Лятото дойде, а ФЕВРУАРЧЕТАТА мечтаят за слънце и море.

• 26 498
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
И аз да се включа с въпрос: Пюрето преди или след кърмене? Аз сутрин давам след, като не мога да се преборя да суче, а вечер като объркаме времето и някой път е преди. Някъде четох, че до 6 мес. не трябвало да се захранва, защото пюретата не били толкова калорични като кърмата Sad

И да се оплача  Cry Аз вече не знам къде е проблемът при нас.  smile3511 Четири месеца детето си качваше по килограм на месец, а сега за един месец няма и 350 гр newsm45. Не знам аз ли нямам мляко, тя ли не се е научила да суче както трябва  newsm78 Преди ми се случваше понякога нощно време да ми текат гърдите  от време на време през деня. сега дори и през деня като кърмя не ми текат...да взема ли да пия нещо за увеличаване на кърмата...то пък с моя късмет ще се окаже, че  й идва много силна струята и тя затова не яде....едно време как са се оправяли с кърменето, като не имали интернет да чета всякакви статии не знам Joy

Последна редакция: чт, 20 ное 2014, 15:34 от kopchelino

# 406
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Добро утро, дами  Hug

kopchelino, бебето си знае най-добре колко да наддава Simple Smile Ето едни формули, по които работят лекарите, но те дават насока, а не "точно толкова трябва да е" Simple Smile:
Скрит текст:
За изчисляването на теглото на бебетата лекарите използват специални формули. Например, масата на тялото на детето през първото полугодие се определя по следната формула:

Масата на тялото = теглото при раждането (г) + 800хN, където N е броят на месеците.

С началото на второто полугодие темповете на наддаване намаляват, а формулата се усложнява:

Масата на тялото =  теглото при раждането + 800х6 (наддаването на теглото през първите 6 месеца) + 400х (N - 6), където N е броят на месеците (от 6 до 12).
..., а ето и цитат от книгата на д-р Спок:
Скрит текст:
Средното бебе наддава през първите три месеца около 900 г на месец (150–210 г на седмица). Разбира се, някои здрави бебета наддават повече, други по-малко. След това наддаването започва да намалява. Към шестия месец средната прибавка на тегло намалява до 450 г на месец (110 г седмично). Това е доста голямо намаление за период от три месеца. От 9-ия до 12-ия месец средната месечна прибавка на теглото е 330 г (60 до 90 г седмично), а през втората година — около 225 г месечно.

Eli.........., да Simple Smile Три са мацките  Joy По този повод винаги съм казвала, че едно искаме ние, но друго се получава ... Втората я "правихме" 7 години след като решихме, че искаме 2-ро дете ..., а и третата се позабави според нашите планове Simple Smile

duceto, по-напред бях писала схемата на нашата ЛЛ ... Според нея до 10-14 дни може да се замести обедното хранене със зеленчуково пюре, но винаги ми е казвала, че и там трябва да има мляко - та аз да слягам по 3 лъжички АМ в пюрето, а кърмещите мами да прибавят по 40-50 мл. кърма ... 2 седмици след захранването да започна и след обяд да заменям храненето с каша като пак добавям АМ. Пак да почна с 4-5 лъжички; на следващия ден 10-14 и така до 4-5 дни ще съм заменила и следобедното хранене с каша - и дори да е млечна ми каза да си добавям АМ. После сутрин към 10 да започна с плодово пюре и за 2 седмици да заманя и сутрешното хранене с плодово пюре, но пак да слагам АМ. И така за един месец и половина би трябвало да имаме следната схема: сутрин АМ-150-180 мл; към 10 - плодово пюре с 3 л. АМ; към 13-13,30 ->зел. пюре с АМ; към 16,30-17 -> каша с АМ; към 20,30-21 -> 150-180 мл. АМ --> така хем ще съм заменила 3 хранения, хем те също ще са млечни Simple Smile

Хайде средната се събуди Simple Smile След малко чакам да се събуди и бебето и да се нахрани ... и да потегляме към градината:)

Лек ден, дами!

