Струва ли си да чакам все още

• 35 252
  • 557
  •   1
Отговори
# 360
у, много ме накефиха последните мнения в темата. аз понеже се увличах от история по едно време държа да натъртя, че това, че едно време девствеността се е смятала за ценност изобщо не е означавало,че са си лягали чисти Simple Smile то рибни мехури пълни с кръв не са се слагали, то други чудесии не е имало  Peace а такива като мен дето и на първия си път не са кървяли директно на мегдана и със зелките по главата - срамота!

казвам го с добро, не за да се заям, но силно се надявам авторката да прокърви на 1та си брачна нощ след като е успяла да убеди някой да я вземе чиста...щото ако няма кръв ще изглежда много лошо в очите на бъдещия жених и ако той се почувства минат бракът може и да не издържи..

а ето този цитат току що ми направи впечатление:
Моето убеждение е,че трябва да си готов да имаш семейство,за да започнеш да мислиш за секс

начи май почва да ти се иска и да си мислиш разни работи, но ти го гледаш по пътя на обратната логика - щом те сърби значи си готова за семейство?  Stop леле, какви поразии могат да станат с този тип мислене...
бтв, аз съм на 27 и никога не бих твърдяла, че имам 'убеждения' - вярвания - да, мисли, съмнения, но убеждения по ми пасва като дума от речника на Троцки или Торкемада  Mr. Green ти си знаеш де  Peace

# 361
Всеки говори от своята камбанария. Хора, отраснали в свободолюбиви семейства, имащи родители, които са уважили техния избор, за тях са странни разбиранията на авторката. Възмущавате се, ама я се поставете на нейно място само за миг, някой всеки ден ви втълпява кое е редно , и кое -не, как това да обичаш някого в пълния смисъл извън брака е грях, и пр. и пр. - това тотално може да скапе психиката.  Момичето търси мнения, получи доста, неин е изборът оттук насетне. Няма да й е лесно, то не става с едно `щракване на пръстите` тая промяна. Ами я си представете, че е и в позиция да се страхува от родителите си/дано греша/, че ако наруши това което са й заръчали, то следва....еди-какво си. Не искам да коментирам колко нелепо е задължаваш някого, било и собственото си дете със своите разбирания, без да му дадеш право на избор.
Пак личното ми мнение/както казах по-рано за 2-та варианта на избор/- ако все пак се престраши да живее свободно/което е съвсем различно от неморално!/ - и не може да го направи сама, а иска - може да потърси помощ от психолог.

# 362
Всеки говори от своята камбанария. Хора, отраснали в свободолюбиви семейства, имащи родители, които са уважили техния избор, за тях са странни разбиранията на авторката. Възмущавате се, ама я се поставете на нейно място само за миг, някой всеки ден ви втълпява кое е редно , и кое -не, как това да обичаш някого в пълния смисъл извън брака е грях, и пр. и пр. - това тотално може да скапе психиката.
Тъкмо е ден, ей тези да ги погледа днес... като пътуване във времето е... вида им е като от 19-ти век. ooooh! А мисленето им е като нейното.

# 363
Тъкмо е ден, ей тези да ги погледа днес... като пътуване във времето е... вида им е като от 19-ти век. ooooh! А мисленето им е като нейното.

Именно де, на нея за тия 25-26 години това е втълпявано, как да мисли другояче?  Rolling Eyes

# 364
  • София
Suєla, тя потърси мнения (още със заглавието си дори) и получи такива, но всички останахме с впечатлението, че си знае своето и мнението на другите не й е нужно...

Останах с впечатление, че никой с нищо не може да я накара да се замисли сериозно, дори да се постресне - явно какъв ще се окаже реално мъжът й в секса след брака не е важно, защото тя не издига секса в култ (?!) и ще го понесе, а каквото и да се случи с този брак, ще е важно, че девствеността е загубена в брака.

Като се върна назад във времето и се замисля за всичките си партньори... е, те може и да не са били десетки, но достатъчно са ми били - може и да не съм попадала на психопат или насилник, но от тях 1-2 да са ставали въобще за секс. И най-дългата ми връзка преди да срещна бъдещия си съпруг, въобще не беше сред тях. Така че, човек е хубаво да има по-мащабен поглед над нещата, ако ще и "някакъв" опит с тях, за да може да прецени, вместо просто да се примири. Хубаво, може за нея сексът да не е планиран да бъде източник на удоволствие, но едва ли човекът отсреща ще е съгласен да се прави само, когато се правят деца. Т.е. ще трябва да го "преживява" и друг път и е в неин интерес поне да не я мъчи.

