Орхидеи 13

• 95 651
  • 852
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Мисля си нещо аз, то какво излиза, че ако режеш като мен цветоносите, няма да има възможност за кейки. Или ще е много по-трудно да излезе от основата.
И аз си мисля същото, но пък си и мисля, че няма да мога да отгледам орхидея от кейки.  Thinking
Въпреки че си мислех, че и с отглеждането на големи екземпляри няма да се справя, а засег арастат доста добре..   Simple Smile

# 676
  • Down south
Много искам да се похваля с една разцъфваща мъничка орхидейка.
Като абсолютно начинаещ цветар - орхидеолюбител, съм много щастлива.
Мисля, че на съседното стебло ще се образува кейки? Има растящо връхче.

# 677
  • Варна
По-скоро разклонение на цветоноса Simple Smile Много е сладка.

# 678
Откъде мога да се сдобия с такава Мини? Не съм виждала на живо, много сладка с тази малка кашпичка  Grinning

# 679
  • Down south
По-скоро разклонение на цветоноса Simple Smile Много е сладка.
О, ясно Simple Smile Това беше цветонос преди, сега е остатък от такъв. Могат ли да живеят два цветоноса?

# 680
  • Down south
Откъде мога да се сдобия с такава Мини? Не съм виждала на живо, много сладка с тази малка кашпичка  Grinning
Да, много е конетна и много и се радвам. Вече имам 6 мънички.
Тук (САЩ) има такива в IKEA, а имайки предвид, че би трябвало да имат подобен асортимент, би могла да погледнеш там.

# 681
Наистина са много симпатични минитата, но мен ме е страх от тях Grinning (както и от всички други видове орхидеи освен фаленопсис, не знам защо) и не съм си купила.
Иначе цветята ми са добре, четири имат цветоноси, бързо нарастващи. Успях да ги прикрепя към пръчките без жертви. Обаче хем трябва доста да почакам докато се отворят пъпките, хем да ги "дундуркам" през цялото това време.
Мисля и аз другата година да не режа цветоносите. Не че държа да имам кейки, но ми е любопитно.
О, за малко да пропусна. Цветята на Таня67 са истински разкош Heart Eyes , не бях виждала такива.

Последна редакция: пн, 24 ное 2014, 19:26 от Impala

# 682
  • Варна
О, ясно Simple Smile Това беше цветонос преди, сега е остатък от такъв. Могат ли да живеят два цветоноса?
Разбира се, че могат, и пет може да има едновременно Grinning
Минита пускат от време на време в КАуфланд, в Баумакс, мисля че и в Бриколаж съм виждала. В цветарските магазини също се намират.

# 683
Значи трябва да следя. Бих приела такова разкошно предизвикателство  Mr. Green

# 684
Мисля си - дано да не греша - че орхидеите стават все по-популярни. Продават се на много места, виждам ги в домовете, по офиси, заведения и т.н. А може би пък допреди няколко години не съм обръщала толкова внимание. Хващам се дори, че често като гледам филм или предаване оглеждам внимателно фона за някоя хубавица. Е, ако има, обикновено получавам комплекс за малоценност Grinning , но винаги се радвам и оценявам красотата.

# 685

Мисля и аз другата година да не режа цветоносите. Не че държа да имам кейки, но ми е любопитно.

Понеже аз съм най-големитя касапин тук и винаги режа прецъфтелите цветоноси, по някое време решавам все пак да дам шанс на един два като ги оставя. И винаги потвърждавам мнението си че от това нищо красиво в моите очи не се случва. ето и тази година от оставените три цветоноса два пуснаха отгоре, а  един от спяща пъпка, едни длъгнести с по две пъпки накрая- никакъв финес.

а що се касае до кейки- нямам нужда от такива. Както виждам трудно се отглеждат, отнема време докато се закрепят и цъфнат - въобще не заменям един красив нов цъфтеж за нищо друго . Пиша че Азлично предпочитам , защото виждам при другите цветарки едни увити завити цветоноси, които на тах не им пречат.

Реге,може да погледнеш корите в Нолина.Аз само от там си купувам понеже имат най-малко примеси и имат разфасовки с различни грамажи.Аз лятото си взех две преоценени ванди пак от Нолина,но не са в кори ,а по корени и вървят прекрасно-като луди пускат корени и листа,дано да цъфнат.След като ще слагаш твоите ванди в кори сподели после как се чувстват.Моите имат много големи и дебели корени и не мога да намеря подходящи саксии,а и при този вариант трябва после да им мисля и място на прозореца.А сега прости си висят.Не са ми голяма грижа,накисвам ги два пъти седмично.

благодаря з аинфото - минавам от там всеки ден !. Аз вече моята я посадих по съвет на Надето. В едни наистина едри кори които имам. но те са купувани от Велико търново преди 4-5 години. Тогава ми се струваха ужасни та ги режех с ножица за пиле. Обаче сега са екстра.  Както е ясно това е за да не поливам два пъти в седмицата- идва ми в повече. а сега моята ванда за сега се чувства добре , дори по един път на седмицата й одва вповече, забелязвам по корените които за седмица не са побелели и пресъхнали.

# 686

Вторият е с 5 цветоноса, но явно не му стигат силите, защото цветоносите са доста къси, пъпките - нагъсто, а цветчетата - по-дребни от минали години.

Ето такъв имам и аз с три цветоноса. Първият вече цъфна. обаче след разговорите тук за первазите реших дори като видях че  заложи пъпки да го оставя на перваза. бидех наказана !!!! окапаха двете първи пъпки. Така че варненския перваз не е точно перваз в общия смисъл на думата  Joy Joy както и д аме убеждавате че на цветят нищо им няма вече няма да експериментирам. видя ли цветонос цветето отива а по-навътре където е  по-топличко.

# 687
  • София

Вторият е с 5 цветоноса, но явно не му стигат силите, защото цветоносите са доста къси, пъпките - нагъсто, а цветчетата - по-дребни от минали години.

Ето такъв имам и аз с три цветоноса. Първият вече цъфна. обаче след разговорите тук за первазите реших дори като видях че  заложи пъпки да го оставя на перваза. бидех наказана !!!! окапаха двете първи пъпки. Така че варненския перваз не е точно перваз в общия смисъл на думата  Joy Joy както и д аме убеждавате че на цветят нищо им няма вече няма да експериментирам. видя ли цветонос цветето отива а по-навътре където е  по-топличко.

Моите се чувстват добре там. Същият дендробиум в момента е доста отрупан с цветове. Тази снимка е от преди седмица или 10 дни. А докато качвах снимката в албума с орхидеите във Фейсбук останах изненадана какво чудо е било миналата година  Shocked:

От последните две си личи как са на прозореца.  Grinning

# 688
  • Варна
И на мен пъпките на дендробиума ми капят. И изобщо такъв буен цъфтеж не съм виждала, Таня, очите ми останаха в твоите Heart Eyes Явно и моите первази, както на Реге не се харесват на дендитата.

# 689
  • ГОре на черешата...
Аууууу, Таня, невероятна красота Peace!!!
Да кажа, че фалчето на колегата, което се опитах да спася, умря. Загнило беше в основата.

Общи условия

Активация на акаунт