СЕДМОКЛАСНИЦИ - заявления за класиране - седмична (13.06-19.06)

• 46 571
  • 889
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте,мили мами!
Аз съм доста несериозна по отношение кандидатстването на детето,едва днес седнах да огледам класирания от минали години,заявления и т.н. и затова ще ви помоля за малко помощ/ най-вече тези,които разбират от статистики,че нищо не схващам/
Първо ,става дума за Варна.Пуберчето хиляда пъти си смени мнението,последно се двоуми между  първа ЕГ с немски или английски/аз натискам за немския  Mr. Green /.
Балът й е 33,860.Миналогодишният минимален бал за 1 ЕГ НЕ е бил 33,658 ,но на тази стъпка-  бал 10,930-10,939 -миналата година е имало 272 деца/302 сега/.Разсъждавам ли правилно ,че се очаква балът да скочи  newsm78 ? А и като погледнах за тези пралелки с немски,тенденцията е,че всяка година се повишава балът-2011-33,212
                              -2012-33,528
                              -2013-33,658
За английския категорично ще й стигне,чуденката е дали да пишем немския на първа позиция с този бал?
Късмет на всички дечица!  bouquet

# 286
  • Пловдив
misholi, пишеш на първа позиция това, което е най-желано от детето. Т.е. ако иска немски, пишеш немски. После изреждаш другите. Ами представи си, че балът и стигне за тази паралелка, а вие сте я писали на по-задна позиция ... Ако балът не стига за там, така или иначе няма да я приемат.  Peace
А и трябва да видиш на коя позиция е било детето, прието с най-нисък бал в тази паралелка миналата година /приемаш теоретично, че детето е имало 6-ци в удостоверението/. Защото, ако то е било примерно на 352, твоята девойка има реален шанс да бъде приета там. А и сте с по-висок бал от най-ниския от миналата година.

Не знам за Варна как е положението, но в Пловдив, според мен, баловете ще са малко по-ниски.

# 287
Ние също си взехме документите и подреждаме желанията. Успех на всички!

# 288
dundi73,благодаря за мнението.Ако смятам правилно,миналата година с този 33,658 бал  е влизало дете на 338 позиция.Явно има шанс за немски в първа ег,проблемът  е,че се е тръшнала за училището,не за езика.Аз бих писала на второ желание пета ЕГ с немски/за там със сигурност стига/,но то дума не дава да казвам за друго училище.Ще обработвам още два дни  Joy

# 289
Благодаря! Вече подредихме желанията като включихме и езиковите гимназии въпреки, че за тях бала ни е много нисък-да се вижда че ги желаем! Crazy Накрая писахме и паралелки с по-нисък от нашия бал-дъщеря ми е твърдо против тях, не искала в никакъв случай да влиза там.
Питам се какво става, ако детето не влезе в желаните паралелки? Да, има второ класиране, но ако и тогава е  класирано на место, което не желае или не харесва-това са деца с по-ниски балове( може би) какво остава тогава-да се примири с класирането или... ooooh!  а има амбиции и желание за нещо по-вече-все още неизяснени newsm78

# 290
  • Stara Zagora
На нас утре ни предстои да вземем удостоверението за завършен седми клас.Ако не ни дадат служебна бележка за положените изпити по НВО ,откъде мога да видя номера ,с който се е явил на НВО и да го впиша в заявлението за кандидатстване.

# 291
  • София
- участвате на трето класиране за каквото е останало незаето
- приемате, че където е класирано - там се записвате
- участвате на четвърто класиране
- търсите частно училище
- отивате в непрофилирана паралелка

Длъжни са да ви дадат служебната бележка.

# 292
- участвате на трето класиране за каквото е останало незаето
- приемате, че където е класирано - там се записвате
- участвате на четвърто класиране
- търсите частно училище
- отивате в непрофилирана паралелка

Длъжни са да ви дадат служебната бележка.

