ИСТАНБУЛ 32

• 56 210
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
изненадващо решихме да прескочим до Истанбул през уикенда, моля да ме ориентирате кои са най-атрактивните молове и евентуално къде се намират, ще бъдем с деца, така че се интересуваме не толкова от шопинг, колкото от някакви забавления, миналата година бяхме в мола, който е до автогарата, не се сещам как се казваше, други кои ще препоръчате
също имам истанбулкарт от миналата година, тя къде може да се зареди

# 151
Били сте в Istanbul forum. Сега бихте могли да отидете до:

1. Vialand AVM
2. Aqua Florya AVM
3. Cevahir AVM - Sisli
4. MetroCity AVM - Levent
5. Kanyon AVM - Levent

Istanbulkart се зарежда по бутките на площадите и около спирките и метростанциите, както и на автоматите за зареждане (Otomatik Satış Makinesi) по спирките.

# 152
  • Бургас
благодаря, Виалендския го изключвам, там ще сме в неделя, от останалите 4 кой най-много си заслужава, хотелът ни е във FATIH  , до мола ще трябва с такси да стигнем, би ли ми препоръчал един от останалите четири

# 153
благодаря, Виалендския го изключвам, там ще сме в неделя, от останалите 4 кой най-много си заслужава, хотелът ни е във FATIH  , до мола ще трябва с такси да стигнем, би ли ми препоръчал един от останалите четири

Аз бих избрала Джевахир(дали така се пише?) или Каньон.
Първият защото е много голям, а вторият защото има интересна архитектура.

# 154
  • Варна
bialk, интересна ретроспекция на промените в квартал Левент. Благодаря!

Само да вметна, че последната снимка е правена не по-късно от първата половина на 2012-та...

август, 2012-та

април, 2013-та

Поне две от сградите от дясната страна на булеварда са нови и липсват на снимката, която си надписал с 2013-та година. Какво ли ще е след още 2 години!?

Последна редакция: пт, 20 юни 2014, 11:19 от beljata

# 155
Определено Джевахир, понеже е лесно достъпен с метрото М2. Слиза се на метростанция Шишли (Sisli), от която има директен вход в мола, трябва само да се следват табелите. След това със същото метро до спирка Levent. Тук също има директен вход за МетроСити. Съвсем наблизо е Каньон, а ако ви остане време може да продължите пеша до Сапфир.

beljata, благодаря за корекцията. И на мен ми се видя непълна картината в последната снимка в сравнение с реалността тази година, но така я намерих в нета. В Истанбул се строи със страхотни темпове. Незнайно защо блокираха строежа на най-високата сграда - Диамантът на Истанбул:

В завършен вид (2015) трябваше да е висока 270 метра и да изглежда така:

Diamond of Istanbul

# 156
  • Варна
Това пак там ли е - в Левент?

Има си някакви причини да го замразят, със сигурност, но съм убедена, че няма да бъде оставено така. Ще се изчистят спънките и сградата ще се довърши, няма да оставят бетонно недоразумение да стърчи току-така.

# 157
На същия булевард е (Büyükdere Cd), но малко по на север, в Маслак, зад околовръстното за Втория мост.

# 158
  • Казанлък of all places
Истанбул, вчера:

В прословутата Тузла : https://www.facebook.com/photo.php?v=10204217436619298&set=v … ype=2&theater

Времето в Истанбул е ...не е юнско, така да се изразя.

# 159
  • София
Здравейте на всички. Решила съм сама да организирам пътуване до Истанбул за рождения ден на сина ми с посещение на Виаленд и имам няколко въпроса.
1. За транспорта съм се спряла на фирма МАТПУ. Някой пътувал ли е с тях и може ли да се очакват проблеми?
2. Ще ми препоръчате ли хотел, до който се стига сравнително лесно от автогарата?
3. Лесно ли е придвижването до Виаленд и трябва ли предварително да се купят билети?
Щом осигуря транспорта и спането ще се заема с останалата програма. Приемам предложения  Simple Smile и благодаря предварително!

# 160
В прословутата Тузла : https://www.facebook.com/photo.php?v=10204217436619298&set=v … ype=2&theater

Времето в Истанбул е ...не е юнско, така да се изразя.

Това ме ужаси... Такива явления за нашите географски ширини бяха рядкост.

# 161
Здравейте на всички. Решила съм сама да организирам пътуване до Истанбул за рождения ден на сина ми с посещение на Виаленд и имам няколко въпроса.
1. За транспорта съм се спряла на фирма МАТПУ. Някой пътувал ли е с тях и може ли да се очакват проблеми?
2. Ще ми препоръчате ли хотел, до който се стига сравнително лесно от автогарата?
3. Лесно ли е придвижването до Виаленд и трябва ли предварително да се купят билети?
Щом осигуря транспорта и спането ще се заема с останалата програма. Приемам предложения  Simple Smile и благодаря предварително!

1. Пътувал съм 2 пъти с тази фирма и не съм имал проблеми. Границата се преминава бързо без сваляне на багажа. Автобусите не са луксозни като тези на Метро, но и цената затова е по-ниска.

2. Лесно от автогарата се достига само до хотели, които са отдалечени от центъра, например в Аксарай. Моят съвет е да потърсите хотел в Сиркеджи, цените през летния сезон са сравнително ниски. Неудобството е, че трябва да се прехвърляте с багажа от последната станция на метрото Аксарай на трамвай Т1 за да стигнете на Сиркеджи, но пък от Сиркеджи ще имате чудесна отправна точка (Еминьоню) за атакуване на забележителностите в града.

3. До Виаленд най-лесно се стига като от автогарата Еминьоню се хваща автобус 47E - BİNEVLER - EMİNÖNÜ и се слиза на спирката на училището CUMHURİYET İÖO. От училището до входа на Виаленд се ходи пеша около 300 метра. Билети за парка се взeмат на място от гишетата.

# 162
  • Sofia
Здравейте, момичета. Благодаря за прекрасната тема, която сте направили Hug Намерих много полезна информация Peace Ще пътувам по работа следващата седмица в Истанбул и ми се иска да го съчетая и с малко време за почивка, море и плаж. Какви са опциите за плаж в и около Истанбул? Има ли възможност да се отиде някъде наблизо в рамките на деня и вечерта да си се приберем в хотела?

# 163
Здравейте, момичета. Благодаря за прекрасната тема, която сте направили Hug Намерих много полезна информация Peace Ще пътувам по работа следващата седмица в Истанбул и ми се иска да го съчетая и с малко време за почивка, море и плаж. Какви са опциите за плаж в и около Истанбул? Има ли възможност да се отиде някъде наблизо в рамките на деня и вечерта да си се приберем в хотела?

На плажа Florya, който е до Истанбул аквариум. С авт. BN1 и BN2 от Еминьоню.

# 164
  • София
Много благодаря за полезната информация!

Общи условия

Активация на акаунт