Вашият РИТУАЛ за почистване на лице с грим или без :) (2)

• 79 965
  • 498
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
Линка не се отваря Peace

# 286
Здравейте,  бих желала препоръки за сутрешна и ношна грижа за почистване на лице и грим.  
Кожата,  сега зимата,  ми е много суха,  въпреки това Т зоната остава мазна. Забелязах и появата на черни точки,  които се чудя с какви продукти биха изчезнали или просто да инвестирам и аз в почистваща четка. Приемам всякакви предложения за премахването на грима вечер и да е по-дълбоко почистването.  Загледах се в серията на Лиерак http://www.lierac.bg/visage/categorie/demaquillants.html,  имате ли впечатления?  
Благодаря предварително.    bouquet

# 287
  • София
Здравейте,  бих желала препоръки за сутрешна и ношна грижа за почистване на лице и грим.  
Кожата,  сега зимата,  ми е много суха,  въпреки това Т зоната остава мазна. Забелязах и появата на черни точки,  които се чудя с какви продукти биха изчезнали или просто да инвестирам и аз в почистваща четка. Приемам всякакви предложения за премахването на грима вечер и да е по-дълбоко почистването.  Загледах се в серията на Лиерак http://www.lierac.bg/visage/categorie/demaquillants.html,  имате ли впечатления?  
Благодаря предварително.    bouquet

Ползвала съм мицеларната вода и измиващия гел на Liarac. И двете ми харесват. Измиващия гел почиства много приятно и кожата е свежа. Мицеларната вода също. Но моята кожа е нормална. Понякога имам леко омазняване около брадичката, но в микакъв случай нямам сухота.
Така както си описваш кожата ми се струва, че липсва хидратация на повърхностните слоеве на кожата. За да нормализираш омазняването, като в същото време не изсушиш още повече сухата част на кожата ти препоръчвам да използваш за почистване леко хидратиращо масло, което регулира омазняването. Имам предвид масло от семки на диня. То е изключително леко, силно овлажняващо и регулиращо себума. Можеш да почистваш лицето по няколко начина, например да измиеш първо с измивен гел, да намажеш маслото и да масажираш леко, включително и около очите и да го оставиш да попие и да сложиш върху него крем. Другия начин е на мръсно лице /имам предвид с грим или просто вечер преди лягане/ да намажеш масло, да масажираш леко и с тампонче с мицеларна вода или някаква друга вода /розова вода, лавандулова и т.н./ да почистиш лицето. След това крем. Маслото привлича и разтваря нечистотиите от грим, прах, и т.н. и много лесно се почистват, като в същото време овлажнява и извлича себума. В дългосрочен план ползването на такъв тип масло ще направи кожата нормална навсякъде.

# 288
  • София / Перник
Може ли да препоръчате масло от семки на диня конкретно? То в шишенца като етеричните масла ли е?

Благодаря предварително!   bouquet

# 289
Благодаря за отделеното внимание , Магнолия . Ето това смяташ ли че ще е подходящо?
http://www.zoya.bg/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0%BE%D1%82-% … %D0%BC%D0%BB.2341.

В съчетание със Uriage gel или Lierac , или със  мицеларна вода на Биодерма ?

# 290
Алетеа, по-скоро Uriage Creme Lavante, отколкото гел, щом си със суха кожа. Моята препоръка е да погледнеш почистващите продукти на Clarins за суха кожа.

# 291
  • София
Кое според вас е по-добрия вариант от двата за махане на грим и почистване на лице:
  или това:

Имам това
Скрит текст:
и ми се иска да взема нещо за махане на грима от серията.

# 292
Първият продукт е почистващо мляко, ти имаш почистващ мус, така че реално си купуваш втори продукт със същата цел, и двата махат грим. Вторият продукт е тонер, така че той е за след млякото или след муса, но не се използва самостоятелно без нещо почистващо преди това. Така че, аз бих си купила тонера за да имам всички стъпки в почистването на лицето.

# 293
  • София
Благодаря за отделеното внимание , Магнолия . Ето това смяташ ли че ще е подходящо?
http://www.zoya.bg/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0%BE%D1%82-% … %D0%BC%D0%BB.2341.

В съчетание със Uriage gel или Lierac , или със  мицеларна вода на Биодерма ?

Да, точно това е.  Peace

dessista не е етерично масло,  а базово.  Това, на което е дала Алетеа линк е много хубаво и цената му е добра, защото е 100 мл., а ще се използва дълго време.
Интересно е, че много момичета с мазни или комбинирани кожи имат усещане за сухота, и опъване, особено след измиване с някакъв продукт.  Това е защото, независимо, че кожата отделя повече себум,  в действителност й липсва хидратация.  Липсата на хидратация в повърхностните слоеве на кожата при такива кожи се дължи най-вече на самите продукти, които се използват за изсушаване на мазната кожа. Те визуално намаляват мазните участъци и матират, но в действителност изсушават и дехидратират кожата. И все пак да кажа, че това не се отнася до всички продукти за мазна и комбинирана кожа, има и добри продукти.
Независимо от това може сами да си подобрите състоянието на кожата с праеилно използване на масла. Но всичко иска време.

# 294
  • София
Skeeter   bouquet Защо бях останала с впечатлението, че муса се отмива с вода? Мислех да го ползвам с VIsapure  и затова ми се искаше нещо, с което да махам преди това грима.

# 295
С вода се маха, да. Ако искаш да го използваш като втора стъпка с четка си вземи за преди това млякото. При всички случаи не можеш да използваш тонер за почистване като първа стъпка, той винаги е втора или се пропуска изцяло, но не може да е вместо първата.

# 296
  • София
Да, така искам да го изпозвам, значи правилното е 1. Млякото, 2. Муса (който да ползвам с четката) и 3. Тоника.
Следователно е добре да имам и трите  Laughing

# 297
  • Бургас
от вчера ритуалът ми маалко се промени-купих си мицеларна вода на  Микса и бях доста изморена и не се измих с пяна,но усещах кожата чиста,иначе сутрин се мия с пяна-обичах много една на Виши,но я спряха,а вчера си купих на Хималая и днес ми хареса резултата

# 298
  • Велико Търново
Препоръчайте ми тоник за почистване , който да използвам след измивния гел/досега ползвах само мицеларни води, но ми се иска да разнообразя/, кожата ми е нормална към смесена, не желая да е спиртен от типа на една от стъпките на Клиник - пресушава ми много, на  38 год. съм  bouquet

# 299
Магнолия,  благодаря.  Поръчах маслото, но  си харесах мляко на Clarins, гела на uriage и мицеларна вода на Bioderma и сега не знам кое да взема  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт