Нашите ЮНЧЕТА мили правят мамините ни сърца щастливи - 19

• 32 511
  • 730
  •   1
Отговори
# 405
Gaggi, нямаш проблем  Peace

# 406
kalona моята док ми каза,че колан мога да сложа седмица след махането на конците,аз слагах няколко пъти и не ми беше неприятно.В крайна сметка го зарязах,но и корема ми се събра сам за 10-15 дни.  Peace

Я кажете повръщат ли бебоците ви?Моята повръща много  ooooh! , вчера почти нямаше чисти дрехи ooooh!.Ясно ми е че е рефлукс,но гледам да не се филмирам,защото качва доста добре  Thinking От изписването до сега е + 800 гр.

# 407
kalona и моя корем е като желе.Но като излизам си слагам панталоните за бременни. Колан не съм слагала.
mary angel само на изцедена кърма ли сте или и се кърмите? И още нещо, на колко дни сте и по колко кърма изцеждаш?

# 408
Добро утро мами,
аз имам въпрос относно кърмата. В болницата имах много кърма, то бяха течове то бяха чудеса, а сега понамаля доста. Все си мисля, че се е нагодила според нуждите на малката, но като започнеме да папкаме повече дали ще се увеличи пак като количество. За момента сме само на помпа от около 3-4 дни, защото малката ми разрани зърната и много ме болеше изчаквам малко да се оправят и пак ще я върна на гърда (може и със силиконови зърна да пробвам). Та да не би намаляването на кърмата да има връзка и с това, че се цедя а не я слагам директно на гърда (предполагам, че не е от това де, но знам ли и аз).

И да се отчета и аз за коликите. Вчера направих и аз чай от копър и смея да кажа, че това нещо е вълшебно. На дребната много и помогна (да чукам на дърво).  Grinning
А за пъпчето изпадам в тих ужас като трябва да го мажа със спирт и изобщо ми е много гадна цялата история с него ама няма как. Надявам се по-бързо да падне и да нямаме проблеми. С нртърпение чакам да дойде вторник, че нашия доки замества колеги и не можа да ни дойде на свиждане, та тогава сме на контрола и да видя дали всичко е наред. 

Хубав ден от мен за сега отивам да се храниме и да сменяме гащите  Heart Eyes По късно пак ще се присъединя.... Simple Smile

# 409
Добро утро момичета  - спала съм един час. Нас коликите ни хващат през нощта та до 4-5 сутринта. Я кажете какаъв е тоя чай от копър и лак го предлагате - с подсладена вода ли ? Моля ви дайте лек  Praynig

# 410
musleto, Ники е на 16 дни и го храня само от гърда. Но нощем гърдите ми се пълнят доста, не мога търпя и се цедя. Изцеждам само около 100мл еднократно на денонощие, нощем и го замразявам. Ако се напъна може и двойни дози да цедя, но не искам да си докарам хиперлактация. Планирам след 40-я ден на бебето да зарежа помпата и Ники да стане едноличен господар на гърдите ми  smile3521
Иначе с кантара съм засякла, че изсуква по около 650-700мл на денонощие, което мисля че е добре за бебе на тази възраст (за сравнение - според педи бебетата през първия месец трябва да ядът 7 пъти на денонощие по 100мл = 700мл, а според ЛЛЛ по 180мл мляко на килограм тегло на денонощие - ние сме 3,6кг х 180мл = 648мл на денонощие)

Алексче23, кърмата се регулира според нуждите на бебето. Ако то яде повече - тя се увеличава, и обратното. Промяната става за ден-два-три.
Най-вероятно намаленото количество на кърма има връзка с това, че бебето не суче от гърда. Моят опит показва, че бебетата са най-добрите помпи. Никога не успях да изцедя толкова колкото дъщеря ми успяваше да изяде от директно от гърда.

# 411
Добро утро момичета  - спала съм един час. Нас коликите ни хващат през нощта та до 4-5 сутринта. Я кажете какаъв е тоя чай от копър и лак го предлагате - с подсладена вода ли ? Моля ви дайте лек  Praynig

Елси аз правя чайчето от 400 мл вода и слагам 3-4 лъжички копър след което престоява 1 час и прецеждам слагам на цялото количество половин лъжичка захар и давам преди ядене защото си мислим ,че е кърма  Laughing.Успех мила и ние бяхме така с коликите но сега се родихме с това чайче дори и аз пия от него влиза в кърмата

# 412

Я кажете повръщат ли бебоците ви?Моята повръща много  ooooh! , вчера почти нямаше чисти дрехи ooooh!.Ясно ми е че е рефлукс,но гледам да не се филмирам,защото качва доста добре  Thinking От изписването до сега е + 800 гр.

