Токуда болница - София - 19 тема

• 83 702
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
  • Дъблин
Здравейте, предстои ми второ секцио отново в Токуда. Искам да питам миналите наскоро оттам какви документи се искаха, за да изпратят документите на бебето към общината за издаване на акт за раждане?
Не мога да си спомня преди 4 г. дали изобщо искаха някакви документи освен моята ЛК, помня, че ме питаха дали имаме брак с таткото, ама документ за това дали носих... newsm78
Мерси предварително!

# 571
  • в 1001-та нощ
Аз родих в края на март и трябваше да представя акт за брак (копие)  с таткото  Peace Не е нужно да постъпиш с него, може да бъде донесен по-късно  Peace

# 572
По темата брак и липсата му  Laughing - някой може ли да каже как стои въпроса за двойките без брак? Мисля, че на място уреждат припознаването, т.е. не се ходи отделно до нотариус, но така ли е и каква е точно  процедурата...?

# 573
смърфиета, аз родих преди почти 4 м. и само ме питаха за датата на сключване на брака, не са искали да гледат свидетелството.

# 574
По темата брак и липсата му  Laughing - някой може ли да каже как стои въпроса за двойките без брак? Мисля, че на място уреждат припознаването, т.е. не се ходи отделно до нотариус, но така ли е и каква е точно  процедурата...?

Никакъв проблем няма, не се ходи при нотариус, нараво в болницата таткото признава детето:)

# 575
  • Sydney
процедурата струва 50 лв., за да уредят всичко без да се занимавате с нотариуси и тнт... ако не искаш да ги платиш - таткото отива с бележка от тях до нотариус, припознава си детето и после се връща при тях да покаже документа... ние избрахме да не се занимаваме, т.е. те да оправят всичко и общо взето е следното - идва таткото, една от акушерките, която се занимава с тези неща му дава документи, полълват се, подписват се и двамата родители и готово - работа за 10 мин. и толкова... после само отивате да вземете удостоверението от общината по постоянен адрес на майката, ако не е в София се ходи в община Лозенец  Peace

# 576
Супер, благодаря ви   bouquet

# 577
  • Дъблин
a.l.e.n.a, Елч, благодаря ви за информацията.
Най-много да щракна едно ксерокопие за всеки случай, но поне оригинала няма да разнасям Simple Smile

# 578
Здравейте,
Искам да попитам каква е цената на раждане със секцио по желание и с избор на екип в Токуда?
Благодаря!

# 579

няма как да останеш ден-два-три... ако преценят, че раждашп те приемат и раждаш, ако не - ти казват да си ходиш... друг е въпросът ако стоиш за задържане или някакъв проблем - плаща се тогава, зависи за какво... детето ако стои в интензивен сектор пак зависи колко стои, може да се плати, може и да не се наложи... много са условностите  Peace

Да, разбирам, благодаря за отговора.

# 580
Radus,аз родих без избор преди 2 месеца,много съм доволна PeaceИмах известни опасения и притеснения,но бяха неоснователни.В стаята лежах с още 3 мами,всичките с избор и нямаше разлика в отношението към тях и към мен PeaceИ аз се следих на друго място,от края на 8-ми месец започнах да ходя един път седмично в Токуда,искат все пак да имат някаква представа от пациентките си,да се запознаят с бременността до момента и да те има в системата им Simple Smile
Привет и много благодаря за споделеното! Аз също съм се насочила към Токуда и бих искала да родя без екип по различни съображения - истинатата е, че освен от финансови съоражения, не мога и да се спра на някой от лекарите - четох позитивни отзиви за всички и съм позитивно настроена към екипа изобщо!
И аз така се следя другаде. Исках да те питам дали и кога се попълва документ, че си без екип, да не би лекарят, с който ми е назначена предродилната консултация да остане с впечатлението, че съм при него? Имам вече записан час за след 10-на дни (не ми казаха при кой то регистратурата) и се чудех дали някъде предварително е следно да отбележа избора си или това става по-късно...
При теб нормално ли беше раждането?
Другото, което се чудех е - бидейки така без екип, при различни лекари ли протичат консултациите до момента на раждането и в случая те вървят паралелно с лекарят, който иначе си ме следи, така ли?

# 581
  • Sydney
Здравейте,
Искам да попитам каква е цената на раждане със секцио по желание и с избор на екип в Токуда?
Благодаря!
1500 лв. със спинална упойка (епидуралната е 300лв., ако искаш такава) + 600 лв., пакет за бебето  Peace

# 582
Родих преди 2 месеца. Не съм носила свидетелството за брак, питаха само за датата. Казах я и това е, егн на двамата родители, адрес и т.н.

# 583
Здравейте момичета.

Искам пак да питам запознатите тук някои неща. Днес трябва да направя някои изследвания.

На 3 ден ли се правят лх фсх и естрадиол? На 14 ден ли се правят прогестерон и на 28 ден ли се прави тестостерон? Така мисля ми каза д-р Илиев. Две седмици го чаках без час и накрая му звъннах по телефона. Обясни ми да направя хормоните и тогава да му звънна защото нямам време да чакам до 26 февруари.

Обаче като поразрових в интернет и в аптека фрамар пише друго- 1-3 ден се прави първите, а прогестерон- 21 ден.

Естествено избрах пакет на Рамус защото съм доволна и от вземането и от обслужването.  bouquet

# 584
Железни криле, моят съвет е ако смяташ да си при Илиев да си го слушаш и да направиш изследванията,  както той е казал.
И другият ми съвет е да не ги правиш в Рамус, не съм чувала някой лекар да я препоръча (дори напротив), имам лош отзив и от позната лаборантка, а личният ми опит е направо плачевен.

Общи условия

Активация на акаунт