Вашият РИТУАЛ за почистване на лице с грим или без :) (2)

• 79 918
  • 498
  •   1
Отговори
# 420
  • София
След ретинол, да.

Но иначе зависи колко е силен ексфолиращия тоник. Има по-силни и за тях си трябва защита.
Но повечето не са агресивни, не повече от нормален ексфолиант. Те правят същото.

# 421
Здравейте , искам да ви попитам  можете ли  да ми препоръчате някакви измивна грижа за кожа мазна само в т зоната с много комедони и разпирени  пори ,  но да не сушат кожата , нещо максимум 30-40 лв , в момента заглеждам продуктите на биодерма и авен , имате ли отзиви за тях дали са хубави за такъв тип кожа? Благодаря предварително  bouquet

# 422
Здравейте , искам да ви попитам  можете ли  да ми препоръчате някакви измивна грижа за кожа мазна само в т зоната с много комедони и разпирени  пори ,  но да не сушат кожата , нещо максимум 30-40 лв , в момента заглеждам продуктите на биодерма и авен , имате ли отзиви за тях дали са хубави за такъв тип кожа? Благодаря предварително  bouquet

Разгледай отзиви за Green Gel Cleanser на Мак Wink

# 423
А каква е разликата м_ у действието на Тоника и това на мицералната вода. Тоника на Нукс , който е обсъждан тук Био бюте гледам е с киселини....каква превенция се налага след него? Аз лично ползвам измивен гел на SVR и след това мицерална вода и крем. Сутрин по принцип само измивам лицето, но понякога ако съм ползвала по тежък крем вечерта се налага са мина и с мицерална вода_ при мен Bioderma.

# 424

Разгледай отзиви за Green Gel Cleanser на Мак Wink

Тук не го предлагат  за съжаление Sad , чудя се за тези на Авен , Нюкс или Биодерма . Някой отзиви за тях ?   Praynig

# 425
  • sofiq

Мойта кожа е такава,в момента съм с ето този,доволна съм ,цената му е около 26 лв.

друг от който бях много доволна е този на Биодерма,от който съм повтаряла покупката ,цената му е около 25 лева ,но има и голяма опаковка която излиза доста по изгодно Peace

# 426
Здравейте дами, ще споделя как аз почиствам лицето си, може да е от полза на хора с кожа подобна на моята - комбинирана (доста суха в зоната на бузите, склонна към лющене през най-студените месеци, и нормална към мазна в Т-зоната, често с пъпка или две преди или по време на цикъл) и много чувствителна (склонна към зачервяване, сърбеж, веднъж дори атопичен дерматит). Абе с две думи възможно най-лошата комбинация Mr. Green

Сутрин: само тампонче напоено с розова вода. Всичко по-силно я изсушава прекалено. Има дни през най-студените месеци, когато даже и това пропускам, и направо слагам крем. Също така откакто прочетох, че за суха кожа не се препоръчва наплискване с вода и спрях да го правя сутрин (защото въобще не почиства в дълбочина, а само отмива защитния мазен слой на кожата, правейки я още по-суха), състоянието на кожата ми доста се подобри.

Вечер: почистващия крем на Dr Haushka (https://www.dr.hauschka.com/en_GB/products/cleansing-cream/). Други продукти за суха кожа не са ми достатъчно силно почистващи за Т-зоната. Този обаче е идеален, нито твърде агресивен за сухите зони, нито твърде слаб за по-мазните. Може да се ползва и като ексфолиант. Не го сменям за нищо.

За почистване на спирала/молив: бадемово масло и тампонче с топла вода. Почиства всичко и заздравява миглите ми, много рядко падат, а ги извивам и слагам спирала всеки ден (с уговорката, че не ползвам водоустойчиви гримове).

# 427
  • Lost in a fairytale ...
Момичета, много искам да похваля пяната на Авен за смесена кожа.
Както знаете, минах на почистване изцяло без измивен продукт, т.к. кожата ми е доста суха в някои зони и се доизсушава дори и само от плискане с вода.
Обаче, съвсем нормално, като започнаха топлите дни, не я чувствам добре само с тоник и мицеларна вода, имам усещане, че нищо не почиствам и си взех един гел за лице на Авен за мазна кожа, т.к. имам и проблем с омазняването в Т-зона. Е така ми пресуши това гелче .... ужас.
После взех пяната, за която споменах в началото, похвалиха ми я като много нежна - е, такава е. Страшно съм доволна и смятам да взема голяма опаковка, т.к. взех малката за проба.
Откакто я купих я ползвам и дутрин и вечер - няма изсушаване, няма дърпане, чудна е!

# 428
Каква е разликата от термална  вода  мицеларна вода и измиващ гел? Някоя от тези води може ли да се използва за почистване на лицето от себума сутрин, вместо гела. Защото доста геловете сушат кожата..

# 429
  • Sofia
   Мицеларната вода (термалната пък – съвсем) не може да почисти така добре кожата на лицето, както третирането с измивен продукт и вода. Peace За мен, стъпките са допълващи се в правилната грижа за кожата, а не взаимнозаменяеми и изключващи се. В момента ползвам и трите продукта едновременно.

Може би е добре да се ориентираш към по-неагресивен измивен продукт?

# 430
   Мицеларната вода (термалната пък – съвсем) не може да почисти така добре кожата на лицето, както третирането с измивен продукт и вода. Peace За мен, стъпките са допълващи се в правилната грижа за кожата, а не взаимнозаменяеми и изключващи се. В момента ползвам и трите продукта едновременно.

Може би е добре да се ориентираш към по-неагресивен измивен продукт?
Можеш ли да ми препоръчаш за нормална към смесена кожа в т зоната? Hug

# 431
Аз си направих почистващ разтвор за лице с розова вода и масло от кайсиени семки. Доволна съм доста - почиства добре грима и има изключителен аромат  Blush

# 432
  • Sofia
   veli977, за съжаление, не знам доколко ще ти е от полза мнението ми, защото повечето измивни продукти, които съм ползвала досега, не се намират лесно на българския пазар и се налага да си ги купуваш онлайн. Освен това, аз държа гелът / пяната да почистват добре, а ти пишеш, че имаш нужда от по-щадящ продукт, който да не изсушава значително кожата. Може да пробваш почистващата пяна на Filorga – за мен лично е много сполучлив продукт (всъщност, тя е единственото, което ми допада от асортимента на марката). Мисля, че в една друга тема много бяха похвалили и това сапунче за лице на Avène, било доста щадящо и приятно. Peace

# 433
Гледайте да няма алкохол или SLS е съставките на измивните продукти и няма да изсушават. Не знам дали го има в България, но за измиване на лице без изсушаване е страхотен балсамът take the day off на Clinique. Като стегнат вазелин изглежда, кожата се масажира с него и измива и няма дърпане, няма нищо, подходящ е и за измиване на слънцезащитни продукти.

# 434
  • Sofia
   Абе, то, и аз в момента ползвам 2 уж органик клензър-а, които се водят без никакви вредни съставки и са точно с консистенцията на вазелин, ама оставам с трайното впечатление, че не се справят добре с почистването на лицето от нечистотии. Не си чувствам кожата особено свежа след употребата им. Иначе, опъване и пресушаване нямам никакво от тях, естествено. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт