Кратки въпроси – бързи отговори

• 373 686
  • 6 192
  •   1
Отговори
# 5 460
Бутона Add boot option и вижте какво изписва като възможности. Трябва да е нещо PCIxxx\
Ако не се появи, на диска няма операционна система която може да се бутне и трябва да се направи наново.

Преди да инсталирате опитайте и с опциите за Legacy boot. Нямам Дел пред себе си за да се ориентирам и затова пиша по спомен

# 5 461
  • Агент под прикритие
Dell Precision 7600 е Sandy Bridge платформа (второ поколение i-Series). Първoто поколение на Intel с нативна поддръжка на NVMe, вкл. boot от такива устройства, беше пето (Broadwell) или шесто (SkyLake) поколение.

Хакинтошърите правиха някакви експерименти с Clover bootloader и май успяха да запалят през него NVMe на неподдържани платформи, но не знам колко стара беше платформата. Изискването беше да има Native UEFI, което го има мисля от Ivy Bridge (трето поколение) нататък .

# 5 462
  • Street of Dreams
Провери в SATA operations дали случайно не е застанало на RAID ON и го смени на AHCI ако е така. Малко е вероятно, но пробвай.

# 5 463
  • Агент под прикритие
Не се мъчете, няма да стане. Това поколение на Intel е правено доста преди появата на NVMe...
Протокола на NVMe дисковете е различен и няма нищо общо със сатата и/или настройките и.

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 10:54 от Phoenix Wright

# 5 464
Нямам Дел пред себе си
Аз съм късошиест лебед. Имам Дел. Утре сутрин ще погледна и ако не сте се успели, ще погледна опциите в биос.

Имаше нещо и с интелския чипсет, но то влияеше само на Линукс кърнъла при UEFI.

# 5 465
  • в сърцата на децата <3
Провери в SATA operations дали случайно не е застанало на RAID ON и го смени на AHCI ако е така. Малко е вероятно, но пробвай.
На ACHI е, проверих, благодаря.

Mr. Smith, инсталирахме пак Windows-а. Отново не става, ето това излиза като се опитаме да го добавим

# 5 466
- Add boot options какво изписва
- Какъв Уиндоус и от къв носител инсталирате

Има нещо кухо и това е вероятно невъзможност на биос да чете NVMe през PCI.

# 5 467
  • в сърцата на децата <3
При напискате на Add boot options изписва горната снимка - File system not found. Качен е 10-ка от флашка, форматирана в GTP

# 5 468
  • Варна
Здравейте!

Какво  да направя ,за да ми се запомни името и паролата при  влизане в сайт?

Чеквам "Запомни ",но нещо не става и всеки път ми се налага да влизам ,като първо ми се иска разрешаването на бисквитките, а после   име и парола..

# 5 469
Качен е 10-ка от флашка, форматирана в GTP
Бутвате от флашката, диска се вижда от PEто, прави си дяловете и при рестарт мре, така ли?

# 5 470
  • София
Що не си откриете една специална тема за тези компютърни настройки? Тази тука от кратки въпроси-бързи отговори вече стана професионални консултации по настройка на компютър или каквото и да е.

# 5 471
  • в сърцата на децата <3
Качен е 10-ка от флашка, форматирана в GTP
Бутвате от флашката, диска се вижда от PEто, прави си дяловете и при рестарт мре, така ли?
Мда...

# 5 472
Няма да стане. Биоса не вижда файловата система. Инсталирайте на обикновен SATA диск

# 5 473
  • в сърцата на децата <3
Много ти благодаря за отделеното време!

# 5 474
  • София
Здравейте!

Какво  да направя ,за да ми се запомни името и паролата при  влизане в сайт?

Чеквам "Запомни ",но нещо не става и всеки път ми се налага да влизам ,като първо ми се иска разрешаването на бисквитките, а после   име и парола..
Ако при затваряне на браузъра се изтрива историята трябва да махнеш тази настройка.

Общи условия

Активация на акаунт