Същата работа, като поне веднъж на ден връща всичко на фонтан. Не му насмогва пералнята за моите и неговите дрехи. Всички дивани разкраси, направо ужас  Sick Дори сменихме млякото и е на АР, но същата работа. Ще чакам да го израсте  Tired

# 413
Мама на вики - това семена от копър ли са? От аптеката ли ги взимаш? Преди всяко ядене ли го предлагаш или само преди кризите?  Това значи ли ме не предлагаш подсладена вода?
Много мерси за съветите Simple Smile

# 414
Elsi86 аз слагам 200 мл. вода с една лъжичка копър и много малко лайка. Запарвам за 30-тина мин. и слагам 60/40 чай и преварена вода в шишето на бебка, добавям и малко захар и така и го давам, преди или след хапване при нас няма значение. Не знам дали е правилно това с разреждането, но прочетох някъде, че иначе отварата била силничка и за това реших да поразредя с малко водичка.
Останалото от чая го изпивам аз, като още веднъж през деня си варя лайка и пия, защото отива в кърмата и пак действа добре на бебочка.
Дано и на вас ви помогне, че иначе тея колики са някакъв кошмар...

П.С. От семена на копър се приготвя, аз си ги взех от аптеката до нас и от както сме на чайче не предлагам вода. Иначе го давам при всяко хранене... Simple Smile

# 415
имам нужда от съвет

Как мога да си засиля кърмата, явно не ни достига.
Пробвах с помпата и изцеждам 125 мл. кърма от двете гърди и то в 7 часа сутринта , след като са минали 4 часа от последното кърмене /около 3 ч . през нощта/.Това като количество е достатъчно, но после след около 2.5 ч. няма толкова и започва да ми се буди през час и да реве, лапа ръцете и търси да суче.

# 416
Мама на вики - това семена от копър ли са? От аптеката ли ги взимаш? Преди всяко ядене ли го предлагаш или само преди кризите?  Това значи ли ме не предлагаш подсладена вода?
Много мерси за съветите Simple Smile

Да от аптеката но само семе от копър защото има една смеска за уж за новородени но имат анасон а той се дава след 2 месеца.Давам го вместо водичка и преди всяко хранене има доста добър ефект при нас.Успех на всички мами с бебчовци с колики  Heart Eyes

# 417
kalona остави го да суче щом иска на всеки час и за ден-два количеството ще се увеличи.Това са тъй наречените скокове в растежа и поведението на бебето е нормално,колкото повече цока толкова повече кърма ще дойде.
Алексче щом зърната се разраняват бебето не е поставено добре на гърдата.Освен зърното бебето трябва да поеме и част от ареолата.Кърменето не боли,ако боли спирам вадя зърното и подавам отново до като засуче добре.Вече по- рядко се налага да коригирам,защото и Маги знае,че ако не поеме добре зърното няма да получи пълна порция  Mr. Green
За цеденето не знам какво да кажа,защото аз не цедя.Пробвала съм,но ми е досадно и изкарвам много малко.По - добра помпа от бебето няма  Peace

М/у другото при мен от динята тръгна много кърма  Peace

Белисима моята май от лакомия повръща,защото след като повърне веднага иска пак да цока  Shocked На мен вече постоянно ми смърди на повръщано  Laughing Както казваш остава да чакаме да го надраснат  Peace

# 418
Момичета да споделя че в emag.bg има мн добри оферти на памперси и кърпички и доставката е безплатна за м.юни!Аз поръчах вече двойка че единичката ни е малка.

# 419
mamamo   честита рожбичка    bouquet  За пъпчето не се притеснявай, висеше и при нас щипката. Почиствайте го добре със спирт и не го мокрете.... е ако малко се намокри не е фатално   Peace
 Алексче23  Не знаех, че е хубаво да пия чай от лайка за да предотвратя колики.... веднага си взимам. И семената от копър ще пробвам, но не ми е ясно как ще давам на бебка това чайче. Тя друго освен гърда не признава. И залъгалката я плюе и реве от нея.

Общи условия

Активация на акаунт