Толкова е важно да си допаднеш с някого интимно. Може да не е водещият фактор, но е един от ключовите. Представете си един ден човекът до вас да ви разочарова с тъпотийка и да си помислите - ми той и за леглото не ставаше, я един шут отзад и кой от къде е! Според мен хората високо оценяват когато духовната им връзка е подкрепена и от хубава интимност .Да не говорим мъжете какво значение отдават на това жената до тях какво и колко им дава сексуално. И без това се водят с по-слаб ангел, остава и да са на мнение, че са се "набутали" с някоя, и "белята" с друга - станала!

# 365

Останах с впечатление, че никой с нищо не може да я накара да се замисли сериозно, дори да се постресне ...

Явно това е била целта на възпитанието - `неподатливост`. Confused

За останалото:

Да не говорим мъжете какво значение отдават на това жената до тях какво и колко им дава сексуално.

Да, затова трудно някой мъж, с различни убеждения, ще се реши първо на брак, после- останалото.

# 366
Аз също така искам да попитам авторката, какво й е мнението (или как се прави в тяхното общество), ако всичко мине по план, да кажем и сексът след брака е хубав, обаче ако примерно след време мъжът й почне не дай си Боже да я бие, или пък примерно всеки ден се карат, или пък ако й изневери (веднъж или системно) ? Тогава ще се разведе ли с него? Какво казват техните "обичаи", така да го наречем?

# 367
  • София
Free and wild, чакай от умрял писмо...

# 368
Coming 2 life, да, най-вероятно напразно си пишем, но просто не мога да се спра, от 3 дни ли, от кога е темата, само за това си мисля.
Жените в Саудитска Арабия (според всичко, което съм чела по въпроса) мило и драго дават да имат нашата свобода, с камшици ги бият, ако си позволят да се опълчат, а тя тука доброволно ще ми се заробва. Ми не е ли така? Всяко прекалено нещо е вредно. Никой не я кара да се чекне под път и над път с първия срещнат, обаче то бива бива средновековни разбирания, ама чак пък толкова ...

# 369
Не знам за вас, но мен в тази тема ме тресе световната конспирация и си мисля, че нито личността е реална, нито историята, нито става въпрос за католическа вяра. А целта е само и единствено пропаганда. Направо ме е срам от тези ми мисли и посоката, към която ме водят, но не мога да се отърся от тях. Rolling Eyes

# 370
  • София
Ква католическа вяра, кви пет лева  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 371
Ми някой ми заяви, че била писала, че е католичка и затова имала такива вярвания. Аз нямам нерви да изчета една каруца глупости в цялата тема и не знам дали така е писала...

# 372
  • София
Не знам за вас, но мен в тази тема ме тресе световната конспирация и си мисля, че нито личността е реална, нито историята, нито става въпрос за католическа вяра. А целта е само и единствено пропаганда. Направо ме е срам от тези ми мисли и посоката, към която ме водят, но не мога да се отърся от тях. Rolling Eyes
Бижу, съвсем си права, но мен ме тресе мисълта за мнения, трафик, обем......
Много често взеха да се пускат подобни теми - интересни, добре списани Tired

Аз да просветля авторката, че баба ми, набор 32 се е дала преди брака. Пита я брат ми преди години Laughing Е, вярно, че за  този същия се е омъжила, но това не му е попречило да е с всяка, да я бие и унижава с години. Това не я спряло и 55-та да е разведена с дете на ръце и спяща на Централна гара. Това е получила от единствения, първи са си били.

# 373
  • при късмета
Ми някой ми заяви, че била писала, че е католичка и затова имала такива вярвания. Аз нямам нерви да изчета една каруца глупости в цялата тема и не знам дали така е писала...

Да, писа, че е католичка. Също така, че това й схващане не се дължи на религията й, а на това какво е прието в тяхното семейство. В самото начало уточни, че не религията е водеща за убеждението й

# 374
...това й схващане не се дължи на религията й, а на това какво е прието в тяхното семейство.
Още по-страшно в такъв случай! Tired
В такива семейства стават неща, от които ни увисват ченетата когато се случи нещо и "възпитателните" методи станат обществено достояние. Всички асоциални елементи в днешното общество, станали печално известни с плашещи действия, произлизат от семейства с особени отношения и възпитание.

Общи условия

Активация на акаунт