Вашият РИТУАЛ за почистване на лице с грим или без :) (2)

• 79 922
  • 498
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Могат да се ползват и двете, зависи какъв ти е тоника и какво третира. Ако е ексфолиращ или по-изсущаваш може да слагаш от водата след него.

# 406
  • Sofia
Не мия сутрин, само плисвам с вода, колкото да ме освежи и събуди. Почиствам с показания по-горе тоник, или ако съм ползвала нещо, което ми е омазнило кожата минавам с мицеларна вода, после тоника. След тях, ако съм в настроение и имам време, което е изключително рядко напоследък, пръсвам термална вода, след това нанасям крем.  Вечер - мицеларна вода, докато тампона остане чист, после същата процедура - тоник, термална вода и крем /напоследък овлажняваща маска, която попива изцяло и няма нужда от премахване/
В началото изобщо не си чувствах чиста кожата, навика си е навик, но така или иначе, освен непопил нощен крем и омазняване няма кой знае каква мръсотия  Mr. Green Като го преодолееш е ОК Simple Smile

Хм, благодаря, че сподели – може би ще започна да практикувам твоя модел, но половинчато, т.е. ще пропускам само сутрешното третиране на лицето с вода и измивно средство, а пък вечер, за да си чувствам максимално почистена кожата, ще продължа постарому. Laughing Между другото, в момента ползвам 2 доста интересни продукта за измиване (този и този), като прибягвам до тях комбинирано, редувайки ги през вечер. Факт е, че изобщо не изсушават и опъват кожата ми, водят се органик – според моите критерии, са малко странни като консистенция и мирис. Сравнително трудни са за разнасяне по кожата на лицето и особено за измиване. Мисълта ми е, че така или иначе, едва ли пропускането на едното ежедневно измиване ще даде голяма разлика при мен, при положение че продуктите, които ползвам към момента, са изключително щадящи и не изсушават грам, но все пак, ще изпробвам и предложената от теб схема. Peace

Между другото, каква термална вода ползвате? Никога не съм включвала такава стъпка към ежедневния си ритуал, но ми се ще да експериментирам. Simple Smile

# 407
Здравейте,

имам нужда от съвет. До сега никога не съм използвала тоник и мисля, че е вече време да поправя нещата. Имам нужда от съвет кой точно да избера. Кожата ми е смесена и склонна към поява на черни точки и пъпки, като предполагам дължа това на лошо почистване на лицето.

Спрях се на тези три тоника:

1.) Lancome Skin Cleansing Normal to Combination Skin
2.) Lumene Bright Touch
3.) Lancaster Purifying

# 408
  • в 1001-та нощ
Аз много харесвам тониците на Кларанс. Сега ще има и 30% намаление - можеш да се възползваш Simple Smile

Термалната вода - не беше ли просто изворна вода от определен извор, богата на минерали и .... каквото има в конкретната вода  Rolling Eyes

# 409
Малко късно но - тониците са различни, има такива с киселини, или пък чисто хидратиращи. След хидратиращ има малко смисъл да се пръска вода, след такъв с киселини има повече. И в двата случая не вреди.

И друго - нощем кожата ни продължава да се лющи, омазнява и т.н, така че има ужасно много смисъл също да се почиства макар и по-малко сутрин. Само вода на лицето прави кожата алкална, което значи, че по-лесно развъжда бактерии, които водят до например пъпки. Естествено кожата е киселинна, така че ако се мие с вода сутрин, то е хубаво поне след това да се мине с тоник с киселини, за да се възстанови естествената и киселинност.  Peace

# 410
Моля, предложете ми сравнително бюджетен тоник с киселини, например до 30 лв. дали има добър?
имам тоалетно мляко на Кларанс с алпийски билки - люти ужасно на очите и не почиства добре лицето

Скрит текст:

# 411
Моля, предложете ми сравнително бюджетен тоник с киселини, например до 30 лв. дали има добър?

Тоникът на Ziaja от серията с манука, 6-7 лв:

Скрит текст:

Aqua (Water), Glycerin, Panthenol, Propylene Glycol, Zinc Gluconate, Lactobionic Acid, Mandelic Acid, Propylene Glycol, Leptospermum Scoparium Leaf Extract, Polysorbate 20, Diazolidinyl Urea, Sodium Benzoate, Parfum (Fragrance), Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool.

Почиства, ексфолира, матира, не изсушава. Понеже се пръска, трябва да се внимава да не попадне в очите.

# 412
Аз много харесвам тониците на Кларанс. Сега ще има и 30% намаление - можеш да се възползваш Simple Smile

Термалната вода - не беше ли просто изворна вода от определен извор, богата на минерали и .... каквото има в конкретната вода  Rolling Eyes
Би ли споделила къде е намалението?  bouquet

Някой с отзиви за измиващия Кларанс от серията Daily Energizer? Интересува ме дали не изсушава кожата, моята е комбинирана и  много харесвам крема от серията.

В момента сутрин минавам с розовата мицеларна на биодерма и после с водичка, но нещо май не се чувствам много добре така..

# 413
Ами пусто любопитство - не дочаках отговор и си взех на сляпо тоник на Ести Лаудер:

Та, какъв е той? Киселинен или алкален?  newsm78

# 414
Виж съставките, погледнах набързо на страницата на марката, но нямаше информация за състава. Ако е с киселини ще има например glycolic acid, lactic acid, salicilyc абе някакъв acid. Само видях една рецензия на продукта от 2013-та на официалната страница (гледам немската) и пишеше, че съдържа алкохол. Алкохолът изсушава кожата и само затова аз не бих си взела този тонер.  Peace

# 415
  • София
Bubanka, Nuxe имат тоник с киселини от новата им био серия. Мисля че е 22 лв. Peace

# 416
Госпожа Шуберт, Илли, благодаря!  bouquet

# 417
А предполагам заради ексфолиращото действие на тониците с киселини, ако се ползват сутрин, след това задължително трябва да се сложи слънцезащита с много висок фактор, нали?  newsm78

# 418
Според мен и вечер да го ползваш пак си трябва защита.

# 419
Не, знам за продуктите с ретинол, че е задължително, но тези тоници са много меки макар и да са с киселини, така че няма нужда. Ако има обикновено е упоменато някъде по опаковката. Аз слагам слънцезащита почти винаги така или иначе, но не заради тоника.

Общи условия

Активация на акаунт