Редактирам Simple Smile
Към мамите даващи АМ, ако не са установили този факт: до вчера приготвях АМ като притоплях водата за 15-тина секунди ... установих обаче, че като НЕ притоплям водата, а правя АМ с вода на стайна температура, млякото се приема по-добре и по повече като количество Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 юли 2014, 07:22 от Почти безобидн@

# 407
  • Варна
Здравейте мамчета Simple Smile) Предната седмица ни сложиха послендите две ваксини  newsm03 ,  е всичко мина много добре нямахме Т ,  е малко бяхме нервни но няма как  Simple Smile 6.800кг 63см Simple Smile По препоръка на педи започнахме вчера да се захранваме с картоф и морков  (домашни от село) картофа е стар до коклото знам ,че пресните не било хубаво да се дват !! и слагам малко масалце пак по препоръка на педи  Simple Smileслед две седмици  трябва обедното му хранене да е заменено изцяло с пюре после ще заменяме и следобедното . Та това е от нас лек ден на всички мами и бебчетааа Hug  bouquet

# 408
Добро утро и от нас  Simple Smile и  ние ще започваме от другата седмица със захранването и се чудя дали да не започна с тиква първо че да не вземе да се запече..и без това не е много редовна.Гледам схемите по които захранвате вашите бебчовци и май ще последвам примера Simple Smile Гери вече се обръща от гръб по корем и обратно.Като и подадем ръце и се напъва да сяда...не и се лежи само  Laughing Е лек ден от нас и дано да не завали днес  Hug

# 409
  • NE
Копчелино Нормално е към 4 месец да не наддава с цял килограм. Ние наддаваме с 800 гр предния месец и педи каза, че е малко повече от нормалното, но и Вили е момче. Повечето момиченца са финни дами. Peace Не се затормозявай излишно. Ако ти е малко кърмата щеше да усетиш. А това, че не се препълват гърдите и не текат е защото производството на мляко е вече регулирано според нуждите на бебето. После ще започне и производство в мига на сучене. Не е случайно, че хормона стимулиращ лактозата се намира в мозъка. Peace
Давам да суч след всяко хранене с пюре. Изчаквам да се наспи, хапва пюре, малко игра и сукане. Peace
Безобидна Благодаря за табличката с мерките. Много интересна ми е. Peace
Дуче Хубаво или не, аз давам пюре, но после си давам и да суче за да е мирна къщата. Рязка промяна като отказване на дадено сучене не е за нас и не мисля, че е редно до 6 месеца. Peace
Муце Тиквата не запича. В сайта на HIPP има таблици с всички пюрета какъв ефект имат. Peace Май само картофа запича. При нас обаче се промени акото и като режим с въвеждането на тиквата.

Снощи какво му стана на Вилито, та чак в 4:00 си отиде в кошарата. newsm78

# 410
  • Варна
Ние днес бяхме на консултация + ваксина . Ваксината я приехме много мъжки , без гък  Grinning  вече сме 7600 кг 66 см. С позволение на ЛЛ започваме захранване след 3 ,4 дена . Ние също сме много мързеливи , все още не можем да се обърнем , дали му тежи дебелото дупе не знам   newsm78
Момичета ЛЛ ме посъветва да давам капки за колики когато започна захранването , вие давате ли и какви . Ние сме нямали колики , и се чудя изобщо да купувам ли ?
  bigdance2 newsm38 днес ставаме на 5 месеца , почерпете се

# 411
Здравейте сладурки Simple Smile

Аз ви чета почти всеки ден,но не успявам да се разпиша.Коментирали сте изпотените крачета и ръчички-и нашите са така понякога,дори и когато сме без чорапки.Мислила съм дали не и е топло,но е била достатъчно съблечена.Та ще питам педи на какво се дължи.много се радвам на захранващите се.Ние ще започнем следващият месец,но като ви чета какви бойкоти правят бебоците на картофа,се чудя дали да започвам с него.Мислех за схема - картоф,морков,тиква,тиквичка,пащърнак. Ще видя и педи какво ще каже