+1
Само да добавя - ако не искате нищо от горното - предлагате й да повтаря 7 клас и догодина с по-висок бал влиза където иска(идеята не е моя, а на детето  #Crazy).

"Длъжни са да ви дадат служебната бележка." - това е така.
В наредбата пише, че служебната бележка се представя само, ако подавате документи в друга област.
Но може Вашето РИО да не я иска при подаване (всъщност тя не им трябва, те си имат данните, може да са прочели наредбата  Grinning). Тогава сте ОК.
Ако я искат и попаднете в параграф 22, пишете в темата - ще ви спретнем жалба до когото трябва.

# 293
  • Stara Zagora
Много благодаря за отговорите!Голяма опора сте ми.

# 294
  • Пловдив
Много благодаря за отговорите!Голяма опора сте ми.

Входящият номер трябва да го има и на бележката, с която детето се е явявало на матурите. Ако е изгубена, може да поискате в училището да ви разпечатат нова. Не би трябвало да е проблем.
А и при поискване на бележката с резултатите, не би трябвало да ви откажат. Все пак може да сте решили да подавате в две и повече области заявления за класиране.

# 295
Изпуснала съм ви. Утре си вземаме свидетелството и ще празнуваме.
Поздрави  и много късмет Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover на всички седмокласници.

# 296
Майчета сега да видим дали съм разбрала: ooooh!

документите с които трябва да отида във вторник (17,06) в училището -гнездо

копия и оригинали на :

-удостоверение за завършен 7 клас
-служебна бележка
-медицинско
-акт за раждане
+ детето  Joy

(нещо ако пропускам моля ви кажете ,че вече........ съм офффффффффф

за медицински картон не разбрах трябва ли?(ще питам личната)

само не разбрах:  newsm78

Заявлението за участие в класиране-  последно -
 -попълнено предварително
 -празно разпечатано  и там на място се попълва
 -или от там взимаме и попълваме на място
Благодаря Ви предварително!  Hands Thumbsup

# 297
Майчета сега да видим дали съм разбрала: ooooh!

документите с които трябва да отида във вторник (17,06) в училището -гнездо

копия и оригинали на :

-удостоверение за завършен 7 клас   ДА
-служебна бележка   ДА
-медицинско    само ако е професионална паралелка
-акт за раждане     Варна не искат
+ детето  Joy
      евентуално, май не е задължително
(нещо ако пропускам моля ви кажете ,че вече........ съм офффффффффф

за медицински картон не разбрах трябва ли?(ще питам личната)    при записване

само не разбрах:  newsm78

Заявлението за участие в класиране-  последно -
 -попълнено предварително
 -празно разпечатано  и там на място се попълва
 -или от там взимаме и попълваме на място
Благодаря Ви предварително!  Hands Thumbsup

отговорите в червено    Peace

Ето за Варна официален документ с всичко необходимо и описано http://www.rio-varna.bg/images/files/ukazanie_priem.pdf

# 298
  • София
Много моля, някой да ми каже за НПМГ колко е зле положението. Отвсякъде чувам, че имало много наркотици и текучество на преподаватели. Имате ли познати, на които децата учат там? Математиката на нивото на СМГ ли е?

Почвам да се чудя вече как да редим. Детето е по-объркано от мен, не знае какво иска, езиците ги мени през час.

# 299
За текучество на преподаватели не съм се информирала, но по-скоро не съм чувала такива неща. За наротици - твърдо НЕ! Имаме доста познати деца, които учат там и никое не е споделяло подобно нещо. За нивото на математиката можеш да съдиш от изявите на децата по състезания, олимпиади, статистики за успеваемост и реализация... моите наблюдения са, че в СМГ математиката е на най-високо ниво (говоря за София и без да обиждам другите МГ-та в страната). Както навсякъде, така и в НПМГ учат много амбициозни, но и много ...хм... неамбициозни деца. Самата среда не благоприятства вторите, но са факт. НПМГ не фигурира сред нашите желания, но по ред лични причини. Училището е добро, Грета. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт