ИСТАНБУЛ 32

• 56 207
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • София

За всички приятели на този невероятен град Истанбул, малко снимки от мен:

СНИМКИ правени от круизен кораб.

ОЩЕ СНИМКИ

Мястото в което сме в момента се намира в Султанахмет, на крачки от забележителностите там.
Ако ви трябва някаква информация съм насреща...

# 166
  • В центъра на моретата
Здравейте,
да питам относно мобилните разговори от Истанбул за България. Има ли проблеми с роуминга и има ли значение към мой опартор ще избера. Помня, че родителите ми като ходиха нещо не можахме да осъществим връзка известно време, въпреки, че си имаха роуминг. Мислих и друг вариант да закупя предплатена карта от Истанбул, но е твърде вероятно те да нямат роуминг.
Последен вариант - сигурно продават някакви фонокарти за международни разговори?

# 167
Здравейте,
да питам относно мобилните разговори от Истанбул за България. Има ли проблеми с роуминга и има ли значение към мой опартор ще избера. Помня, че родителите ми като ходиха нещо не можахме да осъществим връзка известно време, въпреки, че си имаха роуминг. Мислих и друг вариант да закупя предплатена карта от Истанбул, но е твърде вероятно те да нямат роуминг.
Последен вариант - сигурно продават някакви фонокарти за международни разговори?

Здравейте! До сега никога не сме имали проблеми с роуминга. Преди заминаване се обади на твоя мобилен оператор като кажеш че ще бъдеш в Турция и той ще ти каже от турските оператори кой да избереш с най-изгодни цени. А по принцип може да си купиш обикновена фонокарта и нея е много изгодно ако звъниш до стационарен телефон в България.

Последна редакция: пн, 23 юни 2014, 18:16 от tedizonova

# 168
  • София
Здравейте,

Има значение. На Виваком са най-ниски цените. Мтел имат два вида роуминг - за ЕС и за страни извън ЕС. Добре е 1 ден предварително да се даде заявка за изгодния за Турция роуминг, но пак е скъпо - 2-3 лева на минута. Освен това цената е такава само ако мрежата е на Водафон, а често телефоните не ловят точно тази мрежа. С останалите е по-скъпо.

# 169
Zaek, да попитам за зоологическата градина - разбра ли как се стига до там.

Ние планираме пътуване до Истанбул септември месец и този път искаме непременно да я посетим. Ще бъдем с детето - 1.8 години ще е. Не знам на кой ще хареса повече.

Истанбул е нашия приказен град защото сбъдна мечтата ни да си имаме детенце.

Преди две години когато се подготвях за дългия престой, набелязах доста места за посещение, някои от които не успяхме да посетим, така, че сега продължаваме  Grinning

Много ми беше полезно споделеното и написано тук. Много благодаря   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 170
  • В центъра на моретата
Zaek, да попитам за зоологическата градина - разбра ли как се стига до там.

Ние планираме пътуване до Истанбул септември месец и този път искаме непременно да я посетим. Ще бъдем с детето - 1.8 години ще е. Не знам на кой ще хареса повече.

Истанбул е нашия приказен град защото сбъдна мечтата ни да си имаме детенце.

Преди две години когато се подготвях за дългия престой, набелязах доста места за посещение, някои от които не успяхме да посетим, така, че сега продължаваме  Grinning

Много ми беше полезно споделеното и написано тук. Много благодаря   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Не, не разбрах как се стига до там и тъй като гледам на картата, че е доооста далече, май ще се откажем да ходим там. Чудех се какво друго да измисля вместо зоологическата градина, което ще й бъде интересно, но засега нищо не съм измислила. Доста изчетох из форума, но не намерих никакви отзиви за там и оставам с впечатление, че не е туристическа дестинация.

# 171
Аз намерих от руски сайтове, а и преди бях търсила, че се взима влак от азиатската част, но сега гарата била в ремонт, ако все още  е актуална информацията.

Ще се опитам да разбера от местен и когато имам информация, ще пиша тук. Не знам само дали няма да ти е късно...

# 172
Имаше информация от посетител на зоологическата градина в някоя от последните теми за Истанбул. Иначе това което мога да дам като актуална информация към момента е, че трудно се достига до това място, понеже линията на събърбана Хайдарпаша-Гебзе е в ремонт и влак не пътува до там. Районът не се обслужва от автобуси на градския транспорт, понеже попада на територията на община Коджаели (пътува се с автобус 400 от автогара Измит).

Друг вариант за достигане до зоологическата градина е с минибус Харем-Гебзе (от автогара Харем, до която пък се стига с ферибот Сиркеджи-Харем). Слиза се на спирка Çayıroğlu McDonald's, от където се хваща минибус 501 за Даръджа, който преминава покрай зоологическата градина Фарук Ялчън.