Имам чувството,че Дари много порастна при нашите,стана по-контактна,усмихваща се,писукаща.И косичката вече ни е по-голяма,пу-пу.Да ми е живо и здраво доброто детенце.Майка ми само повтаря - толкова послушно дете не съм виждала,изобщо не плаче,сама се заиграва,сама заспива,пу-пу.Инъче още не се обръщаме сами нито от корем по гръб,нито обратното,но като подам ръчичка с лекота се обръща.Предполагам,че скоро ще започне самичка.Също така от легнало положение като подам ръчички,Дари много лесно се изправя и счда

Дуци,след 3ти месец максималното наддаване трябва да е до 700 гр,нормално било около 500. Ние толкова наддадохме предния месец,ще видим този как ще е

Цветенце,какво пак го е мъчило Вилито сладко.И Дари тази нощ проплака в 2 ч и ми беше супер странно,защото тя от 2 месеца не го е правила.Погалих я малко и заспа.Сигурно нещо е сънувала
Много се забавлявах на случката с хапването,представям си колко сте сладки.
Безобидна,ти направо ме изуми с тези цени на пюрета в Амазон.Аз на тази цена само морков видях,другите са си на същите цени почти.Ти си майка героиня,възхищавам ти се как се справяш сама с 3те деца,браво

Кръстева,броиш ли дните до завръщането на ТМ.Представям си колко се вълнуваш Simple Smile

# 412
  • NE
djoia_80 Можеш да му даваш капки със семитикон - Еспумизан или Инфакол. Някои мами със захранването дават Биогая капки. Работата е там, че различно влияят на бебета и някои запичат, други разхлабват. Захранването винаги може да запече, особено ако сте като нас с въвеждане на нещо ново и веднага сме запечени. Само на кърма сме ок. Whistling
Маги Наистина късмет си извадила с такава кротушка. Вили гък не казваше от начало, обаче сега ... юнашка майка да съм. Mr. Green

# 413
Юхуууу мамчетааа  Hug
magyg  Heart Eyes - тъкмо с това щях да ви се похваля - окончателна дата за полета е 8ми /още 4-5 дена + 2 дни в София за прегледите/ броя и часовете дори хихих Hug  bouquet

Нямам много време да отговарям на всички ви по именно, но така като гледам всички сте добре, кои се захранват, на кои им предстои - растат ни дечицата Hug
Ставам да шетам, че днес съм решила да избърша всяко кътче в гардероба и шкафовете в спалнята  bowuu
Мони си изяде пюрето и млякото - сега има зор. Предстои ни великото акане /след пюрето е истинско приключение смяната на памперс Joy /
Та така скъпи момичета, целувки на вас и вашите бебоци, по-късно ще се включа отново   bouquet
Приятен следобед

# 414
  • NE
Кръстева Още малко. Hug
Ох вчера имахме наакан памперс, докато го сваля се опишка чак лицето и повърна малко мляко. Crazy После се чудех от къде да го почвам.

# 415
Между другото вчера някой попита дали имаме вкарани майчински за юни-днес проверих и аз също нямам...  Crossing Arms Миналия месец ги бяха вкарали на 2-ри моите!

# 416
  • Варна
Здравейте, видях , че пишете за майчинските за юни... аз получих днес , ноо май са за този месец. .. та за юни кога ще ги преведат..?

# 417
Майчинските са за юни - свекървата работи като гл. инсп. в нои-то та поне съм информирана. Днес сутринта получих смс, че са в картата и мога да разполагам с тях, а иначе вчера следобед късно са ги пратили.
Аз свърших задачите, които си бях поставила и дори ударих едно червено на косата, да съм хубава  newsm03

# 418
  • NE
И аз имам от днес майчински за юни. Peace Другия тираж е във вторник.

Вилито прави много слаби опити за пълзене. Heart Eyes

# 419
  • Варна
Значи ли това ,че както е писала Flower Fairy във вторник ще има за този месец .. ? Съжалявам ,че питам такива тъпи въпроси , но не съм наясно хич .. smile3506 по въпроса с пълзенето и моя малък мъж прави опитиии Simple Smile) а днес мн трудно беше захранването горкия ревеше хич не му харесва ... имам чуството ,че никога няма да му хареса и ,че няма да иска да яде пюрета  newsm78
лек ден от нас Simple Smile smile3534

Общи условия

Активация на акаунт