да не бъде над печката).

# 299
Момичета и момче,имам едно питане,дали ще е проблем да смеся бели и червени черши за сладко?

Общи условия

Активация на акаунт