# 173
bialk сърдечно благодаря   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Значи вярна е било инфото в този сайт за ремонта. Той всъщност не продължава ли доста дълго време  newsm78

А кой от двата варианта е по-удобен когато си с малко дете.

Аз проверих по картите - доста далечко е  newsm78

# 174
Събърбана вече е в историята. Линията Айрълъкчешмеси-Гебзе по план трябва да бъде завършена през втората половина на 2015 г. като част от проекта Мармарай. По същото време ще бъде завършен ремонта и на отсечката в Европейската част Халкалъ-Казлъчешме и така най-късно в края на следващата година ще имаме изградена непрекъсната ЖП линия по протежението на целия Истанбул с обща дължина 76 км. Ще се пътува на цената на един градски билет, а влакове Мармарай ще тръгват на всеки 2-10 минути. Разстоянието между двете крайни точки Халкалъ-Гебзе ще се изминава за 105 минути.

С дете на 2 годинки май никой от вариантите не е удачен  Sad

# 175
  • Бургас
в неделя бяхме във ВИАЛЕНД, ако сте с кола паркирайте вътре в подземния паркинг на мола, на външния паркинг е страшен пек, в самия парк също, сянка почти няма, направо се опекохме, издържахме само от 10 до 12ч., но пък нямаше опашки още и минахме повечето атракции набързо, като площ е доста по-малък от Дисниленд в Париж, горе-долу с големината на Ферариуърлд в Абу Даби, за по-големи деца и възрастни са 5-6 по-интересните влакчета и атракции, другото -за по-малки деца, вътре има само няколко мижави кафета със сандвичи, за обяд отидохме в мола и естествено след това на никой не му се връщаше обратно в жегата да виси с пълен стомах с главата надолу и така набързо приключихме с Виаленд, цените са: 65 лири за възрастни и 55 за деца до 14год.

# 176
благодаря още веднъж, bialk   bouquet Тази зоологическа градина все ми "бяга", но тъкмо ще имаме повод за нови посещения. Може пък да отидем с две деца там, не с едно  Peace

И дамата, която мислех, че ще помогне се извини, че не знае къде е. Това само ще отложи посещението, няма да се откажем обаче  Grinning

Тогава ще се съсредоточа върху музея на играчките  Peace

# 177
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Зоопарка не е това, което би трябвало да е - и не си заслужава ходенето чак до там.

# 178
Здравейте Simple Smile

В ранните часове на понеделник се завърнах от любимия Истанбул и бързам да благодаря на всички, които ми помогнаха с ценна информация, за да достигна аз и приятелките ми до желаните места.

От набелязаните за посещение обектине успяхме да стигнем до Френската уличка и парк Емиргян. Запътихме се към Емиргян, но докато чакахме ферито за там се "наслаждавахме" на светкавиците, които се виждаха на отсрещния бряг (някъде там при парка) и бързо-бързо се отказахме Sad Малко съжалявам, защото това беше мястото, което исках да видя най-много. Ще го оставя за април-май догодина, евентуално, когато ще има лаленца и ще бъде още по-красив (надявам се).

Бяхме се приготвили и за много дъжд, но за наша радост такъв почти не видяхме. Леко преваля в събота, колкото да ни накара да си отворим чадърите и толкоз.

По програма имахме посещение и  на един от Принцовите острови - Хейбелиада. Останах разочарована от него Sad Ходила съм на БуюкАда и очаквах, че и на този ще има какво да се види, но уви, тръгнала съм с големи очаквания. Хубавото нещо там беше една сладкарница, в която хапнахме типичен турски сладкиш, който за съжаление не запомних как се казва, но беше навито като охлюв. Вътре имаше сушени вишни, а самото то имаше вкус на халва Simple Smile

Имам желание да покажа и снимки, но не мога да разбера как става прикачването от компютър. Ако някой сподели ще съм благодарна Simple Smile

# 179
danilu , когато отговорих за плажовете, не се усетих, че ти си с караваната.  Wink  Мислила ли си да отидете към Кападокия? Там вече наистина има какво да се види - природа, история. Ето ако искаш да четеш - Езерото Туз и следващите са Кападокия и морето. Аз бих отишла и до Немрут, но хем е далече, хем натам вече стават много диви краищата.  Grinning
Az hodih pres 2011 do Nemrut - I do planinata, i vutre vav vulkana. Togava beshe OK. Imashe mnogo proverki no beshe ponosimo. Sega ne znaja kak e...

Общи условия

Активация на акаунт